Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Oskarshamn
IKO

Tredje raka segern - 1-3 i Skellefteå

29 oktober 2020 21:35
herr

IK Oskarshamn genomförde en stark bortamatch efter 110 mil i buss och kunde vända hem med tre poäng och en fjärdeplats i tabellen. Matchen var mållös i nästan 50 minuter. Oscar Sundh (bilden) blev tvåmålsskytt och har nu gjort tre mål på två matcher. John Dahlström skickade in 0-3 över hela banan i tom kasse och punkterade matchen med nästan tre minuter kvar. IKO har nu vunnit fem av de sex senaste matcherna och sju av elva totalt.


IKO hade mest puck inledningsvis och det förstärktes av ett power play efter sju minuter. Där skapades några lägen och Kim Rosdahl hade ett par direktskott men Arvid Söderblom tog allt så långt. Även Joe Cannata fick känna på pucken ett par gånger och tog det han skulle. Hemmalaget fick sitt första power play efter 13 minuter och hade en jättechans men Cannata räddade utan att veta var pucken var. Skellefteå hade en puck i mål men det blev bortdömt för hög klubba i masken på Cannata och istället en utvisning för hemmalaget. Den utvisningen avslöstes direkt av ytterligare en och IKO fick under den avvaktande spela 6 mot 4 några sekunder. En och en halv minut av den sista utvisningen följde med in i andra perioden. 0-0 på tavlan och skotten till bortalaget, 7-9.

IKO fick inte ut något av det fortsatta pp-spelet i början av andra perioden. SAIK fick nästa power play och hade några bra lägen. IKO fick efter 7-8 minuter ett par bra lägen genom Engström och Sundh men hemmalaget hade de längsta anfallen halvvägs in i perioden och IKO stack upp i kontringar. Nästa power play efter elva minuter var gästernas och det var riktigt bra med snabbt pucktempo och ett vasst direktskott från Engsund som Söderblom fick sträcka ut benskyddet på. I slutet klarade IKO av ännu ett box play och ställningen efter två perioder var fortsatt 0-0. Hemmalagets bästa läge var ett friläge för Oscar Möller som Cannata räddade. Skotten i andra 11-8.

Engström-kedjan hade i början av tredje perioden ett par långa och tunga anfall med flera avslut mot mål men Söderblom stod emot. Klockan tickade upp mot halva tredje perioden spelad när Oscar Sundh skickade in 0-1 bakom Söderblom, assist Zajac/Larsen. Knappt tre minuter senare kom pucken ut till Sundh igen efter en fin passning från Näsén och Oscar direktsköt 0-2. Mellan de båda målen fick Strömberg plötsligt pucken helt ensam med målvakten men fick inte till avslutet. Skellefteå tog ut målvakten med drygt tre minuter kvar och direkt hade IKO en rensning över hela banan som tog i utsidan av stolpen. Nästa rensning några sekunder senare gick bättre när John Dahlström, som blivit något av en specialist på mål i tom kasse, träffade det övergivna målet och 0-3 på tavlan med 2.52 kvar av matchen, assist Samuelsson. IKO åkte på två utvisningar i slutet och med en minut kvar fick Skellefteå in en reducering i spel 6 mot 3, målskytt Jesper Frödén. Men tiden var för knapp för hemmalaget även om man fick spela 6 mot 4 resten av matchen. IKO kunde sätta sig på bussen med tre poäng i bagaget och med en fjärdeplats i tabellen. Skotten i tredje perioden 12-10 och totalt 30-27. Joe Cannata var en jätte i målet med 29 räddningar, närmare 97 procent.

Genom den framflyttade matchen mot Linköping på lördag (spelas 17 november) blir det extra långt uppehåll nu, där Jan Ordos ska spela med tjeckiska landslaget i Karjala Cup. IKO möter härnäst Djurgården på hemmaplan den 10 november.

Video från presskonferensen efter matchen >>

Skellefteå AIK - IK Oskarshamn 1-3 (0-0, 0-0, 1-3)
49.53 0-1 Oscar Sundh (Nolan Zajac, Oliver Larsen)
52.37 0-2 Oscar Sundh (Pontus Näsén)
57.08 0-3 John Dahlström (Philip Samuelsson), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
58.48 1-3 Jesper Frödén (Joakim Lindström, Niclas Burström), spel 6 mot 3
Skott: 30-27 (7-9, 11-8, 10-8)
Utvisningar: Skellefteå 4x2, IKO 6x2
Domare: Marcus Linde, Tobias Björk
Publik: 50

Bilder från matchen:
Foto: Ola Westerberg, Bildbyrån.

Highlights från matchen: