Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Måndag Mån 13 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Söndag Sön 16 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Linköping
LHC

IKO slog LHC efter förlängning i en tät och het match

9 oktober 2021 20:55
herr

Det var en tät och het match, stundtals hetsig både på isen och på läktaren, mellan IKO och Linköping som hemmalaget till slut kunde vinna med 2-1 efter förlängning. Matchvinnare blev Patrik Karlkvist (bilden) med ett klassavslut bakom Högberg i gästernas kasse. Kim Rosdahl gav IKO ledningen med 1-0 sekunden efter ett fyra minuter långt power play i andra perioden men LHC kvitterade knappt halvvägs in i tredje.


Förstakedjan vaskade fram en bra målchans redan i första bytet och båda hejaklackarna var direkt med på noterna. En fullsatt hemmastå eldade på ordentligt och "clubens" 50-mannaklack svarade upp. IKO fick en jättechans efter sex minuter när Olofsson serverade Karlkvist i stort sett öppet mål men avslutet gick utanför. IKO åkte på matchens första utvisning efter åtta minuter. Tomas Zohorna spelade "handpuck" på blålinjen i box play och lyckades rensa i ett viktigt läge och Cannata jobbade stort i närspelet. LHC skapade en del även efter utvisningen men inga jättelägen. IKO jobbade sig tillbaka och efter elva minuter kom Zohornakedjan i en snabb spelvändning och Brace sköt men Högberg i gästernas kasse var snabb med plocken. Cannata var också skicklig med plocken flera gånger trots bra skymning av LHC-forwards. Mikkel Öby Olsen som blir mer och mer ordinarie i truppen, tog för sig bra och var nära att skapa ett par målchanser. Med två minuter kvar åkte IKO dit på en puck out och Cannata fick jobba stenhårt perioden ut men 0-0 stod sig hela vägen. Skotten i första 6-10.

Precis som i första perioden skapade IKO ett jätteläge direkt i andra när Karlkvist var centimetrar från att få träff vid ena stolpen. Efter några minuter serverade Tomas Z Brace ett exakt likadant läge men tyvärr med samma resultat. Cooper rev ner applåder med en tuff tackling på två bortaspelare på en gång! Mitt i perioden blev det riktigt irriterat på isen med flera utvisningar och även några lägen som kanske även borde gett hemmalaget power play. LHC fick power play efter ett bråk men slarvade bort det genom en protest mot domslut bara några sekunder senare och det blev spel fya mot fyra. Efter tolv minuter kom så IKO:s första pp och med åtta sekunder kvar av den ytterligare en. IKO skapade mycket under dom fyra minuterna och till slut kom också utdelningen, en sekund efter LHC blev fulltaligt. Snabbt pucktempo från Brace och Pilö fram till Rosdahl som fick på en riktig pärla och Marcus Högberg fick till slut kapitulera, klockan på 15.29. Perioden bjöd annars inte på något riktigt ordnat spel så långt, mycket såklart beroende på alla utvisningar. Men IKO gick för tvåan och tog över mer och mer men bortalaget stod emot till paus. Skotten i andra helt omvänt, 12-5.

Första farliga läget i tredje perioden skapades av Bagenda och Öby i samarbete som till slut var nära att gräva fram pucken under Högberg. Strax efter var det Thelins tur att riva ner applåder när han satte in en tuff offensiv tackling och vann puck. LHC fick sin kvittering efter knappt åtta minuter genom Markus Ljungh efter att man tagit över taktpinnen i tredje perioden. Med sex minuter kvar åkte IKO på en utvisning för protest mot domslut. Men dagens box play var hundraprocentigt, precis som mot Leksand. Cooper gjorde en raid i box play över hela banan och var så när att sätta dit pucken. Resten blev ett ställningskrig fram till slusignalen och matchen gick till förlängning. Två minuter in i over time fick Karlkvist taket i Be-Ge Hockey Center att lyfta när han tjusigt satte segerpucken högt bakom Högberg. En lysande flippmacka från Johnsson, assist även Cooper. Skotten i tredje perioden 4-10, i overtime 1-1 och totalt 23-26.

Slitvargen i hemmalaget blev Joakim Thelin och matchens lirare Joe Cannata som storspelade med 25 räddningar, över 96 procent!

IKO är nu på sjunde plats med tolv poäng, bara två poäng bakom fyran Leksand och fortfarande med två matcher mindre spelade. Nästa vecka liknar denna när det gäller matcher. Bortamatch mot Färjestad på torsdag och sedan svenska mästarna Växjö på hemmaplan på lördag.

IK Oskarshamn - Linköping HC 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)
35.29 1-0 Kim Rosdahl (Cameron Brace, Lukas Pilö)
47.47 1-1 Markus Ljungh (Alexander Johansson, Broc Little)
62.09 2-1 Patrik Karlkvist (Johan Johnsson, Brian Cooper)
Skott: 23-26 (6-10, 12-5, 4-10, 1-1)
Utvisningar: IKO 5x2, LHC 4x2
Domare: Sören Persson, Marcus Linde
Publik: 3131

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.