Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO föll stort efter dålig start

15 december 2020 22:04
herr

Linköping upprepade siffrorna från förra mötet och vann med klara 6-3. Det stod 4-0 efter riktigt dålig första period av IKO. En bättre andra period och inledning av tredje gjorde att det stod 4-3 och det var match igen. Men LHC bet ifrån igen och gjorde 5-3 och 6-3 på 29 sekunder. IKO:s målskyttar ikväll var Pontus Näsén, Nolan Zajac och slutligen nyförvärvet Nick Olesen (bilden) i sitt första framträdande av fyra i IKO-dressen. Positivt ändå ikväll var att IKO var hundraprocentiga i power play, efter en tids måltorka i spelformen.


Den här artikeln presenteras i samarbete med Trademax >>

Matchen inleddes med ett friläge för hemmalaget efter 10 sekunder men Cannata räddade. Efter 1.15 kom ändå 1-0 genom ex-iko-spelaren Jonas Junland. Efter sex minuter kom 2-0 genom Henrik Törnqvist och direkt därefter 3-0 genom Daniel Ljungman och där bytte IKO målvakt, Cannata ut och Williamsson in. Precis efter tredje målet kom matchens första utvisning som drabbade IKO och skotten i det läget 9-0 till hemmalaget. IKO klarade dock av utvisningen ganska enkelt. IKO lyckades inte skapa något utan LHC gjorde även 4-0 genom Simon Lundmark efter tolv minuter. Med fem minuter kvar kom IKO:s bästa chans när Markus Modigs fick ett friläge men Niklas Lundström räddade. IKO började skapa lite mer i slutet och Thelin hade ett par hyfsade avslut. Linköping var klart bättre i första perioden och vann även skotten klart, 20-6.

IKO inledde andra perioden lite bättre och Salmonsson-kedjan skapade lite oreda i hemmaförsvaret med bland annat en farlig styrning av nummer 25. Man fortsatte så i flera minuter och även Cooper var väldigt aktiv och kreativ. Fredrik Olofsson fick ett halvt friläge efter nio minuter men vinkeln blev för snäv och Lundström kunde rädda igen. Filip Karlsson jobbade också bra mot sitt gamla lag och Pontus Näsén hade ett hårt skott på mål. Linköping kom i en snabb spelvändning men Tex var inne i matchen och var säker med plocken. LHC kom tillbaka lite mot slutet men med två minuter kvar fick IKO sitt första power play. Där small det direkt när Pontus Näsén direktsköt i en minimal lucka vid Lundströms ena stolpe, assist Palmberg/Zajac. IKO fick ytterligare en utvisning med sig i slutet och fick börja tredje perioden med en dryg minut i pp. Skotten i andra perioden klart till IKO efter bättre spel, 7-13.

Tredje perioden började bra för gästerna och i det kvarvarande power playet kom 4-2 genom ett distansskott från Nolan Zajac som ändrade riktning fram mot mål, assist Palmberg/Näsén. Direkt efter fick IKO ytterligare ett power play och var hundraprocentiga i spelformen ikväll. Nyförvärvet Nick Olesen gjorde 4-3 i sin debut och IKO var med i matchen igen, assist Cooper/Strömberg. Under en dubbelutvisning och spel fyra mot fyra hände inte så mycket men strax efter kom två snabba, ganska enkla, mål från hemmalaget, först 5-3 från Jimmy Andersson och en halvminut senare 6-3 från Jonas Junland med sitt andra för kvällen och då stod klockan på knappt åtta minuter. Linköping spelade därefter effektivt på resultatet och hade även ett power play där dock IKO höll tätt. Skotten i tredje perioden 5-7 och totalt 32-26.

IKO är nu på tolfte plats i tabellen på samma poäng som HV71 och en före Malmö, de båda lagen har spelat två matcher mer vilket IKO kommer att hämta in fram till jul. Närmast väntar nu två matcher mot Luleå, borta på torsdag och hemma på lördag. Laget påbörjar bussresan norröver direkt efter kvällens match och övernattar i Stockholmstrakten. Totalt ska 260 mil i buss tillryggaläggas fram till fredag kväll. Torsdagsmatchen i Luleå börjar redan kl 16.30 av logistiska skäl.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Vi gör en riktigt dålig matchstart, ger bort ett friläge efter åtta sekunder och det skapar lite oreda och vi släpper ett par riktigt billiga mål. Det tar ut lite på gruppens energi och jag känner inte alls igen sättet vi spelar. Vi börjar spela i affekt och håller oss inte till vår plan. Det är första gången jag känner att vi är riktigt påverkade av den situation vi har satt oss själva i. Sedan lyfter vi upp det i andra, det var i och för sig svårt att det skulle bli sämre. Andra perioden är ganska bra, vi jobbar hårt och får lite betalt i power play. Två power play-mål tidigt i tredje och vi är verkligen tillbaka in i matchen. Men på något sätt har vi inte närvaron och lugnet att spela vårt spel. Vi springer lite bom här och där och blir straffade för man har inte råd med det. Nu gäller det att ta hand om huvudena här och vara förberedda till nästa match och på något sätt försöka lära oss av dom perioder vi gör ganska bra i den här matchen. Vi måste inse att jag gör rätt spelar roll där ute. Det är liksom att gå till varje individ och checka av deras mentala läge just nu och se till att dom är rätt programmerade till nästa fight. Vi har haft jättebra nivå på träningarna. Det är klart man är förbannade när man förlorar men när vi kommer ner till hallen har vi lovat att vi ger energi till varann och tror på det vi gör. Det tycker jag avspeglar varje träning och varje möte vi har. Men det är klart vi dränerar oss själva på energi när vi spelar och håller för hårt i klubban och tar dumma beslut.

Linköping HC - IK Oskarshamn 6-3 (4-0, 0-1, 2-2)
01.14 1-0 Jonas Junland (Oula Palve, Nikola Pasic)
06.17 2-0 Henrik Törnqvist (Markus Ljungh, Patrik Lundh)
07.12 3-0 Daniel Ljungman
12.34 4-0 Simon Lundmark (Oula Palve, Jaakko Rissanen)
38.19 4-1 Pontus Näsén (Rickard Palmberg, Nolan Zajac), spel 5 mot 4
40.48 4-2 Nolan Zajac (Rickard Palmberg, Pontus Näsén), spel 5 mot 4
43.13 4-3 Nick Olesen (Brian Cooper, Kim Strömberg), spel 5 mot 4
47.22 5-3 Jimmy Andersson (Jarno Kärki)
47.51 6-3 Jonas Junland (William Worge Kreü, Markus Ljungh)
Skott: 32-26 (20-6, 7-13, 5-7)
Utvisningar: Linköping 4x2, IKO 3x2
Domare: Johan Nordlöf, Mikael Sjöqvist
Publik: 0

Bilder från matchen:
Foto: Peter Holgersson, Bildbyrån.

Highlights från matchen: