Tisdag Tis 5 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 2 Mars Mar
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr
Hemma
HV71
HV71
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO föll med uddamålet mot HV71

29 augusti 2020 18:00
herr

IKO kom i underläge med 2-0 tidigt men jobbade sig tillbaka in i matchen. HV71 vann till slut med 3-2 och Kim Rosdahl (bilden) blev tvåmålsskytt för IKO, hans två första mål i klubben.


Gästande IKO inledde väldigt piggt och skapade flera fina lägen under första minuten. Men det blev ändå hemmalaget som tog ledningen, två gånger om. Först gjorde Simon Önerud 1-0 efter 1.47 och sedan Max Wennlund 2-0 halvminuten senare. Men IKO repade mod och kom in i matchen igen. På kort tid blev det utvisningar som avlöste varandra och i spel fyra mot fyra reducerade Kim Rosdahl till 2-1 när han ganska fri kunde finta bort Jonas Gunnarsson i hemmakassen. Perioden fortsatte vara ganska jämn och IKO hade ett ganska bra power play med några bra lägen, bland annat ett nästan öppet läge för Filip Karlsson i slutet av pp men Gunnarsson var snabbt över. Sista två minuterna fick IKO spela box play och försvarade sig bra med stabilt målvaktsspel av Tex Williamsson. Junioren Albin Olofsson fick en del speltid när IKO saknade tre ordinarie forwards och han tog för sig utan respekt för de namnkunniga hemmaspelarna. Skotten klart i gästernas favör, 8-12.

IKO åkte på en utvisning nästan direkt i andra perioden och såg ut att klara av den. Men bara sekunder efter man blivit fulltaligt kom 3-1 genom nyförvärvet Jesper Kokkonen. Efter sex minuter fick IKO spela power play men lyckades inte skapa något riktigt tryck. Istället kom samme Kokkonen i ett friläge men Williamsson var snabb med plocken. I ett snabbt anfall var backen Oliver Larsen på topp och nära att få hål på Gunnarsson. Efter knappt nio minuter fick IKO utdelning i power play, målskytt Kim Rosdahl, för andra gången idag, assist Näsén/Strömberg. HV skapade ett riktigt bra tryck med fem minuter kvar och detta förstärktes av ett power play men IKO försvarade sig återigen bra, som vanligt med uppoffrande jobb av John Dahlström som dödade mycket tid. IKO kom igen mot slutet men åkte på två nya utvisningar och fick spela tre mot fem sista halvminuten. Detta klarade man fram till pausvilan. Skotten i andra perioden 12-9.

IKO inledde tredje perioden med förtjänstfullt box play-spel, först tre mot fem i en knapp minut och sedan ytterligare 40 sekunder fyra mot fem utan att HV lyckades överlista Williamsson. IKO:s nästa power play var inte av det bättre slaget men avslutades ändå med en jättechans. IKO tog över initiativet i mitten av perioden och skapde flera farliga och konstruktiva anfall och HV fick slå ifrån sig. Engsund-kedjan med understöd av bland annat Cooper var de som skapade mest de här minuterna. IKO fick en sista chans med ett power play med tre minuter kvar och spelade riktigt bra. Många fina avslut och Rosdahl var två gånger nära att göra hattrick. PP-spelet avlöstes direkt av spel sex mot fem och man skapade ytterligare någon chans men HV var också nära att träffa den tomma kassen. HV höll undan till seger med 3-2. Skotten i tredje perioden 7-11 och totalt 27-32.

Nästa träningsmatch är på torsdag när IKO tar emot Växjö Lakers i Be-Ge Hockey Center.

HV71 - IK Oskarshamn 3-2 (2-1, 1-1, 0-0)
01.47 1-0 Simon Önerud (Emil Andrae, Niklas Arell)
02.15 2-0 Max Wennlund (Emil Johansson, Filip Sandberg)
06.03 2-1 Kim Rosdahl
22.32 3-1 Jesper Kokkonen (Emil Andrae, Lias Andersson)
28.52 3-2 Kim Rosdahl (Pontus Näsén, Kim Strömberg), spel 5 mot 4
Skott: 27-32 (8-12, 12-9, 7-11)
Utvisningar: HV 7x2, IKO 6x2
Domare: Richard Magnusson, Morgan Johansson
Publik: 0

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Matchstarten var inget vidare, frånsett första bytet, och det var väl där vi lite gav bort chansen att vinna matchen. Vi släpper ett mål tidigt och blir lite passiva och sen ett till och då är det lite ängsligt i första perioden. Vi har en del box play i andra men vi växer ändå över tiden. Box play är bra generellt över matchen. Tredje perioden är bra men vi måste spela 60 minuter och jag får bara ihop 30 som är godkända idag. Vi jobbar på det och killarna känner samma sak. Vi tar lärdom av matchstarten och tar med oss resten. Avslutningen är bra med riktigt bra power play och även i sex mot fem har vi lägen med bara sekunder kvar. Power play var bra och vi fick även göra ett mål, box play också riktigt bra tillsammans med bra målvaktsspel.