Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Oskarshamn
IKO

Storförlust i Örebro - chans till revansch om 24 timmar

13 mars 2021 18:10
herr

IKO fick en tung start mot Örebro med 3-0-underläge efter tio minuter och kunde inte resa sig efter det. Fredrik Olofsson lyckades i alla fall spräcka nollan i början av tredje perioden och matchen slutade 7-1. Men det finns chans till revansch redan om ett dygn då lagen möts i Oskarshamn.


Hemmalaget satte högsta fart från första nedsläpp och fick utdelning nästan omgående. I ett tidigt power play kom 1-0 genom Borna Rendulic med matchuret på 3.13. Mindre än minuten senare vallade Robin Kovacs både turligt och finurligt in 2-0 via Aleksandr Sudnitcin från bakom mållinjen. IKO hängde inte med så långt men skapade så småningom några ströanfall. Mitt i perioden gjorde samme Kovacs även 3-0 och då valde IKO att byta målvakt, debuterande Sudnitcin fick lämna över till Joe Cannata. IKO jämnade ut spelet resten av perioden och skapade lika mycket som Örebro där bland andra Andrew O´Brien och Nichlas Torp klev upp med starkt fysiskt spel. Markus Modigs hade ett bra avslut efter 14 minuter och likaså Jonas Engström med tre sekunder kvar, men Jhonas Enroth i hemmakassen var tät så långt. Skotten i perioden helt jämnt, 9-9.

IKO fick med sig ett power play tidigt i andra perioden där John Dahlström hade bästa läget från nära håll men Enroth räddade. Direkt från utvisningsbåset kom Nick Ebert och blev helt fri med Cannata och gjorde 4-0. Inte långt efter åkte IKO på en utvisning men Örebro åkte på en strax efter och det blev spel fyra mot fyra. Det blev några sekunders power play för IKO efter det men ingen utdelning där. Istället gjorde Rodrigo Abols 5-0 strax efter. Utvisningarna duggade tätt i andra perioden och Örebro drog på sig två strax efter varandra i mitten men med en halvminut kvar av den sista blev det även en för IKO och sedan en till så det blev spel fem mot tre för Örebro. Det läget blev för tungt och Örebro gjorde 6-0 efter tiotalet sekunder, Borna Rendulic målskytt för andra gången. IKO hann med ytterligare en utvisning i slutet av perioden men lyckades hålla tätt och hade ett bra läge när Brian Cooper fick ett friläge. Även andra perioden slutade 3-0 till hemmalaget, skotten 13-10.

Tredje perioden blev lite avslagen beroende på resultatet på tavlan. IKO lyckades i alla fall spräcka Enroths nolla när Fredrik Olofsson gjorde 6-1 efter drygt tre minuter, med ett snyggt avslut efter bra passning från Veronneau. Strax efter reduceringen fick IKO ännu ett power play men det blev inga fler mål för gästerna. Istället blev även Nick Ebert tvåmålsskytt med 7-1-målet efter drygt halva perioden. Markus Modigs skapade ett par bra lägen och delade även ut en rejäl tackling. Men matchen var så klart avgjord sedan länge och det gällde att ta med sig något till morgondagen i det fysiska och positivt var även oavgjort, 1-1, i tredje perioden. Skotten i tredje 11-8 och totalt 33-27.

Nästan exakt 24 timmar efter slutsignalen i Behrn Arena släpps pucken igen i Be-Ge Hockey Center för grundseriens sista möte mellan IKO och Örebro. Dagens enda övriga match gav tre poäng till Brynäs mot Frölunda och därmed är IKO och Brynäs på samma poäng men IKO fortfarande med bättre målskillnad och har en match mindre spelad än Gävle-laget.

Video från presskonferensen med Martin Filander och Christer Olsson >>

Örebro HK - IK Oskarshamn 7-1 (3-0, 3-0, 1-1)
03.13 1-0 Borna Rendulic (Joonas Rask), spel 5 mot 4
04.06 2-0 Robin Kovacs (Robert Leino, Stefan Warg)
09.39 3-0 Robin Kovacs (Robert Leino, Nick Ebert)
22.42 4-0 Nick Ebert (Joonas Rask, Jhonas Enroth)
26.32 5-0 Rodrigo Abols (Daniel Muzito-Bagenda)
32.09 6-0 Borna Rendulic (Rodrigo Abols, Robin Kovacs), spel 5 mot 3
43.35 6-1 Fredrik Olofsson (Max Veronneau)
51.35 7-1 Nick Ebert (Rodrigo Abols, Borna Rendulic)
Skott: 33-27 (9-9, 13-10, 11-8)
Utvisningar: Örebro 6x2, IKO 7x2
Domare: Tobias Björk, Linus Öhlund
Publik: 0

Bilder från matchen:
Foto: Johan Bernström, Bildbyrån.

Highlights från matchen: