• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Skellefteå
SKE

IKO krigade sig till en poäng

20 februari 2020 22:05
HERR

Det blev en tät och spännande match mot Skellefteå där IKO verkade vara uträknade tidigt i tredje perioden då Skellefteå gjorde 1-3. Men IKO krigade sig tillbaka och kvitterade när man hade tagit ut målvakten. Lagkaptenen Jonas Engström satte kvitteringen med 3.18 kvar. Rickard Palmberg (bilden) skickade in 2-3-pucken och var inblandad i IKO:s alla mål genom även två assist. Hemmadebuterande backen Victor Aronsson gjorde sitt första mål i IKO-tröjan.


Skellefteå öppnade starkt och skapade några långa anfall direkt. Daniel Rosengren fick göra några fina räddningar i sin hemmadebut i kassen. IKO tog sig ur pressen och lyfte upp spelet och hade några väl så vassa chanser, bland annat genom både Thelin och Piispanen från nära håll. Dock tog SHL:s bäste målvakt Gustaf Lindvall de få skott som gick på mål. Efter knappt tretton minuter kom matchens första utvisning och gästerna fick spela power play. IKO kämpade bra och såg ut att klara det men med bara tio sekunder kvar av utvisningen grävde Andreas Wingerli fram en puck vid Rosengrens benskydd och gav Skellefteå ledningen. IKO skapade ytterligare en del i slutet men 0-1 stod sig till paus. Skotten i första perioden 5-8.

IKO kom ut bra i andra perioden och började ta över initiativet mer och mer. Thelin åkte sig till ett jätteläge men blev hårt uppvaktad i avslutet. Men kvitteringen kom några minuter senare efter en stark hemmapress. Pucken kom ut till Victor Aronsson som i sin hemmadebut sköt från backplats rakt upp i krysset, assist Palmberg och Youds. IKO hade nu tagit över fullständigt och ett ledningsmål hängde i luften, men först klarade man av ett box play. Gästerna fick hämta andan under ett långt avbrott för att laga plexiglaset och kom igång bättre därefter. Med fyra minuter kvar vann Skellefteå en sargduell och fick iväg ett skott som Niclas Burström styrde effektivt via skridskon och otagbart för en skymd Rosengren. Minuten innan var Modigs med sin snabba skridskoåkning nära att få ett friläge. Skellefteås ledning stod sig till paus och man hade ett farligt skott i sista sekunden som Rosengren räddade snyggt. Skotten som gick på mål var fortfarande få, 7-6 till IKO, 12-14 så långt i matchen.

Många trodde nog det var rullgardin ner för IKO när gästerna ökade till 1-3 redan i första anfallet i tredje perioden. Oscar Möller direktsköt efter några snabba passningar där IKO inte hängde med. Men hemmaspelarna hade inte gett upp och några minuter senare kom reduceringen. Matchens profil Rickard Palmberg gjorde det han är här för, nämlingen mål och i kväll blev det ett mål och två assist. Han direktsköt på en fin passning från Kelleher och assist även till Salmonsson efter ett starkt jobb i sargduellen. IKO fortsatte jaga och hade sina chanser. Under en avvaktande utvisning missade Skellefteå i ett byte och det blev därmed spel fem mot tre i två minuter. IKO spelade snabbt och bra men Skellefteås box och Lindvall var täta. Dock fick IKO retroaktiv utdelning lite senare. Man tog ut målvakten ganska tidigt och Jonas Engström krigade in en puck med en styrning som Lindvall inte kunde hålla, assist Palmberg och Youds. Då var det 3.18 kvar och IKO fick ytterligare en bra chans att även bärga tre poäng när Skellefteå tog ännu en utvisning. Men det blev inga fler mål och matchen gick till förlängning.

I förlängningen skapades ett par hyggliga chanser åt var sitt håll innan en IKO-spelare blev av med klubban i egen zon och Andreas Wingerli, som strax innan hade ett skott i ribban, kunde skjuta sitt andra mål för kvällen och därmed följde bonuspoängen med Skellefteå på charterflyget hem i torsdagsnatten. Skotten i tredje perioden 12-9, i overtime 1-2 och totalt helt jämnt, 25-25.

Matchens lirare blev Oscar Möller och Victor Aronsson, båda målskyttar och hemmalagets slitvarg John Dahlström.

Lite kuriosa är att IKO har gjort 11 mål på på tre matcher på SHL:s bästa målvakt den här säsongen. Mot Skellefteå har man tagit fler poäng än mot många andra lag, nämligen fem av tolv. Noterbart också att Rickard Palmberg nu gjort 6 poäng (1 mål) på sina fyra matcher i klubben.

Övriga matcher i omgång 43 var Djurgården-Leksand 5-2, Färjestad-Frölunda 5-2, HV71-Örebro 3-2, Linköping-Luleå 3-2 ot, Rögle-Växjö 5-1. Matchen Malmö-Brynäs har spelats tidigare och därmed har alla lag spelat lika många matcher. IKO har nu tretton poäng upp till Linköping och fyra ner till Leksand som man möter på bortaplan på lördag.

IK Oskarshamn - Skellefteå AIK 3-4 (0-1, 1-1, 2-1, 0-1)
14.30 0-1 Andreas Wingerli (Linus Lindström, Filip Berglund), spel 5 mot 4
27.08 1-1 Victor Aronsson (Rickard Palmberg, Ben Youds)
36.04 1-2 Niclas Burström (Jonathan Pudas, Toni Kallela)
40.35 1-3 Oscar Möller (Jonathan Pudas, Joakim Lindström)
44.03 2-3 Rickard Palmberg (Tyler Kelleher, Johannes Salmonsson)
56.42 3-3 Jonas Engström (Rickard Palmberg, Ben Youds), spel 5 mot 4
62.13 3-4 Andreas Wingerli (Arvid Lundberg, Adam Pettersson)
Skott: 25-25 (5-8, 7-6, 12-9, 1-2)
Utvisningar: IKO 3x2, Skellefteå 4x2
Domare: Patrik Sjöberg, Mikael Nord
Publik: 2868

Highlights från matchen:

Video från presskonferensen med tränarna Tommy Samuelsson och Per-Erik Johnsson efter matchen:

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.