Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Idag 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Rögle
RBK

IKO föll mot Rögle - Thelins första mål

30 december 2020 22:05
herr

Rögle var numret större än IKO ikväll och gick fram till 0-3 tidigt i andra perioden. Sedan kontrollerade man resten av matchen även om IKO skapade lite nerv i slutet med Joakim Thelins (bilden) 1-3-mål med fem och en halv minut kvar. Man tog ut målvakten med tre minuter kvar och spelade även 6 mot 4 sista en och en halv men kom inte närmare.


Inledningen var jämn första minuterna utan några riktigt farliga chanser. Direkt på tekning efter knappt fyra minuter kom bortalagets ledningsmål genom IKO-bekante Simon Ryfors som leder SHL:s skytteliga. Rögle skaffade sig ett spelövertag efter målet men i mitten av perioden kom IKO igen och hade några lägen. Rickard Palmberg hade ett jätteläge när han bröt in precis framför Johan Gustafsson i gästernas kasse. Efter knappt tolv minuter kom även 0-2 från ungefär samma distans men utan styrning den här gången, målskytt backen Éric Gélinas. Rögle var klart bättre i första perioden och vann även skotten 6-10.

Hemmalaget inledde andra perioden betydligt bättre och skapade ett par långa anfall och någon farlig chans. Men det blev ändå Rögle som gjorde nästa mål när IKO inte lyckades rensa framför mål och Olli Palola kunde lägga in 0-3 efter knappt sex minuter. Strax efter fick IKO ett gratisläge när Gustafsson var långt ute på kanten och målburen var tom men IKO fick inte tag i pucken i tid. Halva matchen var spelad utan en enda utvisning men efter tolv minuter kom den första och det var gästerna som syndade. IKO:s pp gick inte så bra utan istället var Ryfors mycket nära att bli tvåmålsskytt men Näsén räddade med klubban. Rögle kontrollerade matchen ganska väl men IKO kom igen lite mot slutet och Engström-kedjan skapade ett riktigt långt anfall med ett par tunga skott. Med en minut kvar kom IKO:s första utvisning men Rögle lyckades inte skapa något innan paus utan ställningen var fortfarande 0-3. Skotten i andra perioden 8-11.

IKO klarade den återstående minuten i box play ganska enkelt i början av tredje perioden. Därefter höll man spelet uppe ganska väl några minuter men drabbades av en ny utvisning efter fyra minuter. Där skapade Rögle några lägen men IKO försvarade sig bra och bland annat Samuelsson blockerade skott som inte nådde fram till Cannata. Rögle fortsatte kontrollera matchen ganska bra men IKO lyfte upp spelet lite mer efter halva perioden och fick även med sig en utvsining. Power play gav inte heller nu någon utdelning men man hade ett par bra avslut som Gustafsson fick jobba på. I efterdyningarna av pp-spelet lyckades IKO till slut spräcka Gustafssons nolla. Man bet sig fast i anfallszonen och Brian Cooper sköt, pucken till Engsund och sedan kunde Joakim Thelin äntligen göra sitt första mål för säsongen med en fin lyftning i bra läge. IKO gjorde till slut match av det ändå och tog ut målvakten med tre minuter kvar. Där skapades också några bra lägen och sista en och en halv minuten dessutom sex mot fyra men Rögle stod emot och kunde ta med sig alla tre poängen hem till Skåne. Skotten i tredje perioden 13-8 och totalt 27-29. Brian Cooper utsågs till matchens lirare och Markus Modigs till hemmalagets slitvarg.

IKO hade även i kväll flyt med resultaten och behåller tiondeplatsen. Det nya året inleds med två hemmamatcher, Frölunda på söndag och Brynäs på trettondagsafton. Resten av nästa vecka blir det bortaturné mot Djurgården och Luleå.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Det börjar bli tjatigt det här. Idag känner jag att vi förlorar matchen framför eget mål, det är den stora grejen. Jag tycker vi håller ihop spelet bra mot ett väldigt bra Rögle. Vi tävlar hela vägen in men det är de där små grejorna runt målen som avgör matcher. Det är så tight i matcherna så man har inte råd att bränna nån styrning och nån skymning. En gång går det på en match men tre sådana kostar för mycket mot så bra lag. Trots hårt slit och vi pressar dom hela vägen in så räcker inte det. Vi gav det chansen genom att ta ut målvakten och skapade en del lägen.
- Vi saknade pricken över i men som tur är får vi byta år så man kan släppa det här. Nu är vi obesegrade 2021 snart, bara klockan slår förbi tolv på torsdag. Man får se det positivt.
- Det var jätteskönt att få se Joakim Thelin få göra mål. Han har ju skapat väl så mycket för att få göra några stycken. Vi behöver honom i gott slag och med målkänsla och vi vet ju att han har kapacitet att göra mycket mål. Det är bra om vi kan bygga självförtroende på några håll så vi kan få några som blir riktiga matchvinnare åt oss och fler kan ta rygg på dom.
- Max Veronneau kom till Oskarshamn idag och pappren är klara. Nu får vi gå igenom spelsystemet med honom och så får han några träningar. Sedan räknar jag med att han är redo att spela mot Frölunda på söndag.

IK Oskarshamn - Rögle BK 1-3 (0-2, 0-1, 1-0)
03.44 0-1 Simon Ryfors (Samuel Jonsson)
11.50 0-2 Éric Gélinas (Erik Andersson, Olli Palola)
25.53 0-3 Olli Palola (Éric Gélinas)
54.32 1-3 Joakim Thelin (Filiph Engsund, Brian Cooper)
Skott: 27-29 (6-10, 8-11, 13-8)
Utvisningar: IKO 2x2, Rögle 3x2
Domare: Andreas Harnebring, Richard Magnusson
Publik: 0

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån.

Highlights från matchen: