Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Idag 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Timrå
TIK

SHL-premiär mot Timrå

11 september 2021 08:00
herr

IK Oskarshamns tredje SHL-säsong börjar med hemmamatch mot Timrå, laget som man skickade ur SHL den 8 april 2019. En speciell match för båda lagen såklart när Timrå nu är tillbaka i högsta ligan. Alla IKO-anhängare har fina minnen från avancemanget och Timrå gjorde samma resa i våras via kval mot Björklöven.


Tredje raka SHL-säsongen inleds alltså mot Timrå och därefter följer ytterligare en hemmamatch mot Malmö på torsdag. Första säsongen i högsta ligan blev det en 14:e-plats för IKO men något negativt kval spelades aldrig p g a pandemin. Andra säsongen gick mycket bättre och man var då närmare åttondelsfinal än negativt kval.

Timrå IK gick upp i SHL 2018 men det blev bara en säsong i högsta ligan när man föll i kvalet mot IK Oskarshamn 2019 efter en häftig matchserie som gick till sjunde och avgörande i Timrå där IKO vann med 3-0. Timrå spelade i SHL under många år innan man åkte ur 2013 och därefter blev det fem säsonger som ett mittenlag i Allsvenskan fram till avancemanget och nu ytterligare två där man slutade trea och etta. Nolan Zajac, som lämnade IKO i våras, är ny i laget. Backarna Per Svensson och Oliver Bohm har också ett förflutet i IKO. Under försäsongen har Timrå slagit Brynäs två gånger, en seger och en förlust mot fjolårets finalmotståndare Björklöven. Dessutom har man vunnit mot MODO och förlorat mot Malmö och Luleå.

IKO spelade sex träningsmatcher på en rekordkort försäsong och vann den första mot Linköping. Spelmässigt blev det bättre och bättre och sista matchen mot Malmö var riktigt bra och den gick till straffar. Poängbäst under försäsongen var John Dahlström och Hynek Zohorna, båda med 2 mål och 1 assist samt Kim Rosdahl med 1+2. Det blev sammanlagt nio mål på de sex träningsmatcherna. Övriga målskyttar under försäsongen var Cameron Brace, Dale Weise, Joakim Thelin och Tomas Zohorna.

Matchen mot Rögle nästa lördag är nu flyttad och likaså första bortamatchen mot Örebro. Det innebär att IKO nu får börja med fyra raka hemmamatcher i september, där den sista mot Brynäs förhoppningsvis blir utan publikrestriktioner.

Se hela IKO:s trupp här

IK Oskarshamns huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Jag tycker vi är förberedda så gott som vi kan vara inför SHL-premiären. Nu gäller det att leverera på match också. Det känns bra, vi är på tå. Vi fick en dryg vecka efter sista träningsmatchen där vi kunnat träna specifikt på det vi behöver. Vi har fått göra rätt saker längs vägen. Special teams har vi kunnat träna och även sex mot fem, man vet aldrig vad som händer i en match. Det har funnits många bra kvitton och grejor att jobba med från träningsmatcherna. Sedan är det premiär och det kommer vara nerver och så där men det blir spännande.
- Vi saknar Salmonsson, Weise och Larsen. Från juniorerna kommer sannolikt Plato och Öby Olsen ansluta. Dom har ett tufft schema i helgen med matcher fredag, lördag och söndag men det är inga problem. Dom är unga så dom tål det och dom vill gärna, det måste man vilja om man vill bli hockeyspelare!
- I och med att Rögle-matchen blir flyttad får vi fyra raka hemmamatcher så det gäller att vi utnyttjar det på bästa sätt. Man vi tar en match i taget.