Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Djurgården
DIF

Första returen mot Djurgården

9 november 2020 18:18
herr

I en haltande tabell har lagen spelat allt mellan 13 och 8 matcher, givetvis på grund av Corona. IKO ligger femma på 21 poäng och tisdagens motståndare Djurgården är tolva med 9 poäng och tre matcher mindre spelade. Matchens profil i hemmalaget är #17 Jonas Engström (bilden), som gör sin sjätte säsong i klubben och som lagkapten.


Detta blir redan första returmötet trots att vi ännu inte nått första fjärdedelen i serien. Lagen möttes på Hovet för precis en månad sedan och då vann IKO med 4-3 efter att Filiph Engsund blivit matchvinnare med sju minuter kvar och mindre än två minuter efter att hemmalaget kvitterat. Övriga målskyttar fram till en 3-1-ledning var Nolan Zajac, Brian Cooper och Markus Modigs.

Djurgården spelade sin senaste match den 20 oktober mot Leksand då man föll i förlängning. Poängen i övrigt har man tagit via trepoängare mot Malmö och HV71 samt en suddenseger mot Luleå. IKO radade upp tre raka segrar innan uppehållet, Malmö och Frölunda på hemmaplan och Skellefteå borta. Samtliga 21 poäng har IKO tagit genom trepoängare, fyra hemma och tre borta.

Sebastian Strandberg toppar DIF:s poängliga på 7 poäng (2 mål) följd av Dick Axelsson och Alexander Holtz med 4+2 samt Jacob Josefsson med 3+3. IKO-bekantingarna Manuel Ågren och Tobias Ekberg har levererat 2 mål respektive 2 assist så här långt. Se IKO:s poängliga här intill där man producerat betydligt mer men på fler matcher.

Nu efter uppehållet drar det igång med två veckor med tre matcher per vecka, med reservation för Corona. På torsdag spelar IKO borta mot Leksand och på lördag kommer Skellefteå på besök. Genom schemaändringarna är det två lag som IKO inte mött ännu, Linköping och Växjö, medan man kommer att ha mött vissa lag två gånger innan. Nästa vecka kommer den uppskjutna hemmamatchen mot Linköping på tisdag och därefter bortamatcher mot Frölunda och Örebro.

#17 Jonas Engström, sjätte säsongen i IKO, kan du sätta ord på den resan du och klubben gjort?
- Som du säger så blir det 6:e säsongen. Fantastiskt kul att det blivit så många. Säsongerna har skilt sig en del ifrån varandra, men resan som på något sätt startade när vi kvalade mot Leksand och sedan avslutades med ett SHL-avancemang säsongen efter var magiskt bra!
Klubben har tagit enorma kliv framåt på kort tid och det är väldigt imponerande. Klart att jag ibland tänker tillbaka på dagarna då IK Oskarshamn tog klivet upp i SHL. Utan tvekan det största som hänt i min ishockeykarriär och det är något jag är oerhört stolt över!
Säsongen 20/21 har börjat helt ok tycker vi vid sidan av, vad tycker du själv?
- Den här säsongen har absolut startat bra men den här gruppen besitter mycket kvalitet och vi kan ännu mer. Det är en lång säsong och ännu har vi inte bevisat någonting.
Du fyller snart 30 och har samlat på dig mycket rutin, finns det mer att hämta i framtiden?
- Det finns alltid tid och rum för att utvecklas. Jag har mycket hockey kvar i mig. 30 är ju ingen ålder?!
Familj och hus, verkar som du rotat dig lite grann i Oskarshamn. Känner du dig som oskarshamnare?
- Jag, min fru och son trivs fantastiskt bra här i Oskarshamn. Småstadslivet är härligt och passar oss bra. När vi flyttade hit för 6 år sedan hade vi inte en aning om att det skulle bli så länge, men det är jag glad över.
Hur är känslan inför Coronaviruset och att det är spridning bland hockeyspelare?
- Situationen är som den är i världen just nu och vi är bara en liten del av det i hockeyn men absolut är det speciellt.
Hur jobbar ni i laget med detta?
- Alla inom föreningen gör sitt yttersta för att minimera smittspridningen. Vi följer ett protokoll som är framtaget centralt i ligan under arbetstid men givetvis följer vi samhällets riktlinjer som (jag hoppas) alla andra gör utanför ishockeyn.
Är du själv orolig?
- Klart att jag är orolig. Speciellt om nära och kära. Det ska tas på fullt allvar.
Dags för returmöte mot Djurgården, vad tänker du om motståndet?
- Som alltid en tuff match. Mot Djurgården blir det alltid fysiska matcher så för vår del gäller det att komma upp ordentligt i skridskoåkningen och vinna kamperna. Då vet vi att vi är svårslagna!

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Vi var lediga tre dagar efter senaste matchen och den gångna veckan hade vi fyra bra träningsdagar för att sedan vara lediga i helgen. Så det har varit både återhämtning och hård träning. Nu på måndagen har vi startat upp igen och det gäller att komma igång fort eftersom det är match mot Djurgården imorgon. Jan Ordos och Pontus Näsén fick en dag extra ledigt för att återhämta sig efter landslagsuppdragen.
- Det ska verkligen bli roligt att spela match igen. Det är ju länge sedan Djurgården spelade match så vi har inte så mycket scoutning på dom. Vi har också haft lite ledighet så det kommer att vara lite omstart av allting. Det gäller att gå tillbaka till sina grunder och spela inspirerat. Vi har så klart gott självförtroende efter tre raka segrar innan uppehållet men det gäller att vara ödmjuk. Varje match är ny och det gäller att ge sig själv rätt förutsättningar att kunna vinna just den här matchen. Det gäller att varken vara i dåtid eller framtid utan försöka vara i nutid och verkligen jobba tillsammans, det är det som är vårt fokus. Känslan är god och vi hade bra energi på träningen idag.
- Vi saknar Tex Williamsson imorgon och egna junioren Hugo Engsund blir back up. Det är roligt med en lokal förmåga.
- Jag tror det är grönt ljus från Djurgården efter corona-smittan, vi har inte hört något annat. Det här uppehållet kom ju lägligt för dom klubbar som haft det i lagen. Så även Leksand dit vi åker på onsdag för match torsdag kväll.