Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Oskarshamn
IKO

Sista mötet mot Luleå

8 januari 2021 16:30
herr

IKO möter Luleå för fjärde gången den här säsongen lördag eftermiddag. IKO:s skyttekung John Dahlström kvitterade till 2-2 med assist från Joakim Thelin i suddenförlusten senast i Luleå. Igår gjorde Dahlström sitt tionde mål för säsongen i segermatchen mot Djurgården.


IKO och Luleå möttes dagarna före jul i back-to-back där IKO gjorde en bra bortamatch och tog en poäng, 5-4 efter förlängning. Hemma gick det sämre när man tappade en 2-0-ledning till förlust med 2-5. Målskyttar för IKO i bortamatchen var Rickard Palmberg, John Dahlström, Nick Olesen och Oliver Larsen och hemma Oliver Larsen och Kim Strömberg. Luleå vann även första mötet i Oskarshamn med 5-2 och det här blir sista gången lagen möts i grundserien.

Luleå vann grundserien överlägset ifjol men fick aldrig spela om medaljerna p g a Corona. Året innan föll man i semifinal. Klubben har ett SM-guld i prissamlingen och det är från 1996. Just nu är Luleå fyra i tabellen, 20 poäng före IKO som är elva. Norrbottningarna har vunnit ungefär varannan match på slutet och senast blev det en klar 3-0-seger borta mot Frölunda. IKO inledde den här veckan med att spräcka sin förlustrad via 6-1 mot Brynäs och följde upp igår med en ny seger, 4-3, borta mot Djurgården.

IKO-produkten Oscar Engsund, trea i SHL:s tacklingsliga, är den i IKO-kretsar mest kände i hemmalaget. Målvakten David Rautio gjorde en säsong i IKO för elva år sedan och var med och räddade kvar laget i HockeyAllsvenskan. Fredrik Styrman som gjorde fyra säsonger i IKO gör sin tredje säsong i Luleå men är just nu utlånad till MODO.

Båda lagen håller till i toppen av ligan i special teams med Luleå något bättre i både power play och box play. Se statistik här intill.

Linus Klasen 6+16 och backen Erik Gustafsson 3+19 är poängbäst i hemmalaget medan Nolan Zajac också 6+16 och Fredrik Olofsson 6+13 är detsamma hos gästande IKO.

Bortaturnén avslutas med en sväng förbi Karlstad för tisdagsmatch innan det blir hemmamatch mot Örebro på torsdag.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Vi flög tidigt till Luleå idag och tränade vid lunchtid. Nu förbereder vi oss för match på bästa sätt och ser fram emot utmaningen att möta Luleå för sista gången i grundserien. Det har varit jämna och tuffa matcher och vi hoppas kunna ta med oss mycket av det vi gjort bra de senaste matcherna. Vi har haft fyra och en halv eller fem bra perioder mot Luleå och fått med oss en poäng. Så det vore väl kul om vi kunde göra en bra match igen och ge oss chansen att nypa lite poäng av dom. En bra prestation är det vi ser fram emot nu och jag hoppas vi får bra träff imorgon.
- Mot Djurgården är jag väldigt nöjd med matchstarten och i de två första perioderna är vi duktiga på att följa den matchplan vi har. Vi är snabba i vändningarna och noggranna i försvarsspelet. Dessutom hungriga runt motståndarnas mål. Vi tappar lite under andra halvan av matchen men jag tycker ändå vi håller ihop grejorna bra. Det var starkt av gruppen att hålla ihop och fortsätta driva på och hitta en väg att vinna. Det tycker jag var imponerande. Sen ska vi fortsätta försöka få fler minuter där vi lyckas fullt ut men oavsett så gäller det ha tillräckligt bra prestationer så man har chans att vinna i slutet på matcherna. Det var ett bra sätt att vinna på för det är aldrig kul att tappa en 3-0-ledning till 3-3 men samtidigt visa för oss själva att vi kan vända på trenden. Med tanke på hur det varit tidigare är det skönt att visa att vi är tillbaka där vi en gång var. Det var positivt.