Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Oskarshamn
IKO

Första gången utan poäng i Skellefteå

20 mars 2021 18:40
herr

För första gången i SHL lyckades IKO inte få poäng med sig från Skellefteå utan hemmalaget vann med 3-1. IKO gjorde en bra match och hade oavgjort en bit in i tredje perioden efter mål av Brian Cooper (bilden) men Skellefteå var effektivast.


Hemmalaget hade mest puck inledningsvis och hade några bra avslut tätt utanför. IKO stod emot bra och både Bouma oc O'Brien visade sin återkomst med tunga tacklingar. Matchens första utvisning efter fyra minuter drabbade gästerna, som försvarade sig bra och höll tätt i box play. IKO tog sig ur pressen, fortsatte spela fysiskt och vann fler närkamper. Mitt i perioden kom Sabolic i ett friläge och tog även en retur men Gustaf Lindvall var tät i hemmakassen. Strax efter hade Dahlström ett tungt skott mitt på målvakten. SAIK var ändå det spelförande laget under perioden men Olofsson-kedjan hade några tunga anfall med bra chanser. IKO fick sin chans i power play med tre minuter kvar och första minuten var riktigt bra med bland annat ett fint läge för Kelleher. Med bara sekunder kvar fick IKO ytterligare ett power play som följde med in i andra perioden. Skotten 12-15.

Som vanligt är det svårt med power play i början på en period och IKO fick ingen utdelning. Bästa chansen hade Dahlström nära målet i slutet men han träffade inte pucken. IKO fick snart en ny pp-chans och gjorde det bra med en fin chsns för Bouma att styra nära Lindvall och Dahlström klev in med ett hårt avslut från nära håll men fortfarande ingen utdelning. IKO fortsatte nyttja sitt spelövertag efter utvisningarna och Engström hade en stark inbrytning. Men sedan kom en dålig sekvens där alltför många spelare åkte till avbytarbåset och Skellefteå kom tre mot en och återvändaren Pär Lindholm sköt 1-0. Hemmalaget åkte på ett matchstraff sedan Torp fått en tackling mot huvudet. Men IKO lyckades inte utnyttja övertaget under de fem minuterna även om Bouma stod bra placerad framför mål ett par gånger. Precis när perioden tog slut blev det bråk och O'Brien fick två minuters utvisning med in i tredje. Skotten i andra perioden klart till IKO, 5-12.

IKO klarade det inledande box play-spelet även om Cannata var utan klubba en bra stund men Janosik krigade heroiskt. Därefter lyfte IKO upp spelet och efter knappt fyra minuter kom kvitteringen. Zajac och Cooper samspelade på blålinjen och Cooper fick iväg ett bra skott hela vägen förbi Lindvall, assist även Rosdahl. IKO var nu det bättre laget långa stunder men hemmalaget var väldigt effektiva. 2-1 kom efter tio minuter när Oskar Nilsson styrde upp en puck förbi Cannata. Fyra minuter senare kom även 3-1 genom Oscar Möller i en spelvändning och det blev matchavgörande. IKO försökte i slutet och tog ut målvakten med två minuter kvar men kom inte närmare. IKO vann skotten i alla perioderna, 5-12 i tredje och 24-37 totalt.

Bortaturnén avslutas nu med match i Malmö måndag kväll. Därefter återstår endast två matcher, säsongens viktigaste, hemma mot HV71 och Brynäs. I jumbofinalen mellan Brynäs och HV blev det två poäng till Brynäs som nu är två före IKO.

Skellefteå AIK - IK Oskarshamn 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)
25.52 1-0 Pär Lindholm (Oscar Möller, Arvid Lundberg)
43.55 1-1 Brian Cooper (Nolan Zajac, Kim Rosdahl)
49.45 2-1 Oskar Nilsson (Jacob Andersson, Jonatan Berggren)
53.38 3-1 Oscar Möller (Jesper Frödén, Jonathan Johnsson)
Skott: 24-37 (12-15, 5-12, 7-10)
Utvisningar: SAIK 3x2, 1x5, 1x20, IKO 2x2
Domare: Linus Öhlund, Tobias Björk
Publik: 0

Bilder från matchen:
Foto: Ola Westerberg, Bildbyrån.

Highlights från matchen: