Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO tillbaka på vinnarspåret

2 november 2021 22:04
herr

IK Oskarshamn fortsätter sin fina bortatrend och besegrade Brynäs med 2-5. Matchen var dock mycket jämnare än vad siffrorna visar och de två sista målen kom i tom kasse genom Joakim Thelin och Jonas Engström. Bröderna Zohorna med Engström som tredje länk fick bra effekt med ett mål vardera och dessutom ett mål av Fredrik Olofsson.


Gästande IKO började bra och "nya" Zohornakedjan skapade ett långt anfall i hela sitt första byte. IKO åkte på matchens första utvisning efter fyra minuter och Anton Rödin sköt 1-0 minuten senare. Strax efter fick Olofsson en fin passning och bröt in framför Andrén i hemmakassen men fick inte upp pucken. IKO fortsatte jobba bra och den nykomponerade kedjan fick snart utdelning i en spelvändning. Hynek Zohorna, med sitt andra mål för säsongen, sköt via en hemmaklubba, assist Tomas Zohorna och Lilleberg. Hemmalaget fortsatte ha det mesta av spelet och IKO stack upp i kontringar. IKO fick sitt första power play med två och en halv minut kvar. Där blev det äntligen utdelning i spelformen när Tomas Zohorna tog vara på en retur, assist Hynek Z och Karlkvist. Brynäs tryckte på sista två minuterna och hade ett par bra skott men Tim Juel var tät. Skotten i första perioden 11-8.

Brynäs inledde andra perioden starkt och tryckte tillbaka gästerna långa stunder. IKO kom i ett par kontringar och Thelins fina passning fram till Johnsson var nära att resultera efter fem minuter. Efter åtta minuter blev det en dubbelutvisning och IKO dominerade stort i spel fyra mot fyra. Brynäs fortsatte ha de längsta anfallen men IKO sköt flest skott så långt. Cooper hade ett bra skott som Andrén inte kunde hålla och där pucken rullade sakta utanför stolpen. Med två minuter kvar kom IKO:s andra utvisning i matchen och det blev snabbt därefter fem mot tre efter en puck out. Där gjorde tremannaboxen ett enormt uppoffrande jobb och Brynäs kunde inte komma in på mål samtidigt som Juel tog de skott som kom utifrån. IKO-ledningen stod sig till paus med fåtalet sekunder kvar av utvisningen i tredje perioden. Skotten 7-6.

IKO klarade utan problem de få sekunder som återstod av utvisningarna. Men kvitteringen kom ändå innan minuten hade gått i en spelvändning och en styrning från Noel Gunler som ställde Juel. IKO jobbade sig tillbaka och fick med sig en utvisning efter sju minuter. Det blev ingen utdelning där men ett par bra lägen och strax efter hade Engström en farlig styrning precis framför Andrén. IKO fick inte långt efter ett nytt power play och nu kom utdelningen. Fredrik Olofsson pricksköt från tekningscirkeln nära Andréns stolpe, så nära så att domarna hade en lång videogranskning. Assist Quenneville och Karlkvist. Brynäs gick på kvitteringsjakt och tog ut målvakten med ett par minuter kvar men precis när Andrén var på väg ut kom ett skott från IKO-zonen så han fick vända tillbaka och slänga sig för att rädda. Mot slutet kom ändå två mål i den tomma kassen, båda ganska enkla. Först Thelin på passning från Dahlström och med 49 sekunder kvar Engström med assist från Hynek Zohorna, som gjorde 1+2 ikväll. Skotten i tredje perioden hela 14-14 och totalt 32-28. Tim Juel storspelade igen och räddade 30 skott, nästan 94 procent! Positivt var också att power play fungerade med två nya mål (67 procent) samt att bröderna Zohorna med Engström som tredjelänk levererade igen.

Kvällens trepoängare befäste sjätteplatsen ytterligare och avståndet till 7:an Örebro är två poäng, samtidigt som det bara är en poäng upp till Växjö. Veckans roadtrip fortsätter med seerietvåan Rögle på torsdag och tiondeplacerade Malmö på lördag. Därefter ett landslagsuppehåll på elva dagar innan det blir hemmamatch mot Örebro den 18 november.

Brynäs IF - IK Oskarshamn 2-5 (1-2, 0-0, 1-3)
05.03 1-0 Anton Rödin (Oula Palve, Greg Scott), spel 5 mot 4
08.43 1-1 Hynek Zohorna (Tomas Zohorna, Emil Martinsen Lilleberg)
18.04 1-2 Tomas Zohorna (Hynek Zohorna, Patrik Karlkvist), spel 5 mot 4
40.59 2-2 Noel Gunler (Linus Ölund)
50.31 2-3 Fredrik Olofsson (David Quenneville, Patrik Karlkvist), spel 5 mot 4
58.47 2-4 Joakim Thelin (John Dahlström), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
59.11 2-5 Jonas Engström (Hynek Zohorna), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 32-28 (11-8, 7-6, 14-14)
Utvisningar: Brynäs 4x2, IKO 4x2
Domare: Tobias Björk, Christoffer Holm
Publik: 6129

Bilder från matchen:
Foto: Andreas Sandström, Bildbyrån.