Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO pressade serieledarna

12 december 2020 21:10
herr

IKO gjorde en bra bortamatch och pressade serieledande Rögle ända in i slutsekunderna. Men det blev till slut förlust med 2-1 sedan Rickard Palmberg gjort IKO:s mål i power play med sex minuter kvar.


Den här artikeln presenteras i samarbete med Badshop >>

Hemmalaget tog kommandot ganska tidigt och hade några långa anfall men inga riktigt farliga lägen framför Cannata. Efter åtta minuter fick Rögle matchens första power play som inleddes med att Filip Karlsson dödade viktig tid i Rögles zon. Efter halva utvisningen drog Rögle också på sig en utvisning. I spel fyra mot fyra var det IKO som hade övertaget och kom in mer i matchen men man fick ingen utdelning i den knappa minutens power play som följde. Men IKO fortsatte trycka på ytterligare en stund. Cannata fick göra en kanonräddning på ett bra läge för Rögle. Efter 14 minuter fick IKO nästa power play men där hade Rögle bästa chansen med ett friläge. IKO fortsatte forechecka högt, vann puck flera gånger i anfallszonen och fortsatte skapa lägen. Sista två minuterna var det dock Rögle som fick till bra tryck men Cannata kom upp med ett par fina räddningar. Skotten också helt jämnt, 5-5.

Gästerna inledde andra perioden bra och Thelin hade ett bra läge från nära håll på ett instick från Dahlström bakom mål efter tre minuter. Strax efter kom Palmberg/Salomonsson i ett fint anfall men i nästa kontring direktsköt Daniel Zaar 1-0 från distans förbi Cannata. Kim Rosdahl fick kliva av efter en olycklig kollision med Erlend Lesund. Efter sju minuter fick Joe Cannata göra en ny kanonräddning på ett friläge från Erik Andersson. Strömberg-kedjan skapade flera fina lägen i mitten och slutet av perioden. Med ett par minuter kvar skapade IKO bra tryck i anfallszonen och Rögle fick slå till icing. Med knappt två minuter kvar gjorde Rögle 2-0 genom Samuel Jonsson. IKO blev kvar i zonen efter att Cannata inte fått iväg sin passning och Jonsson kunde skjuta från distans, vilket verkade vara melodin ikväll. Tungt för IKO i det läget när man spelat bra en lång stund. Skotten i andra perioden klart till hemmalaget, 17-8.

IKO inledde tredje perioden med ett bra anfall direkt. Men efter tre minuter åkte man på sin andra utvisning i matchen. Box play fungerade bra ikväll och man kunde avstyra det ganska enkelt. Direkt efter utvisningen kom Salmonsson med en fin aktion över hela banan och även ett bra avslut som Gustafsson dock kunde rädda. Efter nio minuter fick IKO ytterligare en chans i power play men fick inte ut något där heller. Man fortsatte dock jaga en reducering med ganska bra tryck, men Rögle försvarade sig bra. Med knappt sju minuter kvar fick IKO med sig ytterligare en utvisning. Då kom till slut utdelningen när Rickard Palmberg efter fint pp-spel direktsköt ett skott som Gustafsson inte kunde hålla, assist Zajac. Sex minuter kvar på klockan. Det var Palmbergs första mål för säsongen i hans tredje match. IKO tog ut målvakten med två minuter kvar och jagade en kvittering. Rögle var nära att göra mål i tom kasse men Jonas Engström fick en klubba emellan. I forceringen mot slutet drabbades IKO av en utvisning och kvitteringschansen rann ut i sanden. Skotten i tredje perioden 10-9 och totalt 32-22.

Efter sen hemkomst till Oskarshamn i natt får laget börja ladda för match i Linköping på tisdag. Därefter blir det dubbelmöte mot Luleå, borta på torsdag och hemma på lördag. IKO är kvar på elfte plats på samma poäng och ett mål sämre än HV71 som har två matcher mer spelade.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Att hitta vägar att vinna och ta poäng är vad det här går ut på och just nu gör vi inte det. Jag är trött på hedersamma förluster så nu måste vi ta ett steg till och se till att inte bjuda på något och sedan vara lite hetare offensivt så klart. Vi var tvungna att chansa lite och ta målvakten direkt när vi får ner pucken djupt och gå på forecheck. Men det var inte den dagen idag när vi orkade hela vägen. Vi gör bra saker men det viktigaste just nu är att vinna matcher så att vi får med oss energi som lag.

Video från presskonferensen efter matchen >>

Rögle BK - IK Oskarshamn 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)
24.05 1-0 Daniel Zaar (Éric Gélinas, Moritz Seider)
38.14 2-0 Samuel Jonsson (Adam Edström)
54.08 2-1 Rickard Palmberg (Nolan Zajac), spel 5 mot 4
Skott: 32-22 (5-5, 17-8, 10-9)
Utvisningar: Rögle 4x2, 1x5, 1x20, IKO 3x2, 1x5, 1x20
Domare: Sören Persson, Morgan Johansson
Publik: 8

Bilder från matchen:
Foto: Niclas Jönsson, Bildbyrån.

Highlights från matchen: