Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Timrå
TIK

Seger i premiären mot Timrå

11 september 2021 18:56
herr

IK Oskarshamn fick en perfekt start på sin tredje SHL-säsong och tog tre poäng mot nykomlingen Timrå IK. Det började dock inte bra och gästerna ledde med 2-0 efter två och en halv minut. Men IKO kom tillbaka starkt och ledde med både 4-2 och 5-3. Premiärmålskyttar var Tomas Zohorna och Patrik Karlkvist, med två mål vardera, samt Fredrik Olofsson (bilden) med det sista målet.


Gästande Timrå fick en drömstart med mål av tidigare IKO-spelaren Per Svensson efter 1.40 som egentligen var ett självmål. Direkt efter kom 0-2 efter bara sex sekunder i power play, målskytt Ty Rattie. IKO fick sedan tre power play på ganska kort tid, varav några sekunder i spel fem mot tre. Pp-spelet var stundtals riktigt bra med många avslut och i det tredje försöket kom årets första mål när Patrik Karlkvist pricksköt 1-2 förbi en så långt storspelande Jacob Johansson i Timråkassen, assist bröderna Zohorna, tid 11.40. IKO fortsatte att dominera spelet och skapade en hel del. Till slut kom också kvitteringen när Tomas Zohorna lyfte upp en backhand efter fint förarbete av Cameron Brace. Skotten överlägset till hemmalaget, 17-5.

IKO fortsatte i andra perioden som man slutade den första och utdelningen lät inte vänta på sig. Efter drygt fyra minuter kom ett nytt snyggt power play-mål fram till ledning 3-2. Det var återigen Zohorna-bröderna med Tomas nu som tvåmålsskytt, assist broder Hynek och Fredrik Olofsson, fjolårets poängkung som därmed påbörjade en ny svit. Mindre än två minuter senar blev även allsvenska poängkungen Patrik Karlkvist tvåmålsskytt, assist Olofsson/Worge Kreü och klockan på 6.06. Timrå började sedan jobba sig in i matchen och via ett power play stod det 4-3, målskytt Albin Lundin efter knappt 14 minuter. Men det gick bara en dryg minut så var IKO i tvåmålsledning igen. Denna gång ett snyggt "MODO-klapp-klapp-spel", där Fredrik Olofsson avslutade och assist från Rosdahl/Karlkvist. Timrå avslutade perioden med visst tryck men Cannata var tät och även IKO hade någon bra chans i slutet. Skotten lite jämnare i andra perioden, 11-8.

Tredje perioden blev den jämnaste spelmässigt med lite övertag för gästerna som jagade. Redan efter tre minuter kom reduceringen till 5-4, för tredje gången i power play och med Ty Rattie som tvåmålsskytt. Timrå fortsatte gå även för en kvittering och tryckte på rejält stundtals. Man hade även ytterligare ett power play men där stängde IKO igen effektivt och Cannata storspelade i viktiga lägen. Fredrik Olofsson fördrev viktig tid i anfallszonen i box play. Timrå tog ut målvakten med två minuter kvar och hade flera bra lägen men sumpade också en del genom felpassningar och offside. John Dahlström hade två lägen mot det tomma målet men missade. IKO redde ut stormen och kunde inkassera tre viktiga poäng redan i SHL-premiären. Skotten i tredje 6-10 och totalt 34-23. IKO var effektiva i power play, 50 procent, men Timrå var ännu bättre med 60 procent då man gjorde tre mål i spelformen.

Slitvargen i hemmalaget blev Philip Samuelsson och matchens lirare Tomas Zohorna.

Genom de nya datum som bestämts framöver kommer IKO bara att spela en match i veckan hela september och alla de fyra matcherna på hemmaplan. Härnäst Malmö på torsdag och därefter Frölunda lördagen veckan efter. Det var en målrik första omgång i SHL med hela 48 mål, de flesta föll i Be-Ge Hockey Center.

IK Oskarshamn - Timrå IK 5-4 (2-2, 3-1, 0-1)
01.40 0-1 Per Svensson (Jens Lööke, Albin Lundin)
02.30 0-2 Ty Rattie (Nolan Zajac, Robin Hanzl), spel 5 mot 4
11.40 1-2 Patrik Karlkvist (Hynek Zohorna, Tomas Zohorna), spel 5 mot 4
16.02 2-2 Tomas Zohorna (Cameron Brace, Hynek Zohorna)
24.19 3-2 Tomas Zohorna (Hynek Zohorna, Fredrik Olofsson), spel 5 mot 4
26.06 4-2 Patrik Karlkvist (Fredrik Olofsson, William Worge Kreü)
33.49 4-3 Albin Lundin (Ty Rattie, Joseph Laleggia), spel 5 mot 4
35.12 5-3 Fredrik Olofsson (Kim Rosdahl, Patrik Karlkvist)
43.02 5-4 Ty Rattie (Sebastian Hartmann, Robin Hanzl), spel 5 mot 4<br
Skott: 34-23 (17-5, 11-8, 6-10)
Utvisningar: IKO 5x2, Timrå 5x2
Domare: Johan Nordlöf, Daniel Eriksson.
Publik: 770

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån.

Highlights från matchen:

Presskonferens efter matchen ser du här.