Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Oskarshamn
IKO

Stark insats och tre poäng i Luleå

2 oktober 2021 22:16
herr

Efter en mycket stark insats kunde IK Oskarshamn för första gången vinna i Luleå. Matchen slutade 2-4 efter att IKO ännu en gång vänt underläge i en match. Två man gjorde sina första mål för säsongen; Joakim Thelin och William Worge Kreü. Dessutom ett power play-mål av Fredrik Olofsson och Cameron Brace som satte ett friläge. IKO är nu sexa i SHL-tabellen.


Hemmalaget inledde bäst och skakade fram ett friläge efter fyra minuter men Joe Cannata gjorde en fin räddning. Efter drygt sju minuter kom matchens första utvisning och den drabbade gästerna. IKO klarade av box play efter uppoffrande spel där även Cannata var inblandad i passningsspelet men strax efter utvisningen kom ändå 1-0 för Luleå genom Vilmos Gallo. Någon minut efter målet hade Fredrik Olofsson ett friläge men Lassinantti räddade och direkt efter hade Luleå motsvarande jättechans där Cannata slängde sig långt ut på isen och Cooper räddade på mållinjen. IKO jobbade sig tillbaka och fick in kvitteringen med två minuter kvar. Mitt i ett byte med blandade kedjor drev Tomas Zohorna upp pucken och Joakim Thelin gick på mål, fick passningen och styrde i en minimal lucka bredvid Lassinantti, som själv sparkade in pucken bakom sig, assist även från Quenneville. En totalt sett jämn period där Luleå vann skotten med 9-6.

IKO inledde andra perioden bra och fick med sig en utvisning efter drygt två minuter. Efter tre minuter gav Fredrik Olofsson IKO ledningen med 1-2 i power play, assist T Zohorna med en läcker skarv fram till Olofsson som hittade en liten lucka bredvid ena stolpen, assist även från Karlkvist. Gästerna tog över det s k momentumet i och med målet och jobbade på bra. Luelå stack upp ibland och Pilö gjorde en viktig brytning på ett farligt läge. Thelin var riktigt het och var en stolpträff från att bli tvåmålsskytt. Mitt i perioden fick William Worge Kreü en bra träff från distans och sköt 1-3 rakt i mål, hans första mål i IKO, assist Rosdahl/Karlkvist och med effektiv skymning av Karlkvist framför mål. Luleå jobbade sig tillbaka och skapade en del under de följande minuterna men Cannata var tät. Med fyra minuter kvar fick Zohorna-kedjan igång en bra snurr igen och ett fjärde mål var inte långt borta.

Tredje perioden inleddes med ett bra läge för Brace som var nära att få in pucken köksvägen men Lassinantti fick med viss möda fatt i pucken. Strax efter åkte IKO på sin andra utvisning i matchen. IKO spelade bra box play men med två sekunder kvar kom ändå reduceringen 2-3 genom Isac Brännström och klockan på 3.35. IKO kom snart tillbaka efter kallduschen och skapade igen. Luleå tryckte på men blev övermodiga och Cam Brace åkte sig till ett friläge från egen zon med tre Luleå-spelare i ryggen och överlistade Lassinantti, tid 8.42. Luleå fick ett nytt power play mitt i perioden. Nu fungerade box play perfekt igen och bröderna Zohorna gick till anfall, varefter Johnsson också dödade tid i Luleåzonen och sedan åkte Luleå offside. Brendan Shinnimin, som inte är så populär i IKO-kretsar, var lite för het in mot Cannatas bur och fick sig en omgång av Samuelsson. Med fyra minuter kvar kom Karlkvist och Rosdahl i en spelvändning men den sistnämnde sköt rakt i Lassinanttis plockhandske. Med två måls underläge tvingades Luleå ta ut målvakten med tre minuter kvar. Men man skapade inte speciellt mycket och 2-4 stod sig till slutet och IKO kunde glädja de tillresta supportrarna och alla framför TV-apparaterna med tre nya poäng. Joe Cannata gjorde en ny stormatch och räddade 25 skott, 92,6 procent. Skotten i tredje perioden 10-8 och totalt 27-24. IKO är nu på sjätte plats, fortfarande med två matcher mindre spelade än topplagen.

Luleå HF - IK Oskarshamn 2-4 (1-1, 0-2, 1-1)
09.44 1-0 Vilmos Gallo (Linus Fröberg)
17.59 1-1 Joakim Thelin (Tomas Zohorna, David Quenneville)
23.19 1-2 Fredrik Olofsson (Tomas Zohorna, Patrik Karlkvist), spel 5 mot 4
30.40 1-3 William Worge Kreü (Kim Rosdahl, Patrik Karlkvist)
43.35 2-3 Isac Brännström (Julius Honka, Jonathan Andersson), spel 5 mot 4
48.32 2-4 Cameron Brace
Skott: 27-24 (9-6, 8-10, 10-8)
Utvisningar: Luleå 1x2, IKO 3x2
Domare: Mikael Holm, Richard Magnusson
Publik: 6150

Bilder från matchen:
Foto: Simon Eliasson, Bildbyrån.