Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Oskarshamn
IKO

Bragdmatch i Karlstad - storspel av Tex!

12 januari 2021 22:03
herr

Tex Williamsson blev matchhjälte med 30 räddningar när IKO slog Färjestad på bortaplan med 3-1. Målskyttar Max Veronneau (bilden), Kim Strömberg och John Dahlström. IKO är nu på slutspelsplats och avståndet nedåt i tabellen växte och man är ett av ligans formstarkaste med tre segrar på de fyra senaste matcherna.


Gästande IKO inledde bra och hade ett jätteläge efter tre minuter när Engsund bakom mål passade Larsen som sköt från nära håll men Henrik Haukeland i hemmakassen var tät. Tex Williamsson fick göra några bra räddningar tidigt i matchen och var uppvärmd. Hemmalaget tog ledningen efter fem minuter i en spelvändning där Jacob Peterson gick hårt mot mål och pucken gled in under Williamsson. Efter målet kom IKO igen bra och skapade flera fina lägen och jobbade sig till matchens första power play. Det blev dock inte så bra men ett par avslut kom man till, bland annat Veronneau från distans. Med fem minuter kvar kom hemmalagets första power play men ingen utdelning där även om man skapade en del press och Williamsson fick jobba hårt. Med två minuter kvar var det dags för IKO:s nästa pp. Det var bättre än det första och Dahlström försökte med sin patenterade inbrytning, vidare ett direktskott från Palmberg och strax efter fick Zajac sikta länge i slottet men sköt över. 1-0 stod sig till paus och skotten knappt till gästerna, 8-9.

10 sekunder power play i inledningen av andra perioden var för kort tid att uträtta något. Matchen fortsatte vara jämn och det skapades lägen åt båda håll. Efter sju minuter vände IKO spelet snabbt från egen zon. Lance Bouma hittade Max Veronneau fri högt upp i banan och fri med Haukeland avslutade Veronneau kliniskt fram till 1-1. Det var kanadensarens tredje mål och femte poäng på hans fem matcher i IKO. Färjestad hade sedan det mesta av spelet ett antal minuter. Men IKO var effektiva och efter 14 minuter sköt Näsén ett hårt skott från blålinjen där Haukeland släppte retur och Kim Strömberg fick på ett rejält skott i krysset innan målvakten hunnit tillbaka i position, assist även Cooper. Direkt efter målet fick IKO sitt tredje power play men det blev inte så bra även om man hade ett par bra avslut alldeles i slutet. IKO vann andra perioden med 2-0 och gick till pausvila i ledning med 2-1. Skotten 11-13.

Hemmalaget skapade ett tungt tryck i början av tredje perioden. Joakim Thelin hade IKO:s första och bästa chans efter fem minuter och strax efter även Pontus Näsén med ett bra läge. IKO var riktigt illa ute efter sex minuter och en stund framåt. Två utvisningar med bara en minuts "vila" emellan och under den andra ytterligare en utvisning så det blev spel 3 mot 5 i en dryg halvminut. Där var det riktigt nära kvittering. Men IKO klarade det och FBK åkte på en utvisning strax efter och IKO fick power play en knapp minut. Resten av matchen hade gästerna bra koll på sin ledning och FBK lyckades inte skapa så mycket när man tog ut målvakten med två minuter kvar. Istället klev skyttekungen fram med mål i tom kasse med en minut kvar. John Dahlström sköt slutresultatet 1-3 från halva banan efter passsning från Philip Samuelsson. Skotten i tredje 12-9 och totalt i matchen helt jämnt, 31-31. Tex Williamsson gjorde en stormatch och räddade 30 skott, nästan 97 procent!

IKO är nu på slutspelsplats och drygade samtidigt ut avståndet ner till kvalstrecket. Laget åker direkt hem efter matchen eftersom torsdagsmatchen är uppskjuten. Närmast väntar Linköping på bortaplan på lördag eftermiddag och nästa vecka ytterligare två av de närmaste konkurrenterna i tabellen, Brynäs och Malmö.

Video från presskonferensen med Johan Pennerborn och Martin Filander >>

Färjestad BK - IK Oskarshamn 1-3 (1-0, 0-2, 0-1)
04.54 1-0 Jacob Peterson (Daniel Viksten, Jesse Virtanen)
27.11 1-1 Max Veronneau (Lance Bouma)
34.01 1-2 Kim Strömberg (Pontus Näsén, Brian Cooper)
59.00 1-3 John Dahlström (Philip Samuelsson), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 31-31 (8-9, 11-13, 12-9)
Utvisningar: FBK 4x2, IKO 4x2
Domare: Andreas Harnebring, Christoffer Holm
Publik: 0

Bilder från matchen:
Foto: Jeanette Dahlström, Bildbyrån.

Highlights från matchen: