Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Måndag Mån 13 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Söndag Sön 16 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Oskarshamn
IKO

Bra match i Karlstad men förlust i Sudden

4 februari 2021 21:40
herr

IKO gjorde en bra match i fjärde mötet mot Färjestad och fick med sig en poäng. Man vände på matchen i andra perioden men hemmalaget kvitterade i tredje. Mot slutet av ordinarie tid var IKO närmast ett avgörande men det blev Oskarshamnssonen Olle Lycksell som avgjorde två minuter in i förlängningen. IKO:s målskyttar var Kim Strömberg och Adam Janosik (bilden) med sitt första i IKO.


Matchen började ungefär som i tisdags med bra tempo och spelvändningar åt båda håll. Hemmalaget hade några bra avslut som Cannata var med på och Veronneau hade IKO:s bästa chans när han fick en fin passning nära mål från Bouma men Haukeland var också vaken. Mitt i perioden fick IKO spela matchens första power play och fick fast FBK i deras zon en stund, där Veronneau hade bästa chansen med ett ribbskott. Färjestad fick nästa power play när Bouma hamnat över målvakten långt ut i banan. FBK bättrade på sin pp-statistik rejält genom att ta ledningen efter en dryg minut när Per Åslund kunde avsluta från nära håll. Sista minuterna hade lagen åter sina perioder där man tryckte på. För IKO:s del hade Torp ett bra skott i slutet efter en kalaspassning från Sabolic. Skotten i första perioden 8-5.

Andra perioden började med lite hemmapress men IKO kvitterade innan två minuter hade gått. Nichlas Torp sköt från distans, Kim Strömberg tog emot och vände sig om la in kvitteringen förbi Haukeland. 1-1 med Strömbergs sjunde mål för säsongen. Assist även Sabolic. IKO fortsatte ta för sig och flyttade upp spelet offensivt mer än i första perioden. Strax innan halva perioden spelad hade IKO ett bra anfall och Adam Janosik skickde in ett hårt och högt skott rakt i mål med bra skymning framför målvakten. Det var Janosiks första mål i IKO och en skön revansch för självmålet i tisdags. Assist Ordos/Rosdahl. Färjestad tryckte på ett tag efter målet men IKO försvarade sig bra och hade också några bra lägen. Cannata klev upp stort några gånger. Gästerna fick avsluta perioden i power play efter en late hit där Färjestadsspelaren tacklade hårt efter avblåsning för icing. IKO fick inte in något mer mål före paus. Skotten i andra perioden helt jämnt, 10-10.

IKO spelade bra i inledningen av tredje perioden och höll Färjestad på behörigt avstånd och skapade själva några chanser. Efter sju minuter fick Färjestad spela power play men det var inte någon högre klass på. Istället klev Veronneau och Bouma upp i anfall ett par gånger. Men hemmalaget fick sin kvittering ett par minuter senare, ett snyggt anfall och mål av Jacob Petersson, klockan på 11.32. IKO gick hårt för tre poäng i slutet och hemmaspelarna var rejält trötta. Med två minuter kvar fick Olofsson ett jätteläge i slottet men Haukeland var snabb. IKO låg närmast tre poäng men matchen gick till förlängning. Släkten värst heter det ju och det var mycket riktigt IKO-produkten Olle Lycksell som avgjorde två minuter in i Sudden och bärgade därmed två poäng till hemmalaget. Skotten i tredje 14-7, i Sudden 1-0 och totalt 33-22. IKO har ändå poängövertag mot Färjestad den här säsongen, 7-5.

IKO är kvar på tionde plats och drog ifrån Linköping och Brynäs medan Malmö tog in en poäng och HV71 två. Laget åker direkt efter matchen till Skövde för övernattning och under fredagen vidare hem till Oskarshamn. Mindre än 45 timmar efter slutsignalen i Löfbergs Arena är man på is igen i Be-Ge Hockey Center för match mot Skellefteå. Sedan väntar nio dagars landslagsuppehåll.

Video från presskonferensen med Johan Pennerborn och Martin Filander >>

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Det svider så klart lite grann att vi bara får med oss en poäng. Det kändes som vi hade bra kontroll på läget när dom kvitterar efter ett bra anfall med ett skott som ändrar riktningen. Vi får jobba hårt och det finns inga undanflykter. Jag tycker inte vi styr den här matchen lika bra som den förra. Vi gör en solid bortamatch och hade satt oss i ett bra läge. Kanske hade vi behövt ett mål i power play för att stänga igen matchen. Jag tycker vi har fått upp lite mer fart i vårt spel generellt och har ganska bra attack. Idag är det några fler som chippar in och det är fler som är på väg in i en bra period. Det gäller hela tiden att se framåt och lägga dom här matcherna bakom oss. Jag tycker vi är på ett hyfsat bra ställe just nu.

Färjestad BK - IK Oskarshamn 3-2 (1-0, 0-2, 1-0, 1-0)
14.40 1-0 Per Åslund (Michael Lindqvist, Jesse Virtanen), spel 5 mot 4
21.55 1-1 Kim Strömberg (Nichlas Torp, Robert Sabolic)
29.46 1-2 Adam Janosik (Jan Ordos, Kim Rosdahl)
51.32 2-2 Jacob Peterson (Jonathon Blum, Victor Ejdsell)
61.58 3-2 Olle Lycksell (Martin Johansson, Albert Johansson)
Skott: 33-22 (8-5, 10-10, 14-7, 1-0)
Utvisningar: FBK 3x2, IKO 2x2
Domare: Andreas Harnebring, Patric Bjälkander
Publik: 8

Bilder från matchen:
Foto: Fredrik Karlsson, Bildbyrån.

Highlights från matchen: