Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Växjö
VLH

Omstart med Smålandsderby

15 februari 2021 16:00
herr

IKO möter serieledande Växjö Lakers för fjärde och sista gången i grundserien. Förra mötet vann IKO i Växjö efter förlängning, första segern någonsin i ett Smålandsderby i SHL.Matchens profil i hemmalaget är #55 Robert Sabolic (bilden), nyförvärvet från Slovenien som spelat fem matcher i IKO och bidragit med två assist och nio skott på mål så här långt.


Säsongens Viktigaste Match >>

Grundseriens näst sista Smålandsderby och sista mot Växjö där IKO har chans att utjämna i inbördes möten. Växjö har tagit en trepoängare och vunnit en på straffar men IKO vann senast efter förlängning. Det är bara två och en halv vecka sedan lagen möttes i Växjö och IKO svarade för en stark vändning från 0-2-underläge och Fredrik Olofsson avgjorde tidigt i förlängningen. Kim Rosdahl, Lance Bouma och John Dahlström gjorde IKO:s övriga mål i den matchen.

I senaste omgången, precis innan landslagsuppehållet, vann Växjö med uddamålet borta mot Djurgården efter två nya mål av lagets och hela SHL:s poängkung Emil Pettersson, storebror till Elias i Vancouver. Emil står nu på 45 poäng (22 mål). Näst bäst i Lakers är Andrew Calof med 13+20 på betydligt färre matcher. Serieledarna har på de fem senaste matcherna tagit tio poäng, däribland en mot IKO. IKO har på samma period tagit sex poäng, därav alltså två mot Växjö. Nyligen landslagsuttagne Fredrik Olofsson toppar poängligan i IKO med 24 poäng (9 mål), följd av Nolan Zajac med 8+16 och Tyler Kelleher 4+18.

Malmö och Brynäs har under uppehållet spelat några av sina uppskjutna matcher så att det nu är jämnare i antalet spelade matcher. Brynäs har en match mindre spelad och Malmö två. IKO är nu på 12:e plats med 43 poäng med två poäng upp till 10:an HV71 på play in-plats och Linköping som är närmast under kvalstrecket också på 43 poäng.

Efter landslagsuppehållet är det nu full fart igen. IKO inleder med tre hemmamatcher den här veckan; Växjö tisdag, Malmö torsdag och Linköping lördag. De två sistnämnda i högsta grad tabellkonkurrenter där resultaten än mer kommer att peka ut vägen mot slutspel, negativt kval eller slut på säsongen den 25 mars. Sista fjärdedelen av grundserien består av sju hemmamatcher mot Växjö, Malmö, Linköping, Brynäs, Örebro, Djurgården och HV71 i sista omgången, samt sex bortamatcher mot i tur och ordning Frölunda, Leksand, Malmö, Rögle, Örebro och Skellefteå. IKO möter alltså de tre närmaste tabellkonkurrenterna hemma de närmaste 10 dagarna.

#55 Robert Sabolic, hur var din första tid i Oskarshamn och med laget?
- Det var kul att spela match direkt och en skön känsla eftersom vi vann första matchen.
Du spelade en säsong i Södertälje men vad vet du om SHL?
- Jag spelade i Södertälje för åtta eller nio år sedan och det är trevligt att vara tillbaka i Sverige. Jag hörde från en kompis att SHL är en bra liga.
Vad har du sett nu efter några matcher med laget?
- Jag har sett en del bra saker både på och utanför isen och jag gillar det så här långt.
Kände du några spelare innan du kom hit?
- Ja, jag kände Janosik och Engström, Jonas spelade jag med i Södertälje. Det var trevligt att träffas och jag spelar gärna med honom igen.
Rodman, Kroselj, Ticar är slovenska spelare i det här laget tidigare, känner du dem och har du spelat med dem?
- Ja, dom känner jag väl. Vi spelade tillsammans i landslaget i många år.
Vilka är dina styrkor som hockeyspelare skulle du säga?
- Jag tycker jag har ett bra skott och även är bra skridskoåkare. Jag kan också tacklas rätt så bra.
Du kommer in med mycket erfarenhet, vad mer kommer du bidra med till laget?
- Jag vill hjälpa laget så vi kan spela bättre och vinna fler matcher.
Har du redan hittat kemi med dina kedjekamrater?
- Vi har bytt lite mellan kedjorna men vem jag än spelar med så försöker vi hitta kemi så snart som möjligt.
Det blev en sen säsongstart för dig, vad är dina personliga mål med säsongen?
- Ja det blev en sen start så jag är glad att kunna spela matcher nu. Jag vill försöka producera så mycket jag kan och hjälpa laget till framgång. IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Vi har bra snurr på grejorna på träning nu. Vi blåste på tre dagar förra veckan ganska tufft med mycket volym. Sedan hade vi tre återhämtningsdagar för att få effekt både mentalt och fysiskt. Från lördag har vi kört tre dagar med korta och intensiva pass för att få igång kropparna igen. Killarna har svarat bra på det hittills så får vi se om vi får ut allt från imorgon och framåt i den viktiga delen av säsongen som vi går in i nu.
- Vi måste nu fokusera och strunta i poäng till höger och vänster. Bara gå ut och ge järnet och stoppa allt vi kan och lärt oss på isen så fort som möjligt och i varje match. Det är det enda vi kan påverka och vi tävlar ju för att vinna varje match så det är samma läge nu.
- Jag ser framför mig ett väldigt skickligt Växjö som är duktiga på att sätta tempot i matcherna. Det gäller att vårda pucken och inte ge bort den. Om Växjö får diktera villkoren med puck så är dom väldigt skickliga. Förra matchen mot Växjö hade vi jätteproblem halvvägs men sedan hittade vi modellen och fick lite bättre stopp på dom i egen zon. Vi fick bättre kvalitet med pucken vilket gjorde att vi tog över matchbilden. Andra halvan spelade vi riktigt bra och lyckades hitta en väg att vinna. Med det i ryggen får vi försöka börja där vi slutade på något sätt. Växjö bjuder ju på väldigt lite defensivt så det gäller att vara konsekvent och inte bjuda på något åt andra hållet. Det är väldigt ovanligt att Växjö släpper en 2-0-ledning men nu vet vi att vi kan vända. Men oavsett det så gäller det att inte bjuda på något i onödan. Det gäller att göra rätt om och om igen, det är sättet att vinna hockeymatcher i den här ligan.
- Vi har frågetecken för Nichlas Torp och Rickard Palmberg till matchen. Jan Ordos ville träna efter landslagsuppdraget så han körde som vanligt medan Fredrik Olofsson fick lite ledigt efter sin fina landslagsdebut. Vår nye målvakt Alexander Sudnitsin kommer hit tisdag kväll och är inte redo för spel till den här matchen.
- Det blir kul med alla nallar på läktaren, en fin inramning för ett gott ändamål. Jag såg att dom jobbade på bra med nallarna när vi tränade så dom lyckas nog fixa hela arenan till matchen imorgon kväll.