Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Frölunda HC
FHC
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO föll i slutet trots en stark insats

16 mars 2021 20:45
herr

IKO var riktigt nära att få med sig tre poäng från Göteborg. Efter ledning 0-1 i första perioden genom Joakim Thelin höll man undan i andra perioden och 15 minuter i tredje perioden. Men då vann Frölunda kampen framför mål två gånger och vände på matchen. Till slut kom även 3-1 i tom kasse.


Matchen inleddes lite trevande men tog fart efter fyra minuter då IKO hade den bästa chansen med skott från Rosdahl från nära håll och Johan Mattsson räddade. Hemmalaget svarade strax efter med sin bästa chans och där var Cannata beredd. Domarna missade en utvisning på Frölunda när Zajac fick en klubba i ansiktet. IKO jobbade bra i försvaret och skapade även mest framåt. Efter tolv minuter kom också ledningsmålet. Markus Modigs kom på vänsterkanten efter en passning från Thelin och la in en fin passning tillbaka till Thelin som höll ner klubban och pucken gick via stolpen och in bakom Mattsson trots hårt backspel av Frölunda, Thelins fjärde mål. Frölunda tog över några minuter efter målet och tryckte på rejält. Max Friberg hade i princip öppet mål men Cannata stod för en fantomräddning. IKO kom tillbaka lite sista minuten men åkte på en utvisning precis vid periodslutet. Skotten ganska jämnt, 9-10, efter stort övertag för IKO halvvägs.

IKO klarade av den inledande utvisningen i andra perioden där Cannata åter fick kliva upp stort. Men Frölunda fortsatte jaga kvittering och hade mest av spelet. IKO stack upp i några farlig anfall. Det bästa var efter 15 minuter när Veronneau blev frispelad men hans klubba gick av och pucken låg på mållinjen bakom Mattsson. Minuten senare hade IKO en puck i mål och Thelin var nära att bli tvåmålsskytt. Efter videogranskning blev målet bortdömt p g a hög klubba. Dahlström hade också ett bra läge efter en fin framspelning men han blev inte helt fri utan fick skjuta utifrån. IKO höll emot hemmalagets tryck sista minuterna av perioden och med ytterligare några bra kontringar. Skotten i andra 10-5.

IKO inledde tredje perioden bra och fortsatte försvara sig stabilt och tog sig ganska lätt ur pressen. Klockan gick och hemmalaget skruvade åt trycket. Till slut fick man också utdelning med bara drygt fyra minuter kvar när Karl Henriksson tryckte in en lös puck. Två minuter senare upprepade sig samma scenario när Max Friberg högg på en lös puck och gav Frölunda ledningen för första gången. IKO tog ut målvakten men då klev lagkaptenen Joel Lundqvist, tillbaka från avstängning, fram med 3-1 i tom kasse. Skotten i tredje perioden 12-5 och totalt 31-20. Noterbart är att det endast dömdes en utvisning och den drabbade IKO men inget mål föll under den tiden.

IKO fortsätter sin bortaturné med flyg till Leksand (torsdag), Skellefteå (lördag) och Malmö (måndag). Därefter återstår hemmamatcher mot HV71 nästa torsdag och Brynäs onsdag veckan efter. Brynäs vann mot Örebro och är nu på samma poäng som IKO med lite sämre målskillnad.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Vi har ledningen länge men på slutet blir det lite chippande och att vi inte vågar spela och det är väl naturligt. Målen vill vi ju ha tillbaks, det är för mjukt. Vi har varit väldigt starka där runt målet hela matchen och blir mjuka på ett par lösa puckar som dom snubblar på och skrapar dit dom.
- Det är hela tiden bara på nästa match och tänka bort både vinster och förluster. Vi får samla energi och vara redo att gå tillsammans igen. Det finns positiva bitar att ta med från alla matcher men just nu är det surt med en förlust.

Video från presskonferensen med Martin Filander och Roger Rönnberg >>

Frölunda HC - IK Oskarshamn 3-1 (0-1, 0-0, 3-0)
12.12 0-1 Joakim Thelin (Markus Modigs)
55.37 1-1 Karl Henriksson (Theodor Niederbach, Stefan Elliott)
57.26 2-1 Max Friberg (Stefan Elliott, Jesper Sellgren)
58.39 3-1 Joel Lundqvist (Robin Alvarez), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 31-20 (9-10, 10-5, 12-5)
Utvisningar: Frölunda 0x2, IKO 1x2
Domare: Mikael Sjöqvist, Marcus Linde
Publik: 0

Bilder från matchen:
Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån.

Highlights från matchen: