• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Skellefteå
SKE

Tabellfemman Skellefteå nästa uppgift

19 februari 2020 17:50
HERR

I torsdagens SHL-möte i omgång 43 står tabellfemman Skellefteå AIK för motståndet. Återigen ett klassiskt storlag i svensk ishockey som efter många försök tog sig upp i SHL 2007 och som efter ett kvalår direkt sedan stannat kvar. Från 2010 har man spelat sju finaler och vunnit SM-guld två gånger, 2013 och 2014. SAIK vann i premiären mot IKO efter förlängning, därefter med 5-2 i november i Oskarshamn men IKO tog revansch borta med 5-3 för bara en månad sedan. Matchens profil i hemmalaget är #91 Rickard Palmberg (bilden).


Senaste mötet, i januari, var alltså en riktigt bra match av IKO med framförallt en bra avslutning på bortaplan. Man kvitterade tre gånger och vann tredje perioden med 3-0, med ledningsmålet med bara 37 sekunder kvar och det sista i tom kasse av Johannes Salmonsson. Efter den matchen har IKO bara tagit en poäng, mot Malmö, trots genomgående bra prestationer och senast blev det förlust med 5-1 mot Frölunda i tisdags. Skellefteå har fem raka segrar, senast 3-0 mot Djurgården. Man är indragna i en hård strid om sjätte och sista kvartsfinalplatsen, femma nu. IKO är på trettonde plats med tolv poäng upp till Linköping och tre ner till Leksand med tio matcher kvar.

Skellefteå förstärkte strax innan deadline förra veckan med två forwards, Darren Nowick från Västervik, som gjort 33 poäng (8 mål) på 44 matcher i Allsvenskan den här säsongen och Toni Kallela från Sport i finska ligan där han noterats för 14 poäng (8 mål) på 43 matcher. Kallela har ännu inte spelat någon match och Nowick som spelat tre är avstängd. I topp hos SAIK finns de trogna poänggörarna Joakim Lindström (12+20) och Oscar Möller (16+13) och däremellan backen Jonathan Pudas med 11+19. I mål har man SHL:s bäste målvakt, Gustav Lindvall som snittar över 93 i räddningsprocent på sina 29 matcher som uttalad förstemålvakt.

Johannes Salmonsson sätter fortsatt nästan vart fjärde skott i mål (12 av 50) och är i en exklusiv effektiv trio tillsammans med Gustav Rydahl och Joel Lundqvist. "Salle" ligger nu på 19 poäng (12 mål) medan Tyler Kelleher har 12+13.

Det skiljer inte mycket mellan lagen i s k special teams. Skellefteå är lite före i båda spelformerna och det är heller inte så stor skillnad i antal utvisningar per match. IKO släppte in tre mål i box play mot Frölunda senast efter en tät period dessförinnan.

Rickard Palmberg missade matchen mot Frölunda men är nu tillbaka. Tex Williamsson, Emil Wahlberg och Mathew Bodie missar torsdagens match medan det i skrivande stund är oklart när det gäller Richard Bachman och Simon Després.

Övriga matcher i omgång 43 är Djurgården-Leksand, Färjestad-Frölunda, HV71-Örebro, Linköping-Luleå, Rögle-Växjö. Matchen Malmö-Brynäs har spelats tidigare och därmed har alla lag spelat lika många matcher. På lördag kväll spelar IKO borta mot Leksand i ett viktigt möte om i första hand den viktiga trettondeplatsen.

Videointervjuer med #91 Rickard Palmberg och huvudtränaren Per-Erik Johnsson inför matchen: