Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Örebro
ÖRE

Tabellsexan tar emot femman i lördagsmatch

16 oktober 2020 16:05
herr

Örebro är ett av topplagen i ligan när man nu kommer till Be-Ge Hockey Center. Gästerna vann sina första fyra matcher men har nu radat upp tre raka förluster. Matchens profil i hemmalaget är backen #61 Emil Wahlberg (bilden), som gjort resan från division 3 till SHL på drygt tio år. Emil är på väg tillbaka efter skada och ser matchen från läktaren. Se honom i en videointervju i artikeln.


Det är femman Örebro som kommer på besök till sexan IKO och det skiljer bara en poäng mellan lagen. Örebro vann sina fyra första matcher men har nu förlorat tre raka och föll senast efter straffar mot Luleå. Närkingarna har bara gjort tre mål sammanlagt på de tre matcherna. IKO har nu vänt två förluster till två raka segrar, Djurgården och Leksand. På försäsongen vann Örebro en jämn match i Oskarshamn med matchens enda mål med fem minuter kvar. Under fjolårssäsongen vann Örebro alla mötena och IKO fick med sig en poäng efter straffar i sista matchen.

Örebro tog sig så sent som 2009 upp i Allsvenskan och redan året efter kvalade man till SHL för att på tredje försöket, 2013, gå upp i högsta serien. Första året fick man kvala för att hänga kvar. Men året efter gick ÖHK till kvartsfinal och ifjol blev man åtta efter att ha legat högre upp stora delar av säsongen.

IKO har gjort flest mål i ligan och ligger högt i mycket av statistiken så här långt sju omgångar in i SHL 2020/21. Se faktarutor till höger. Power play har fungerat extremt bra för IKO hittills med 12 av 25 mål gjorda i spelformen. Skotteffektiviteten är också mycket hög, 25 mål på 179 skott, vilket är nästan 14 procent och en andraplats i ligan.

Nedsläpp är bara 42 timmar efter slutsignalen mot Leksand. IKO åker härnäst till Linköping på torsdag och har ny hemmamatch på lördag mot Malmö. Veckan därefter blir det tre matcher, varav två hemma och en långresa till Skellefteå däremellan.

Videointervju med #61 Emil Wahlberg

IKO:s assisterande tränare Jeff Jakobs inför matchen:
- Det är positivt att vi gör mycket mål och kul att backarna bidrar. Vi har mycket offensiva kvalitéer hos våra backar och vi vill spela ett spel där backarna är delaktiga i offensiven.
- Det finns många bra saker från Leksandsmatchen. Omställningsspelet både med och utan puck var bättre än tidigare och vi åker lite mer skridskor. Därmed får vi mer tryck på puckarna så att vi kan vinna dom lite tidigare. Spelet runt eget mål är jag inte riktigt nöjd med igår.
- Omställningsspelet blir återigen viktigt mot Örebro. Dom är duktiga när matchen böljar fram och tillbaka. Vi måste vara i position och hålla ihop laget i åkningen så att vi inte blir för långa.
- Vi har tillgång till samma spelare som mot Leksand. Det saknades några på träningen idag men det är ingen fara med någon av dom. Vi har några bra juniorer som varit med och tränat och gjort det bra. Det är fyra backar som varit med och dom är redo att hoppa in om det skulle behövas.