• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Karlskrona
KHK

IKO föll mot Karlskrona

4 september 2019 21:40
HERR

IKO föll mot Karlskrona i näst sista träningsmatchen inför SHL-premiären om en dryg vecka. Efter en 2-0-ledning för IKO i första perioden vände KHK på matchen i andra med två mål under en femminutersutvisning. IKO lyckades sedan inte komma tillbaka trots en stark tredje period. IKO:s målskyttar Nicklas Heinerö och Pontus Netterberg (bilden).


Gästande KHK skapade bra tryck direkt och fick ett power play redan efter en knapp halvminut. Men hemmalaget stod emot bra i box play och Fredrik Pettersson-Wentzel var stabil mellan stolparna. IKO jobbade sig in i matchen och i deras första pp efter sju minuter small det nästan direkt. Nicklas Heinerö petade in 1-0 bakom Marcus Hellgren i KHK-målet, assist Thelin och Netterberg. Den sistnämnde blev näste målskytt fram till 2-0 med ett snyggt skott, assist Modigs och Després, knappt två minuter från pausvilan. IKO var det bättre laget i första perioden även om KHK skapade några hyfsade anfall. Skotten 10-9.

Karlskrona öppnade även andra perioden piggt och reducerade till 2-1 redan efter 17 sekunder. När sedan Joakim Thelin fick matchstraff för charging passade KHK på att vända på matchen med två mål i power play. Linus Karlsson kvitterade och knappa minuten senare tog man även ledningen genom Måns Hermansson. Sedan åkte KHK på en utvisning så de sista två minuterna av femminutaren var det lika manskap. Perioden blev lite förryckt av flera av ytterligare utvisningar men IKO spelade upp sig på slutet. Men gästerna vann perioden med 3-0 och skotten slutade 10-9 till hemmalaget, precis som i första perioden.

IKO gjorde en bra tredje period, vann skotten med 14-2, och skapade många chanser. Men Marcus Hellgren storspelade i målet och IKO kom inte närmare än ett stolpskott i slutsekunden när man spelade 6 mot 5.

Nu återstår bara en träningsmatch, Rögle borta på fredag, innan allvaret börjar med Skellefteå borta nästa lördag.

IKO:s huvudtränare Håkan Åhlund:
– Vi leder inte helt rättvist med 2-0 efter första perioden. Sedan blir ju matchstraffet ödesdiger när dom gör två mål. Tredje perioden är vår bästa. Johan Alm spelade stabilt efter bara en träning med oss och han kommer bli oerhört nyttig. Nu åker vi till Ängelholm i morgon för match på fredag och sen är vi lediga i helgen. Jag tycker vi ligger i fas enligt vår plan. Vi har några småskador men det är ingen större fara.

IK Oskarshamn - Karlskrona HK 2-3 (2-0, 0-3, 0-0)
07.44 1-0 Nicklas Heinerö (Joakim Thelin, Pontus Netterberg), spel 5 mot 4
18.07 2-0 Pontus Netterberg (Markus Modigs, Simon Després)
20.17 2-1 Hannes Johansson (Philip Rondahl, Jesper Persson)
28.51 2-2 Linus Karlsson (Philip Rondahl), spel 5 mot 4
29.43 2-3 Måns Hermansson (Niklas Johansson, Daniel Norbe), spel 5 mot 4
Skott: 34-20 (10-9, 10-9, 14-2)
Utvisningar: IKO 4x2, 1x5, 1x20, KHK 7x2
Domare: Pehr Claesson, Morgan Johansson
Publik: 1092

Bilder från matchen
Foto: Claes Svensson.