Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Rögle
RBK

Rögle vann på straff i slutminuterna

8 oktober 2020 21:44
herr

Rögle var precis så tunga att möta som man hade förväntat sig och var klart bättre än IKO i två perioder. Ändå stod det 2-2 på tavlan efter 40 minuter. Detta efter två klassmål av Tyler Kelleher (bilden). Tredje perioden stod och vägde när Rögle fick straff med fyra minuter kvar och det avgjorde matchen till gästernas fördel.


Matchen inleddes i ett bra tempo och det var gästerna som skapade mest under stora delar av första perioden. IKO hade några anfall och hade bland annat ett skott i utsidan av stolpen efter fem minuter. Strax efter hade Rögle ett i ribbans undersida. Det blev också Rögle som tog ledningen strax därefter när backen Éric Gélinas sköt från distans rakt i mål. IKO protesterade för att Cannata skulle blivit störd men fick inget gehör. Rögle ledde skotten med 9-1 halvvägs i perioden men IKO jobbade sig in matchen undan för undan. Det började med ett power play efter knappt tolv minuter men ingen utdelning där. Man fick snart en ny chans och visade än en gång vilket vasst power play man har. Fast det var inget klassiskt pp-mål. Tyler Kelleher, för dagen center, tog fart från mittzonen med tjugo sekunder kvar av pp och dribblade bort Röglespelarna och tog sig ända fram till ett klassavslut otagbart för Johan Gustafsson i Röglekassen. Ett viktigt mål när nummer 19 gjorde sitt första för säsongen. Klockan på 17 minuter och IKO fortsatte att skapa, kort därefter kom Salmonsson och debuterande Oscar Sundh, för dagen i tröja nummer 23, i en fin kombination men passningen satt ute på Sundhs klubbspets. 1-1 stod sig till paus och skotten jämnade ut sig lite, 6-11.

Rögle kom ut starkt i andra perioden och tog tillbaka ledningen redan innan en minut hade gått, målskytt Anton Bengtsson. Man fortsatte trycka på och hade två power play väldigt tätt. En puck var i mål men det blev bortdömt. IKO var hårt pressade men försvarade sig bra och Oscar Sundh fick visa sina box play-kvalitéer samtidigt som Joe Cannata storspelade i målet. Men IKO tog sig ur greppet ännu en gång och började skapa igen. I nästa power play, efter knappt nio minuter, ringde det igen bakom Gustafsson. Målskytt igen Tyler Kelleher, assist Olofsson/Ordos, och det var ett "riktigt" pp-mål med direktskott i fin position nära mål. IKO stärktes av målet och jobbade bra. Men Rögle tog tillbaka initiativet mot slutet med flera långa anfall och tunga skott men Cannata tog allt. 2-2 efter två perioder och Rögle vann skotten klart, 4-16.

IKO fick ett tidigt power play i tredje perioden men ingen utdelning där och därmed sjönk pp-procenten till 50 i matchen! IKO var nu minst lika bra som Rögle och hade jämnat ut spelet. Rögle hade några tunga anfall men IKO svarade upp bra. Matchen stod, som det brukar heta, och vägde. IKO tryckte på bra men i en spelvändning kom Rögle i ett bra läge och domaren dömde straff. Dennis Everberg satte en snygg backhand bakom Cannata och Rögle var i ledningen för tredje gången i matchen. Precis innan straffsituationen fick Larsen fram en fin passning i slottet till Engsund som sköt i stolpen. IKO tog ut målvakten någon minut senare och skapade lite snurr i anfallszonen men lyckades inte få in kvitteringen. Rögle var även nära att träffa den tomma målburen ett par gånger. Skotten i tredje perioden 8-7 och totalt i matchen 18-34.

Positivt på kontot ikväll var två nya power play-mål och utökad ledning i den disciplinen, nu med 43,5 procent! 10 mål på 23 försök. Positivt också att man fortsätter hålla sig på banan och IKO leder nu även fair play-ligan med bara 17 utvisningar på fem matcher. Blue Front Support skapade återigen ett bra tryck i hallen och är förmodligen ligans bästa klack just nu!

Matchens lirare blev matchvinnaren Dennis Everberg och tvåmålsskytten Tyler Kelleher och hemmalagets slitvarg Adam Janosik.

På lördag möter IKO Djurgården på Hovet och nästa hemmamatch är om en vecka mot Leksand, då på nytt med bara 50 personer i publiken.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Ser man till helheten idag är Rögle det bättre laget, tycker jag. Tyvärr är första halvan i alla perioderna inte tillräckligt bra och vi är inte där och tävlar på riktigt och dom får ett ruggigt tryck på oss. Vi växer in i perioderna men vi måste komma ut bättre från start i alla perioderna. Vi måste bli bättre i fem mot fem för det är det som kostar oss matchen idag. Power play var mycket bra och box play likaså så special teams håller oss kvar i matchen. Fler måste chippa in i fem mot fem för det är på den här nivån vi jobbar i den här ligan om vi vill vara med och slåss, även om vi mötte ett riktigt bra Rögle idag. Vi får skaka av oss det här och göra en ännu bättre insats nästa match.
- Fantastiskt fina mål av Kelleher och vi vet att han har offensiva kvalitéer. Jag tror det var skönt för honom att han fick visa att han kan bidra med offensiva saker och spela sitt attackspel. Han ska även vara skytt i power play och det visade han ju att han kan. Målvaktsspelet var också mycket bra. Men som kollektiv behöver vi vara fler som drar loket.

IK Oskarshamn - Rögle BK 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)
06.37 0-1 Éric Gélinas (Lukas Ekeståhl-Jonsson, Leon Bristedt)
17.05 1-1 Tyler Kelleher, spel 5 mot 4
20.54 1-2 Anton Bengtsson (Ben Smith, Olli Palola)
28.45 2-2 Tyler Kelleher (Fredrik Olofsson, Jan Ordos), spel 5 mot 4
56.05 2-3 Dennis Everberg, straff
Skott: 18-34 (6-11, 4-16, 8-7)
Utvisningar: IKO 2x2, Rögle 4x2
Domare: Sören Persson, Johan Nordlöf
Publik: 50

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.

Highlights från matchen:

Videogranskning av bortdömt mål: