Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO krigade sig till en poäng - även mot serieledarna

27 februari 2020 22:00
HERR

IKO gjorde en bra bortamatch och krigade sig till en poäng även mot serieledande Luleå. IKO var minst lika bra och kvitterade, precis som mot Skellefteå och Färjestad och hade även ledningen en kort stund. Chansen fanns även till två poäng men en utvisning tidigt i förlängningen avgjorde till hemmalagets fördel. IKO:s målskyttar Jonas Engström, Markus Modigs och Filip Karlsson, med sitt första mål som firas på bilden.


Gästande IKO var med bra från start och Joakim Thelin hade ett bra skott tidigt och sköt själv returen i stolpen. Strax efter hade Luleå ett friläge som Daniel Rosengren gjorde en strålande räddning på. 1-0 kom ändå strax efter med ett nerlägg i sargen som Noel Gunler hann först på och kunde direktskjuta på sargstudsen förbi Rosengren. Klockan på 4.18 och hemmaledning. IKO kom igen och Palmbergkedjan skapade en del och IKO fick spela power play som var riktigt bra men ingen utdelning. IKO fortsatte dominera och kvitteringen kom strax efter, mitt i perioden. Man fick fast pucken i anfallszonen och Jonas Engström sköt från distans med bra trafik framför David Rautio i hemmakassen, assist Després. IKO skapade mer och fick med sig ytterligare en utvisning, som Luleå dock städade av ganska enkelt. IKO stod upp bra mot serieledarna och snurrade bra i anfallszonen stundtals. I en fin kontring gjorde Kelleher en stark prestation och fick hårt uppvaktad iväg ett enhandsavslut men Rautio var med. Med halvminuten kvar kom IKO:s första utvisning men 1-1 stod sig till paus. Skotten i IKO-favör, 7-8, en del av dessa i power play men dessutom ett par stolpträffar.

Andra perioden inleddes alltså med power play för hemmalaget och det blev strax fem mot tre i nästan en minut. Men IKO offrade sig kopiöst och Rosengren gjorde en fantomräddning och fortsatte vara tät under hela box play-spelet liksom de tre/fyra utespelarna givetvis. IKO hämtade sig från pressen och efter fem minuter kom man i en spelvändning. Modigs hade Thelin med sig men avslutade själv distinkt högt i bortre krysset bakom Rautio och 1-2 var ett faktum, assist Wahlberg från egen zon. Men glädjen blev kortvarig då Luleå bara 32 sekunder senare kvitterade, målskytt Arttu Ilomäki. Sedan blev det ett ställningskrig med chanser åt båda håll och IKO var minst lika bra och hade några riktigt bra lägen men klarade även av ännu ett box play. Målskytten Modigs hade nästan ett friläge och fick pucken mellan benen på Rautio som dock fick ihop benskydden. Ett annat läge var när Palmbergkedjan kom tre mot en på blålinjen och var nära att näta. Även Engsund-kedjan jobbade sig till lägen. Luleå hade ett jätteläge i slutet när pucken låg någon sekund bredvid Rosengrens stolpe utan att någon hemmaspelare fick klubban på den. Oavgjort även efter andra perioden och skotten i hemmafavör, 12-8.

Tredje perioden började olyckligt för IKO när Luleå bröt ett anfall och kontrade. Juhani Tyrväinen sköt med hjälp av en IKO-back som skymning och pucken ribba och in bakom Rosengren. Efter några minuter snurrade Heinerö lite i anfallszonen och fick med sig en utvisning och därefter ytterligare en så att man fick spela fem mot tre i en och en halv minut. Men det gav ingen utdelning men man hade ett jättebra läge när Thelin sköt i slottet och Engström tog retur från nära håll. Tiden rullade på och det såg mörkt ut men då kom ett riktigt krigar-mål. Dahlström och Netterberg krigade runt målgården och fick ut pucken till Filip Karlsson som lyfte in kvitteringen med mindre än fyra minuter kvar, Filips första mål i IKO. Luleå gick hårdast för tre poäng och radade upp chanser men Rosengren gjorde många fina räddningar. Men det var oavgjort även efter tre perioder och förlängningen var bara 14 sekunder gammal när IKO åkte på en utvisning. IKO gjorde återigen mycket bra i box play men kunde till slut inte stå emot utan Konstantin Komarek kunde direktskjuta segermålet 4-3 otagbart för Rosengren. Skotten i tredje perioden 8-9, i Sudden 4-0 och totalt 31-25.

Övriga matcher i omgång 46; Brynäs-Skellefteå 3-5, Färjestad-Rögle 3-2, HV71-Djurgården 7-1, Linköping-Frölunda 1-2 str, Örebro-Malmö 0-2, Leksand-Växjö 4-1. Leksand gick ifrån och är nu tre poäng före IKO, som fortsätter på bortaturnén med ett stopp i Stockholm för match mot Djurgården på Hovet lördag eftermiddag. På tisdag väntar Örebro på hemmaplan. Resterande matcher för IKO är HV71 borta, Rögle hemma, Brynäs hemma och Linköping borta den 12 mars.

Luleå HF - IK Oskarshamn 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0)
04.18 1-0 Noel Gunler (Daniel Sondell, Jesper Sellgren)
10.50 1-1 Jonas Engström (Simon Després)
25.08 1-2 Markus Modigs (Emil Wahlberg)
25.40 2-2 Arttu Ilomäki (Emil Larsson, Nils Lundkvist)
40.47 3-2 Juhani Tyrväinen (Daniel Sondell)
56.16 3-3 Filip Karlsson (Pontus Netterberg, John Dahlström)
61.53 4-3 Konstantin Komarek (Arttu Ilomäki, Jesper Sellgren), spel 4 mot 3
Skott: 31-25 (7-8, 12-8, 8-9, 4-0)
Utvisningar: Luleå 4x2, IKO 4x2
Domare: Pehr Claesson, Patric Bjälkander
Publik: 4704

Highlights från matchen:

Länk till presskonferensen >>

Bilder från matchen:
Foto: Simon Eliasson, Bildbyrån.