Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Luleå
LHF

Tung förlust efter 2-0-ledning mot Luleå

19 december 2020 18:50
herr

IKO lyckades inte få revansch på Luleå den här gången heller utan gästerna vann med 5-2. Men det började bra och IKO hade 2-0 tidigt i andra perioden men direkt efter det var det Luleå för hela slanten och man vände och avgjorde matchen på två och en halv minut. IKO:s målskyttar idag var Oliver Larsen (bilden) och Kim Strömberg. Sista matchen före jul blir hemma mot Växjö på måndag.


Hemmalaget började bra och satte tryck mot Rautio i gästernas kasse. Oliver Larsen kom i en soloraid över hela banan, rundade kassen och la in pucken framför mål men ingen hemmaklubba var på plats. Strax efter kom Larsen i en likadan uppåkning men nu gick han på mål och petade in pucken ganska enkelt förbi Rautio, 1-0 efter 3.01, assist Zajac. Larsen gjorde därmed sitt tredje mål i IKO-tröjan. IKO fortsatte ha initiativet i matchen och hade ett bra power play efter tolv minuter med bra fart på pucken men ändå ingen utdelning. Luleå kom igen med några långa anfall i slutet men IKO hade de vassaste chanserna. Skotten i första perioden helt jämnt, 9-9.

Gästerna satte tryck direkt i andra perioden mot Williamsson i hemmakassen men han stod emot anstormningen. Dock kände sig Filander nödgad att ta time out redan efter tre minuter när Luleå ledde skotten med 5-0. Den gav, åtminstone tillfälligt, effekt och IKO ökade på ledningen till 2-0 efter fyra minuter. Kim Strömberg fick en fin passning mitt framför mål från Olesen som med sin snabba skridskoåkning hann upp sin back och vann sargduellen, assist även Olofsson. Det var Strömbergs femte mål för säsongen. Men sedan kom vändningen och Luleå gjorde fyra mål på två och en halv minut. Målskyttar i tur och ordning Chris Desousa, Einar Emanuelsson i power play, Jonas Berglund och Jack Connolly. IKO hängde inte med alls men efter power break lyfte man upp spelet lite. Luleå var dock hela tiden hetare och vann de flesta duellerna i sin anfallszon. Skotten följaktligen överlägset till Luleå, 6-21.

IKO gjorde ett ärligt försök i tredje perioden att komma ikapp men Luleå kunde kontrollera matchen ganska väl. Dessutom var man kliniska i sitt nästa power play och Niklas Olausson sköt 2-5 efter sju och en halv minut. IKO fick också ett power play men lyckades inte där. Tiden rullade på och IKO kom inte närmare men hade ett par hyfsade chanser. Med tre minuter kvar åkte IKO på sin tredje utvisning men där lyckades inte Luleå få in pucken. Skotten i tredje perioden 7-10 och totalt i matchen 22-40.

Två Smålandsderbyn står på schemat härnäst, Växjö hemma på måndag och HV71 borta en vecka senare. Då har IKO spelat precis hälften av matcherna i grundserien.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Det är inte så mycket mer att säga än att vi tappar det helt i andra perioden och det kostar hela matchen. Det är lite så det har varit ett tag nu. Vi har pratat om att vara konsekventa, vara lugna och hålla oss till spelplanen. Tyvärr när vi gör några misstag så blir det lite fritt fall till vi får prata ihop oss och hejda oss lite. Vi försökte ta time out i tid för att stoppa blödningen men tyvärr lyckades det inte idag. Sen hittar vi tillbaks i tredje perioden och spelar helt ok. Men det går inte i SHL att spela 42 minuter av en match utan det gäller att hålla ihop det. Sen kan man göra misstag, det är sånt som händer. Vi måste hålla ihop grunderna och inte börja tvivla på det vi gör bara för att vi råkar släppa in ett mål. Det pratas om våra instick framför mål men det ska ske så klart med en plan och inte bara slänga in puckar där, vilket vi gör idag utan att ha tittat och att vara redo. Även när man tar emot en puck där inne så måste man vara förberedd. Har man inte gjort sig klar om sin omgivning när man haft tid på sig då har man heller inte förberett sig som vi förväntar oss. För oss är det inget konstigt. Dom där sakerna händer när man inte har gjort sitt jobb och inte förberett sig tillräckligt noggrant. Vi tänker inte frångå vårt spelsystem, vi vet att det funkar och det är svårt att spela ett spel som man inte har tränat på. Vi behöver vara bättre helt enkelt och att var och en tar ansvar för pucken där man kan hantera den.

IK Oskarshamn - Luleå HF 2-5 (1-0, 1-4, 0-1)
03.01 1-0 Oliver Larsen (Nolan Zajac)
24.11 2-0 Kim Strömberg (Nick Olesen, Fredrik Olofsson)
26.11 2-1 Chris Desousa (Jonas Berglund)
26.46 2-2 Einar Emanuelsson (Nils Lundkvist, Linus Klasen), spel 5 mot 4
27.56 2-3 Jonas Berglund
28.38 2-4 Jack Connolly (Petter Emanuelsson, Filip Hållander)
47.26 2-5 Niklas Olausson (Linus Klasen, Erik Gustafsson), spel 5 mot 4
Skott: 22-40 (9-9, 6-21, 7-10)
Utvisningar: IKO 3x2, 1x10, Luleå 2x2
Domare: Morgan Johansson, Johan Magnusson
Publik: 0

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.

Highlights från matchen: