Måndag Mån 22 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Malmö
MIF

Jämn match men Malmö vann till slut

16 september 2021 23:11
herr

Matchen mot Malmö var jämn men ett tvåmålsunderläge tidigt i andra perioden blev för mycket. Malmö avgjorde till slut till 2-5 i tom kasse med två minuter kvar. IKO:s målskyttar ikväll var Johan Johnsson och Cameron Brace (båda på bilden) med sina första mål för säsongen.


Det blev en målrik första period. IKO skapade ett par fina chanser efter två minuter, en där målvakt Marmenlind var på utflykt men redde upp det med en snabb räddning. Malmö fick matchens första power play efter drygt fyra minuter och gästerna var effektiva direkt när lagkaptenen och NHL-hemvändaren Carl Söderberg sköt 0-1. Men IKO replikerade nästan direkt också i power play. Fem sekunder efter tekning sköt Cameron Brace sitt första mål i IKO, assist Pilö/Rosdahl. Bara minuten därefter pricksköt ex-iko:aren Marcus Sylvegård i en liten glipa över SHL-debuterande Tim Juels axel. Med matchuret på elva minuter var det kvitterat igen när Jonas Engström frispelade Johan Johnsson som överlistade Marmenlind, assist även Norell. IKO fick ett nytt power play men då tog Malmö vara på en felstuds på IKO:s offensiva blålinje och Christoffer Forsberg kunde hårt uppvaktad lyfta in 2-3 förbi Juel. I slutet utbröt ett rejält slagsmål mellan Marcus Sylvegård och Tomas Zohorna som Tomas "vann på poäng" och båda fick lugna ner sig i utvisningsbåset. IKO hade ytterligare chanser till kvittering, bland annat genom bra avslut av Karlkvist och Pilö. Skotten i första perioden med lite överläge för hemmalaget, 12-9.

Ännu ett power play-mål föll tidigt i andra perioden och gästerna gick fram till 2-4 genom Carl Persson som tog vara på en retur. Efter sju minuter fick IKO en biljett in i matchen genom ett nytt power play. Man gjorde det bra med snabbt pucktempo och bra avslut av bland andra Brace och Pilö men Marmenlind storspelade. Så även strax efter då pucken dansade på mållinjen men inte ville in. Marmenlind var sedan på en ny farlig utflykt men redde ut även det missödet. Malmö fick sitt tredje power play efter knappt 14 minuter. Man hade varit hundraprocentiga så långt men nu lyckades IKO:s box play stå emot. Efter utvisningen lyfte IKO upp spelet och gick för en reducering både med pigg offensiv och hårt fysiskt spel. Med knappt två minuter kvar fick IKO ytterligare en chans med en man mer. Pp-spelet var riktigt bra och man var en liten felstuds ifrån en reducering när Fredrik Olofsson hade halva målet öppet. Skotten i andra perioden 10-9.

Tredje perioden böljade fram och tillbaka flera minuter utan något riktigt tryck åt något håll. IKO fick mitt i perioden sitt sjätte power play. Det blev inget mål den gången heller men det saknades inte lägen. Olofsson-kedjan klapp-klapp-spelade några gånger men lyckades inte med avsluten samtidigt som Marmenlind tog det mesta. IKO tog ut målvakten med drygt två minuter kvar och då var det ex-iko-samarbete till 2-5 i tom kasse, målskytt Emil Sylvegård, assist Lance Bouma. Skotten i tredje perioden 7-7 och totalt 29-25.

Matchens lirare i hemmalaget blev Hynek Zohorna och till slitvargen utsågs Tomas Zohorna.

Genom de nya datum som bestämts framöver kommer IKO bara att spela en match i veckan hela september och alla de fyra matcherna på hemmaplan. Härnäst Frölunda nästa lördag och den fjärde matchen Brynäs den 30 september. Efter två omgångar är det bara Skånelagen Malmö och Rögle som är obesegrade och IKO är ett av åtta lag med tre poäng.

IK Oskarshamn - IF Malmö Redhawks 2-5 (2-3, 0-1, 0-1)
04.50 0-1 Carl Söderberg (Marcus Sylvegård, Joakim Ryan), spel 5 mot 4
06.42 1-1 Cameron Brace (Lukas Pilö, Kim Rosdahl), spel 5 mot 4
07.46 1-2 Marcus Sylvegård (Markus Lauridsen, Matias Lassen)
11.04 2-2 Johan Johnsson (Jonas Engström, Robin Norell)
13.35 2-3 Christoffer Forsberg (Johan Olofsson), spel 4 mot 5
23.52 2-4 Carl Persson (Pathrik Westerholm, Daniel Marmenlind), spel 5 mot 4
57.56 2-5 Emil Sylvegård (Lance Bouma, Carl Söderberg), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 29-25 (12-9, 10-9, 7-7)
Utvisningar: IKO 4x2, Malmö 7x2
Domare: Tobias Björk, Pehr Claesson
Publik: 770

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.