Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO ute på lång road trip

28 oktober 2020 14:25
herr

IK Oskarshamn åker buss hela vägen till Skellefteå, 220 mil tur och retur. Bussresan, som säkert går lätt efter gårdagens härliga seger mot svenska mästarna Frölunda, inleddes redan tidigt på onsdagsmorgonen och man påbörjar hemresan direkt efter matchen på torsdagskvällen. Det är tabellfemman Skellefteå som är en poäng före mot IKO på sjätte plats. Fredrik Olofsson (bilden) leder IKO:s interna poängliga med 11 poäng (1 mål).


IK Oskarshamn har fått en riktigt bra start i årets SHL, till och med bättre än debutsäsongen ifjol. 18 poäng på tio matcher och en sjätteplats i tabellen vittnar om ett stabilt spel såväl offensivt som defensivt. På slutet har det blivit två raka segrar mot Malmö och Frölunda. Nu väntar bortamatch mot femman Skellefteå som är en poäng före i tabellen. Lagen möts redan om två veckor igen, då i Be-Ge Hockey Center. Förra säsongen tog IKO fyra poäng uppe i Skellefteå. En suddenförlust i premiären och en 5-3-seger i januari. Skellefteå vann båda matcherna i Oskarshamn, den sista i sudden så det var jämna matcher hela tiden.

Skellefteå slutade på fjärde plats i grundserien ifjol men fick aldrig spela den kvartsfinal man var kvalificerad till p g a Corona. Det är ett av de stora lagen på 2000-talet med två raka SM-guld 2013 och 2014 och man har spelat ytterligare fem finaler och bara missat kvartsfinal det året man gick tillbaka upp i SHL, 2006/07. Nu kommer Skellefteå från två raka förluster mot Rögle och Malmö och dessförinnan vann man två raka mot Färjestad och Linköping.

Oskar Nilsson, med två säsonger i IKO, gjorde sitt första mål för Skellefteå senast i suddenförlusten mot Malmö. Med IKO-förflutet i SAIK finns även Jonathan Johnsson som ifjol slog poängrekord i Hockeyallsvenskan med 79 poäng (29 mål) i MODO. Jonathan står i år på 2 mål och 2 assist. Jonathan Berggren är poängbäst hos hemmalaget med 16 poäng (2 mål) följd av Jesper Frödén med 8+3 och Andreas Wingerli med 5+6.

Skotteffektiviteten fortsätter vara hög hos IKO som är bäst i ligan med 13,6 procent, 34 mål på 250 skott. Se individuell statistik här intill. Hemmalaget har gjort 30 mål på 335 skott, 8,9 procent. IKO hade ingen utdelning i power play mot Frölunda men leder ändå pp-ligan på 38,4 procent (15 mål). Skellefteå har gjort 10 mål, 27 procent. I antalet tvåminutersutvisningar är IKO lite bättre med 36 mot 45. Skellefteå är ligans bästa box play-lag med 85 procent, bara 6 insläppta mål på 40 tillfällen. IKO är femma i den statistiken med 7 insläppta på 31 tillfällen, 77 procent.

IKO åker med samma trupp som mot Frölunda plus att även Emil Wahlberg är med på resan.

Lördagens hemmamatch mot Linköping är uppskjuten p g a Corona vilket gör att landslagsuppehållet blir extra långt. IKO möter Djurgården på hemmaplan tisdag den 10 november, då med förhoppningsvis 300 personer i publiken.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Det finns mycket bra att ta med från den starka insatsen mot Frölunda igår. Otroligt tufft defensivt jobb, starka runt eget mål och grymt målvaktsspel. Vi höll oss till matchplanen där vi visste det skulle bli en tuff match och trodde på oss själva när vi väl hade vårt anfallsspel. Dessutom är det bra för självförtroendet att vinna matcher. Men det gäller att nollställa sig för man får inget gratis nästa match för det.
- Skellefteå spelar ganska mycket annorlunda än Frölunda så det blir en helt annan match. Det kommer bli tufft och vi måste vara strikta och tävla lika hårt som mot Frölunda för att ge oss chansen att vinna. Det är bra att vi visar att vi klarar av att avgöra i spel fem mot fem och inte bara i power play. Vi fick inte så många chanser i power play igår men jag är inte orolig där, det är en del av processen.