Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Oskarshamn
IKO

Serieledarna på bortaplan är nästa utmaning

11 december 2020 16:10
herr

Det är ett tätt matchande nu med uppskjutna matcher som ska in i det ordinarie schemat. IKO spelar åtta matcher på sjutton dagar före jul. Igår blev det förlust mot jumbolaget Malmö och imorgon väntar bortamatch mot serieledande Rögle. Tyler Kelleher (bilden) och hans pp-lina gjorde båda IKO:s mål när lagen möttes i Oskarshamn i början av oktober.


Fjolårstrean Rögle är ett topplag även i år och ligger just nu etta med färre matcher spelade än övriga lag i toppen av tabellen. Rögle gör mycket mål och efter sin Corona-paus i slutet av november vann man över HV71 med 4-0. Därefter blev det förlust mot Frölunda och Linköping och i matcherna den här veckan har det blivit seger med 5-0 borta mot Luleå och 5-2 hemma mot Skellefteå. I förra mötet mot IKO i början av oktober vann alltså Rögle en jämn match med 3-2.

Simon Ryfors med ett kort (2 matcher) förflutet i IKO leder hela SHL:s skytteliga med 13 mål. Totalt har han gjort 19 poäng och Daniel Zaar har gjort 21 (9 mål).

Christoffer Rifalk, välkänd i IKO-kretsar, är några hundradelar före Joe Cannata i räddningsprocent (cirka 91,5) och höll nollan bland annat mot Luleå. Johan Gustafsson och Tex Williamsson är också ganska jämna i statistiken runt 90 procent.

Rögle har passerat IKO i power play-ligan på slutet och toppar nu den på 31,82 procent. IKO är fyra på 27,14. I box play är det väldigt jämnt mellan lagen med IKO knappt före. Se statistiken här intill. IKO tar i snitt lite färre utvisningar per match än Rögle.

Det tighta spelschemat fortsätter likadant ända fram till julveckan. Nästa vecka väntar Linköping och Luleå på bortaplan och därefter returmöte hemma mot Luleå på lördag. Innan IKO får fira jul ska man även möta Växjö hemma den 21 december.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Vi kan väl inte bli mer underdog än så här så vi får se till att anta utmaningen mot serieledarna. Vi får se till att ha efter omständigheterna en positiv approach på möjligheterna. Något annat hjälper oss inte i alla fall, det vet vi. Samtidigt måste vi bestämma oss för att vara lite mer svårsålda. Jag tycker vi ger bort matcherna lite väl enkelt. Det har vi sagt några gånger men vi har tryckt väldigt hårt på det att varje byte spelar roll och varje beslut är med och påverkar matchbilden. Misstag kommer man att göra men det får inte vara dom här nyckelsituationerna där det är 50/50 på att det blir jätteproblem eller jättechans. Då kanske man ibland måste ha tentaklerna ute på ett lite bättre sätt än vad vi har haft. Det är svårt att träna på eftersom det är sådant som sker i matchsituation under hög puls. Jag tror det är viktigt att man vågar prata om det. Många byten handlar om att man ska ha bra beslut och hjälpa laget men inte att man avgör matchen varje gång. Det handlar också om ett tålamod i att hålla ordning på spelet och momentumet i matchen lika mycket som att göra den där skillnaden som man kanske vinner den med. Att bygga energi och sända bra signaler till sin omgivning är saker som vi behöver göra bättre.
- Vi ska precis sätta oss ner och lägga kartan på Rögle. Det är klart det är ett bra lag som förtjänar och förväntas vara där uppe. Dom har hittat vägar att vinna även jämna matcher men dom är inte oslagbara, det är ingen. Jag tror inte dom kommer att komma med några direkta överraskningar. Dom har en väldigt bra offensiv, ett spel med både stor skicklighet och struktur. Det gäller att vara på tå och känna att vi kan få komma dit och verkligen spela i underläge och göra vår match av det. Det gäller att ta sin bästa dag och dels försöka vara lite mer obönhörlig i effektivitet, se till att komma in i ansiktet på målvakten och alla dom där grejorna så att puckarna kan trilla in lite lättare. Förra mötet var jämnt och försäsongsmatcherna var superjämna. Vi är med där och tävlar och det tycker jag vi visar i varje omgång att det är inte det som är problemet. Det är dom här spetsgrejorna i båda ändar som inte har varit tillräckligt bra helt enkelt.
- Vi kör i stort sett med samma lag som mot Malmö men det kan bli någon liten justering under matchdagen. Klart är dock nu att Adam Janosik går in istället för Oliver Larsen.