Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO går för tredje raka mot Djurgården

6 januari 2021 14:04
herr

IKO har vunnit båda mötena mot Djurgården den här säsongen när tredje mötet nu spelas torsdag kväll på Hovet. IKO vann borta tidigt på säsongen med 4-3 och hemma i november med 4-2. Nu kommer man närmast från en utklassningsseger mot Brynäs och hoppas kunna bygga en mer positiv svit framåt.


Det är match i stort sett varannan dag nu och redan på torsdagskvällen är IKO på Hovets is för tredje mötet mot Djurgården.

I första matchen mot DIF på Hovet avgjorde Filiph Engsund på egen hand med sju minuter kvar. Övriga målskyttar då var Nolan Zajac, Brian Cooper och Markus Modigs. I hemmamatchen som alltså slutade 4-2 gjorde Kim Strömberg viktiga 3-2 sex minuter in i slutperioden och Oscar Sundh satte sista pucken i tom kasse. De övriga målen i den matchen gjorde Fredrik Olofsson och John Dahlström och Joe Cannata hade nästan 94 i räddningsprocent.

Förra säsongen tog IKO fyra poäng mot Djurgården efter en trepoängare hemma och en övertidsförlust på Hovet. Djurgården är Mesta Mästarna med 16 SM-guld genom åren, det senaste 2001. Storhetstiden var under 50- och början av 60-talet då hälften av gulden bärgades. Man var i final så sent som 2019 och ifjol blev det en sjätteplats, samma placering som man ligger på just nu. IKO är på elfte plats tretton poäng efter Djurgården.

Djurgården har Dick Axelsson avstängd i den här matchen. I laget finns IKO-produkten Manuel Ågren (5+3) och Tobias Ekberg också med IKO-förflutet (1+10). Sebastian Strandberg toppar hos stockholmarna med 7+17. Djurgården slog nyligen Luleå och senast hade man två bortamatcher mot Växjö efter nyår där man delade på poängen efter en straffseger för DIF och en övertidsdito för Lakers. Poängtoppen i IKO är alltjämt Nolan Zajac med 5+16, Fredrik Olofsson 6+13, Kim Rosdahl 5+13 samt Tyler Kelleher med två assist senast nu på 3+14. Efter bra insatser under en tid med några enpoängare lossnade det med besked mot Brynäs senast med sex mål, tre av John Dahlström och två av Nichlas Torp.

Djurgården är klart sist i power play med blygsamma 17,95 procent och 14 mål så här långt. IKO som hade hundraprocentig utdelning mot Brynäs har nu avancerat upp som trea på 27,27 procent med 26 mål. I box play är det betydligt jämnare mellan lagen med IKO något före som femma i den statistiken.

IKO fortsätter sin bortaturné med flyg till Luleå för eftermiddagsmatch på lördag och därefter vidare till Karlstad för tisdagsmatch mot Färjestad.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Det var en lättnad igår och framför allt roligt att killarna fick betalt för otroligt hårt slit och bra prestationer. Det synkade ihop och vi fick lite marginaler med oss på vägen så det var skönt. Det var bra att visa för oss själva att det funkar.
- Nu gäller det att lägga det här bakom sig och fortsätta försöka bli lite bättre varje dag. En bortamatch mot Djurgården där det kommer krävas mycket av oss. Vi måste ta med oss så mycket självförtroende vi kan och så mycket ödmjukhet som finns och vara beredda att tävla när vi kommer till Stockholm. Djurgården spelar alltid med hög fart och mycket fysik på Hovet. Dom har fått igång sina offensiva spelare och hittat vägar att vinna matcher. Det kommer att krävas att vi gör en maxprestation igen. Vi får inte bjuda på något i onödan utan vi måste lita på att vårt spel och vårt tålamod ska hjälpa oss. Det gäller att vara bra runt båda målen mot Djurgården. Vi vet om att vi har slagit dom två gånger den här säsongen. Vi kanske har med oss lite grann av det men det är ny match och nya förutsättningar så det gäller att starta från noll.
- Vi saknar fortfarande Johannes Salmonsson men nu är Lance Bouma spelklar så vi har sju backar och tretton forwards med på resan.