Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Oskarshamn
IKO

Formstarkt IKO åker till Linköping

15 januari 2021 13:50
herr

IKO har förlorat två gånger med 6-3 mot Linköping den här säsongen. Nu är det dags för revansch vid lördagseftermiddagens match i Saab Arena. IKO kommer med bra form efter tre segrar på de fyra senaste matcherna medan LHC har tio raka förluster.


IK Oskarshamn har hittat tillbaka på vinnarspåret efter den långa raden med förluster i slutet av 2020. Det nya året har börjat betydligt bättre med tre segrar av fem. Segrarna har kommit på lite olika sätt vilket tyder på styrka. Mot Brynäs var segern klar tidigt och 6-1 till slut, mot Djurgården var det tappad ledning men ändå vinst till slut och mot Färjestad var det en stark vändning och sedan stå emot trycket ända till slutsignalen, samt mål i tom kasse.

Förra säsongen hade IKO betydligt lättare mot LHC än hittills den här säsongen. Då blev det tre raka segrar med 3-2, varav en efter straffar, och förlust i sista betydelselösa matchen med 3-1.

John Dahlström med sina totalt 11 mål, varav 5 i år, är ligans formstarkaste spelare just nu med 9 poäng på fem matcher. Max Veronneau har kommit igång bra från start och snittar en poäng per match (3 mål och 2 assist), med mål i tre matcher i rad. Även Rickard Palmberg och Tyler Kelleher har bra poängsnitt på slutet, 2+4 respektive 1+4 på fem matcher.

LHC vann hemma mot IKO den 15 december och har inte tagit någon poäng sedan dess, tio raka nollpoängare således. Senast blev det förlust med 2-3 hemma mot Leksand.

Poängligan i IKO toppas, som nästan hela säsongen, av Nolan Zajac med 23 poäng (7 mål) följd av Tyler Kelleher 4+16 och Fredrik Olofsson 6+13. Hos LHC består toppen av Markus Ljungh 7+20, Jonas Junland 7+14 och Broc Little 9+11, den sistnämnde är dock långtidsskadad nu och troligen inte med mot IKO.

IKO inleder nu en väldigt viktig vecka med tre bortamatcher mot lagen närmast i tabellen. Det är kamp om slutspelsplats och att undvika kval. Efter matchen i Linköping följer Brynäs på torsdag och Malmö nästa lördag. Nästa hemmamatch är mot Leksand den 28 januari.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Vi har haft bra träningar ett par dagar nu när vi fick ett litet break. Det var nyttigt för oss att träna lite. Det känns som vi är på ett ganska bra ställe tycker jag. Samtidigt gäller det att spänna bågen hela tiden och vara beredd att tävla på den nivån vi har gjort nu på slutet. Vi behöver ha den där närvaron och förståelsen vad som krävs för att plocka med sig poäng från matcherna. Det har varit stor skillnad i mognaden och förståelsen för detaljerna i spelet och det är det som har gett oss poäng. Jag eftersöker den mognaden, arbetsinsatsen och lagmoralen som vi haft nu på slutet. Jag tycker att över tid, utöver arbetsmoralen och lugnet hos gruppen, så har vi lärt oss rent spelmässigt vad vi behöver göra för att hitta vägar att vinna. Beslut i kritiska situationer har det blivit stor skillnad på och det är ju kopplat till självförtroende men också att man känner igen sig i situationer i spelet och har lärt sig av dom.
- Det gäller att fortsätta vara ödmjuk och om man ska vara krass så har man inget med sig utan varje match börjar från noll. Då gäller det att vara noggrann, påslagen och full med energi och inspiration även om man har vunnit ett par matcher.
- Linköping är säkert desperata efter tio raka förluster. På många sätt är dom ungefär där vi var. Dom har spelat ganska bra och letar vägar att vinna och det kan ju komma när som helst. Det gäller verkligen att vi har tålamod i vårt spel och ta det byte för byte. Vi måste vara metodiska hela vägen och inte tro att det finns några genvägar bara för att LHC har haft det tufft. Förmodligen kommer vi behöva vara noggrannare än på länge.
- Vi har ju två förluster mot LHC och vi hade en usel start borta med 0-4 ganska tidigt. Vi kom dit och var inte riktigt fokuserade och det har man inte råd med mot något lag i den här ligan. I hemmamatchen slarvade vi bort det efter en bra start och trodde nog det skulle gå lätt. Båda dom matcherna är tecken på att det gäller att ha skärpan på plats varje gång och inte bjuda på nånting. Det är viktiga lärdomar men vi har inte pratat så mycket om de tidigare mötena utan det är ny match, nytt läge och nya möjligheter.
- Vi saknar Joakim Thelin men han är förhoppningsvis tillbaka inom någon vecka. Jakob Zurek är med så vi har tolv forwards och åtta backar med på resan till Östergötland.