Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Måndag Mån 13 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Söndag Sön 16 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Örebro
ÖRE

IKO föll med uddamålet i en tät match

17 oktober 2020 19:10
herr

IKO lyckades inte vinna sin tredje raka match samtidigt som gästande Örebro bröt sin förlustsvit på tre matcher. Det var en tät match där Örebro vann med uddamålet, 2-3 efter ett mål i tom bur. IKO:s målskyttar var Jan Ordos (bilden) och Kim Rosdahl, båda i power play som fortsatt var riktigt bra.


Hemmalaget öppnade piggt men drog på sig två utvisningar ganska tidigt. Den första klarade man av utan problem men direkt i andra pp small det direkt och ex-iko:aren Lukas Pilö sköt 0-1. Örebro behöll trycket och efter knappt halva perioden spelad kom även 0-2 från nära håll, målskytt Joonas Rask. IKO fick sitt första pp ett par minuter senare och parkerade i Örebro-zonen men ingen utdelning där. Direkt efter hade Rosdahl ett farligt avslut där Örebro-keepern Arntzen med lite tur fick stopp på pucken mellan benen. Precis som för Örebro behövde IKO ett tränings-pp och andra gången gick det bättre men först klarade Cannata ett friläge. Jan Ordos höll klubban på målgårdslinjen när han enkelt stötte in reduceringen efter fint samarbete med Kelleher och Salmonsson. Klockan på 16 minuter. I slutminuten hettade det till och med två utvisningar för gästerna och en för IKO blev det 53 sekunders power play fram till paus men fortsatt 1-2 på tavlan. Skotten ganska jämnt, 10-12.

IKO fick ingen utdelning på resterande del av power play. Där verkade det vara slut på utvisningar och spelet böljade fram och tillbaka med få avblåsningar över halva perioden. Till sist kom en utvisning ändå, eller två förresten, och Örebro fick spela 5 mot 3 i 40 sekunder och man tryckte på rejält men Cannata kom upp stort med ett par viktiga plockhandsräddningar. När IKO blev fyra man stack Filip Karlsson upp i ett friläge men lyckades inte få pucken förbi Arntzen. I slutet av perioden hettade det till ytterligare med ett riktigt slagsmål som följd och två matchstraff delades ut. Perioden förblev mållös även om det inte saknades chanser. Kelleher hade en fin genomåkning och nådde nästan ända fram. Skotten klart till Örebro, 7-13.

IKO ställde upp som i power play första två minuterna i tredje perioden och pressade på även om Örebro stack upp ett par gånger. Resten av perioden blev ett ställningskrig och IKO tog ut målvakten med tre minuter kvar men en knapp minut senare satte Borna Rendulic 1-3 i tom kasse. IKO gav inte upp utan tog ut målvakten igen och fick samtidigt med sig en utvisning. Kim Rosdahl med ett direktskott från favoritpositionen gjorde 2-3, assist Näsén/Olofsson. Chansen fanns nu igen och IKO gick för en kvittering men tiden var för knapp. Skotten i tredje petioden 14-7 och totalt 31-32.

Matchens lirare blev gästernas målvakt Jonas Arntzen och IKO:s Tyler Kelleher med en assist idag. Slitvargen i hemmalaget blev Oliver Larsen.

IKO är nu på sjunde plats då Växjö gick förbi på bättre målskillnad. Härnäst väntar nya jumbon Linköping borta på torsdag och därefter Malmö hemma på lördag.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Frånsett tre bra byten i början spelar vi inte på den nivån vi brukar i första perioden. Dom gör ett mål i power play och vi blir lite ängsliga och sedan ett mål till och det är uppförsbacke. Vi gör ett fint mål i power play och får lite energi av det. Energimässsigt är andra perioden bättre även om Örebro har en stund i mitten där dom skjuter många skott och har lite lägen. Vi går för det i tredje men kommer inte riktigt åt dom med riktigt heta målchanser i fem mot fem men har några lägen i power play. Vi väljer att ta ut målvakten hyfsat tidigt då det inte har hänt något på länge och vi behövde få chansen och få lite tid på oss men då blir det ett i tom bur. Sen får vi med oss en utvisning och går för det igen och gör ett mål men räcker inte hela vägen. Läxan är väl att man har inte råd att ge handicap i SHL till bra lag, då är det tufft att vända tillbaks. Vi krigade hela vägen in, det är inget snack om. Det gäller att hålla upp den där skärpan och den bestämda kampstyrkan hela tiden så att varje närkamp betyder något. Första perioden är lite för svag för att vi ska sitta i en bra sits för att kunna vinna. Vi behöver också göra något mål i fem mot fem för att kunna skaka Örebro ordentligt. Vi får börja om nästa vecka igen, skapa ny energi och jaga vinster igen.

IK Oskarshamn - Örebro HK 2-3 (1-2, 0-0, 1-1)
06.44 0-1 Lukas Pilö (Robin Kovács, Emil Larsson), spel 5 mot 4
09.31 0-2 Joonas Rask (Oliver Eklind, Jonathan Andersson)
16.03 1-2 Jan Ordos (Tyler Kelleher, Johannes Salmonsson), spel 5 mot 4
57.18 1-3 Borna Rendulic (Mathias Bromé, Gustav Backström), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
58.26 2-3 Kim Rosdahl (Pontus Näsén, Fredrik Olofsson), spel 6 mot 4
Skott: 31-32 (10-12, 7-13, 14-7)
Utvisningar: IKO 5x2, 1x5, 1x20, Örebro 5x2, 1x5, 1x20
Domare: Richard Magnusson, Mikael Nord
Publik: 50

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.

Highlights från matchen: