• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Viktiga poäng på spel i Leksand

21 februari 2020 17:35
HERR

En mycket viktig bortamatch mot Leksand står på schemat lördag kväll. Viktig inte minst för kampen om trettondeplatsen men även för att knappa in på Linköping över strecket. Leksand har vunnit två av mötena och IKO ett, i den historiska hemmapremiären i september.


Formkurvorna är liknande för de båda lagen. Leksand har nio förluster i rad medan IKO har sju. Senast lagen möttes i Oskarshamn hade IKO en stabil 2-0-ledning efter två perioder med mål av Filip Sveningsson och Filiph Engsund. Men Leksand vände till seger med tre mål i slutperioden. Den här veckan har Leksand förlorat med 2-5 mot Rögle och senast med samma siffror mot Djurgården. IKO föll mot Frölunda med 5-1 och senast 3-4 i Sudden hemma mot Skellefteå. Inför lördagens match skiljer det fyra poäng och IKO har även knappat in på målskillnaden där Leksand är sju mål bättre men alltså fyra poäng efter. Efter den här matchen kan det således skilja allt mellan sju och en poäng med åtta matcher kvar. Upp till Linköping är det nu tretton poäng.

Power play-statistiken är ganska lika som tabellplaceringarna, 14:e för IKO och 13:e för LIF med bara tiondelar i skillnad. I box play är Leksand solklar jumbo med 68 procent medan IKO är 10:a på prick 80 procent. Samtidigt är Leksand det minst utvisade laget i ligan med nästan en utvisning per match mindre än IKO i snitt.

Om man tittar på målvakterna är det väldigt jämnt mellan lagen, även om IKO nu har ett par helt nya målvakter som knappt kommit med i statistiken. Janne Juvonen har stått mest i Leksand och snittar 89 procent. I torsdags mot Djurgården blev han dock utbytt efter fyra insläppta och ersatt av IKO-bekante Axel Brage.

Dalmasarnas poängliga toppas av slovaken Marek Hrivik på 21 poäng (7 mål) följd av backen Jonas Ahnelöv med 7+9. I IKO är Tyler Kelleher i topp med 26 poäng (12 mål) följd av Johannes Salmonsson med 12+8.

Leksand tog in den kanadensiske forwarden Matt Carey strax innan transferfönstret stängde. En spelare som var i klubben för två år sedan. Han blev spelklar under fredagseftermiddagen, precis som IKO:s amerikanske målvakt Richard Bachman. Leksand har, precis som IKO, nyligen bytt tränare när Ulf Samuelsson tog över efter Roger Melin, som i sin tur tagit över AIK. Per-Erik Johnsson har också tränat Leksand och varit med om att både gå upp i SHL och åka ur.

Laget hade en tidig videogenomgång på fredagsmorgonen och därefter rullade bussen mot Leksand för match lördag kväll. Samma väg rullar en buss med supportar på lördag morgon. Supportrar som fick mycket beröm av Perra Johnsson för sin insats på läktaren i Frölundaborg i tisdags.

Tidiga eftermiddagsmatcher i den här omgången är Brynäs-Frölunda, HV71-Malmö, Luleå-Färjestad och på kvällen Örebro-Djurgården, Skellefteå-Rögle, Växjö-Linköping. På tisdag är det hemmamatch igen då IKO tar emot Färjestad och därefter en långtrip med Luleå borta på torsdag och Djurgården på Hovet på lördag.

IKO:s huvudtränare Per-Erik Johnsson inför matchen:
– Det finns mycket bra att ta med sig från matchen mot Skellefteå. Det är väldigt starkt att komma tillbaka efter 1-3 så tidigt i tredje perioden. Det är ett friskhetstecken. Det är en jämn match som svänger över lite periodvis till ena eller andra laget. Såklart svider det lite att vi inte gör mål i spel fem mot tre. Vi skapar mycket men Lindvall gör några riktigt bra räddningar.
– Det känns bra att det nu är slut på folk hit och dit. Nu vet vi vad vi har även om vi har tre man utlånade. Nu kan vi träna med det vi har och bygga på något i power play till exempel.
– Det verkar inte som Bodie kan spela imorgon och inte heller Williamsson. Wahlberg har gjort framsteg och är försiktigt på is så om det inte blir några bakslag så kanske han är med snart igen. Richard Bachman är spelklar och även Simon Després är med på resan. För båda avgörs imorgon om dom spelar.
– Jag har sett ett antal matcher på plats i Leksand den här säsongen. Det kommer kanske kännas lite innan när man träffar folk som man har upplevt trevliga saker med, men när pucken släpps så brukar sådant vara borta. Till 80 procent ska vi tänka på oss själva och vad vi ska göra. Vi har en videogenomgång efter gårdagen nu innan vi reser.