Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Skellefteå
SKE

IKO mot Skellefteå är lördagens underhållning

13 november 2020 15:30
herr

Skellefteå AIK kommer på besök till Be-Ge Hockey Center lördag eftermiddag. Senast lagen möttes för ett par veckor sedan vann IKO med 3-1 och har sedan dess passerat SAIK i tabellen. Hemmalagets matchprofil är #3 Pontus Näsén (bilden) som gjorde landslagsdebut för en vecka sedan.


I förra matchen i Skellefteå den 29 oktober gjorde Oscar Sundh sina två första mål i IKO-tröjan. John Dahlström punkterade matchen med ett av sina många mål i tom kasse. Sundh har sedan dess gjort ytterligare två mål och ståtar med smått osannolika 67 i träffprocent, 4 mål på 6 skott.

Skellefteå vann senast hemma mot Växjö men tog dessförinnan sin senaste seger den 17 oktober och efter det en poäng mot Malmö. IKO är formstarka med fyra segrar i rad innan det blev förlust borta mot Leksand i torsdags.

Jonatan Berggren är bäste poängplockare hos gästerna med 17 poäng (3 mål) och är trea i ligan. Jesper Frödén 9+5 och Andreas Wingerli 6+6 följer närmast. Alla tre spelade med Tre Kronor förra veckan.

Det kan bli en intressant match i matchen med ligans bästa power play mot bästa box play. Se statistik här intill. Om det nu blir några utvisningar över huvud taget då Skellefteå är ligans minst utvisade lag. Mot Djurgården i tisdags tog IKO inte en enda utvisning och mot Leksand klarade man av box play i över tio minuter sammanlagt, varav två minuter i tre mot fem.

I målvaktskampen ligger Joe Cannata bra till som trea i ligan med 92,17 i räddningsprocent. Skellefteås Arvid Söderblom har dock bästa statistiken av alla målvakter, 93,55, men har bara spelat fyra matcher och ännu inte tagit plats på den "riktiga" listan. Gustaf Lindvall som stått mest i SAIK har 91,43 procent och ligger sjua.

Redan på tisdag har IKO nästa hemmamatch då den uppskjutna matchen mot Linköping spelas. Därefter följer två bortamatcher mot nuvarande serieledaren Frölunda (torsdag) och trean Örebro (lördag).

#3 Pontus Näsén, grattis till landslagsplatsen, berätta hur det var i Karjala cup.
- Det har varit en rolig och lärorik vecka och tar med mig erfarenhet av detta.
Vad tror du det var som gjorde att du fick chansen?
- Vet ej riktigt men det jag läst har väl anledningarna varit att dom gillar hur jag sätter igång spelet och mitt spel i powerplay.
Stora kliv de senaste åren, beskriv resan du gjort från division 2 till SHL på ett par år.
- Det har gått väldigt fort men jag har försökt träna hårt på sommaren och sen spela mitt spel på isen. Vidare har jag varit på rätt plats vid rätt tillfälle och utav det fick jag till slut chansen i SHL.
Det gick ju inte spikrakt första säsongen i SHL men desto skönare nu?
- Allt var väldigt nytt förra säsongen både på och utanför isen och i år är jag mer bekväm på isen och med laget och fått förtroende.
Du verkar trivas i din roll i power play, berätta lite kort vad den går ut på.
- Jag trivs i powerplay jag tycker det är kul att spela det spelmomentet och det går väl helt enkelt ut på att försöka göra mål.
Två första SHL-målen i samma match, mot Leksand, och båda i power play, berätta om dom.
- Första målet var på en retur i 5 mot 3 och andra målet i 4 mot 3. Det var en skön känsla att få göra sitt första mål men nu går blickarna framåt.
Ni har fått en riktigt bra start på säsongen, vad är skillnaden mot ifjol som du ser det?
- Jag tycker att i år har vi ett jämnare lag och bättre lagsammanhållning och alla strävar efter samma sak. Vidare har den nya ledarstaben varit bra med och fixat till detaljer i vårt spel som inte fanns förra säsongen.
Ärligt talat, tittar du i tabellen ibland?
- Nja, har hänt kanske en gång den här säsongen men fokuserar inte på den så mycket.
Skellefteå nu, som ni nyligen mött, vad tror du om chanserna till en ny seger?
- Jag tror våra chanser är bra om vi fortsätter som innan och jobbar hårt och är effektiva när vi får lägen.
Vågar du tippa ett resultat?
- Nej men hoppas på vinst!!

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Vi övernattade i Västerås i natt och beräknar vara i Oskarshamn vid 15-tiden idag. Nu är det bara upp på spåret och match om ett dygn igen. Det är så där under en säsong att man kommer att spåra ur lite grann. Då gäller det att hitta tillbaks och påminna sig själv om varför vi är ett bra lag. Även individuellt, att ta revansch på oss själva. Det viktiga nu är att vi kan ladda om och hitta tillbaka till grunderna som gör oss bra som lag. Frånsett första tio minuterna mot Leksand så finns det mycket bra att ta med och vi får försöka bygga en god känsla kring det. Vi får börja matchen där vi slutade igår och ta med att vi vann sista 50 minuterna med 2-1. Det är bara att gilla läget och vara beredd att tävla igen. Vi har inga nya skador och Cooper fick ingen avstängning efter sitt matchstraff så han är också med.