Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Idag 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Oskarshamn
IKO

Nytt topplag på schemat i Örebro

20 november 2020 14:05
herr

Serietrean Örebro är sista utmaningen på veckans road trip. Örebro vann för en dryg månad sedan i Oskarshamn med 3-2 i en jämn match. Jan Ordos (bilden) gjorde ett av IKO:s två mål i power play och Kim Rosdahl gjorde det andra när IKO fick lite kontakt inför slutforceringen.


Örebro ligger trea med 31 poäng med en match mer spelad än IKO som har 25 poäng. Hemmalaget har tagit tio poäng på de fem senaste matcherna mot IKO:s fyra poäng. Senast blev det Suddenförlust borta mot Luleå för ÖHK medan IKO föll med 4-1 borta mot Frölunda. Revanschlusten finns där hos IKO efter fyra förluster och även just mot Örebro som man haft svårt mot i SHL hittills, en poäng i sista matchen ifjol.

Kroaten Borna Rendulic leder hemmalagets interna poängliga på 17 poäng (8 mål) före Mathias Bromé på 3+13. I IKO leder Nolan Zajac med 15 poäng (5 mål) närmast följd av Fredrik Olofsson och tyler Kelleher båda med 3+11 och Kim Rosdahl med 5+8. På målvaktssidan har Jhonas Enroth och Tex Williamsson ganska likvärdig statistik strax under 90 i räddningsprocent. Joe Cannata har 91,41 och Jonas Arntzen 91,67.

IKO:s power play har varit bra sett över hela säsongen hittills med 30,51 procent och ett sent pp-mål mot Frölunda befäste toppositionen i den statistiken. Örebro är tia med 23,33 procent. I box play är Örebro sist i ligan med 64 procent mot IKO på femte plats med 76,09 procent. Se SHL:s statistik här intill.

Örebros back Lukas Pilö var med under IKO:s avancemang till SHL våren 2019 då han kom in på lån från Örebro. Han levererade 8 assist på 31 matcher i serien och kvalet. Jonathan Andersson, också back, är en annan IKO-bekanting med fyra matcher i laget för sju år sedan.

Efter hemresa lördag natt får IKO vila från match fram till torsdag då man tar emot Brynäs i Be-Ge Hockey Center. Därefter väntar årets längsta resa till bortamatch i Luleå på lördag.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Vi tycker prestationen är ganska bra igår, vi spelar bra fem mot fem mot ett bra lag. Skärpan är inte riktigt där i power play och box play. Vi hade behövt ha maxtryck där för att kunna vinna matchen. Om vi får dit någon puck och kan bygga självförtroende så kommer vi börja vinna matcher om vi fortsätter så här. Skönt att spräcka nollan till slut och ett mål i power play. Vi får se till att ta ledningen i nästa match, det var länge sedan. Vore skönt med ett mål tidigt och en ledning att gå på i någon match.
- Örebro har vi mött två gånger i år och har hyfsad koll på dom. Vi håller just nu på och kollar deras match mot Luleå igår. Ett bra lag med bra fart som ska vara ett topplag i ligan som många andra ska vara. Dom har en spetsig förstalina och ett bra omställningsspel så det är viktigt att vi orkar göra våran grej oavsett vad dom gör.
- Vi har fortsatt samma spelare tillgängliga för spel och alla är friska och krya inför fjärde matchen på åtta dagar.