Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Oskarshamn
IKO

Tredje raka segern - 1-3 i Skellefteå

29 oktober 2020 21:35
herr

IK Oskarshamn genomförde en stark bortamatch efter 110 mil i buss och kunde vända hem med tre poäng och en fjärdeplats i tabellen. Matchen var mållös i nästan 50 minuter. Oscar Sundh (bilden) blev tvåmålsskytt och har nu gjort tre mål på två matcher. John Dahlström skickade in 0-3 över hela banan i tom kasse och punkterade matchen med nästan tre minuter kvar. IKO har nu vunnit fem av de sex senaste matcherna och sju av elva totalt.


IKO hade mest puck inledningsvis och det förstärktes av ett power play efter sju minuter. Där skapades några lägen och Kim Rosdahl hade ett par direktskott men Arvid Söderblom tog allt så långt. Även Joe Cannata fick känna på pucken ett par gånger och tog det han skulle. Hemmalaget fick sitt första power play efter 13 minuter och hade en jättechans men Cannata räddade utan att veta var pucken var. Skellefteå hade en puck i mål men det blev bortdömt för hög klubba i masken på Cannata och istället en utvisning för hemmalaget. Den utvisningen avslöstes direkt av ytterligare en och IKO fick under den avvaktande spela 6 mot 4 några sekunder. En och en halv minut av den sista utvisningen följde med in i andra perioden. 0-0 på tavlan och skotten till bortalaget, 7-9.

IKO fick inte ut något av det fortsatta pp-spelet i början av andra perioden. SAIK fick nästa power play och hade några bra lägen. IKO fick efter 7-8 minuter ett par bra lägen genom Engström och Sundh men hemmalaget hade de längsta anfallen halvvägs in i perioden och IKO stack upp i kontringar. Nästa power play efter elva minuter var gästernas och det var riktigt bra med snabbt pucktempo och ett vasst direktskott från Engsund som Söderblom fick sträcka ut benskyddet på. I slutet klarade IKO av ännu ett box play och ställningen efter två perioder var fortsatt 0-0. Hemmalagets bästa läge var ett friläge för Oscar Möller som Cannata räddade. Skotten i andra 11-8.

Engström-kedjan hade i början av tredje perioden ett par långa och tunga anfall med flera avslut mot mål men Söderblom stod emot. Klockan tickade upp mot halva tredje perioden spelad när Oscar Sundh skickade in 0-1 bakom Söderblom, assist Zajac/Larsen. Knappt tre minuter senare kom pucken ut till Sundh igen efter en fin passning från Näsén och Oscar direktsköt 0-2. Mellan de båda målen fick Strömberg plötsligt pucken helt ensam med målvakten men fick inte till avslutet. Skellefteå tog ut målvakten med drygt tre minuter kvar och direkt hade IKO en rensning över hela banan som tog i utsidan av stolpen. Nästa rensning några sekunder senare gick bättre när John Dahlström, som blivit något av en specialist på mål i tom kasse, träffade det övergivna målet och 0-3 på tavlan med 2.52 kvar av matchen, assist Samuelsson. IKO åkte på två utvisningar i slutet och med en minut kvar fick Skellefteå in en reducering i spel 6 mot 3, målskytt Jesper Frödén. Men tiden var för knapp för hemmalaget även om man fick spela 6 mot 4 resten av matchen. IKO kunde sätta sig på bussen med tre poäng i bagaget och med en fjärdeplats i tabellen. Skotten i tredje perioden 12-10 och totalt 30-27. Joe Cannata var en jätte i målet med 29 räddningar, närmare 97 procent.

Genom den framflyttade matchen mot Linköping på lördag (spelas 17 november) blir det extra långt uppehåll nu, där Jan Ordos ska spela med tjeckiska landslaget i Karjala Cup. IKO möter härnäst Djurgården på hemmaplan den 10 november.

Video från presskonferensen efter matchen >>

Skellefteå AIK - IK Oskarshamn 1-3 (0-0, 0-0, 1-3)
49.53 0-1 Oscar Sundh (Nolan Zajac, Oliver Larsen)
52.37 0-2 Oscar Sundh (Pontus Näsén)
57.08 0-3 John Dahlström (Philip Samuelsson), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
58.48 1-3 Jesper Frödén (Joakim Lindström, Niclas Burström), spel 6 mot 3
Skott: 30-27 (7-9, 11-8, 10-8)
Utvisningar: Skellefteå 4x2, IKO 6x2
Domare: Marcus Linde, Tobias Björk
Publik: 50

Bilder från matchen:
Foto: Ola Westerberg, Bildbyrån.

Highlights från matchen: