• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Malmö
MIF

Fjärde och sista chansen mot Malmö

12 februari 2020 17:35
HERR

Fjärde och sista rundan av SHL börjar med hemmamatch mot tabellnian Malmö. Tretton matcher ska spelas på fyra veckor med match varannan dag tisdag/torsdag/lördag fram till sista omgången med Linköping borta den 12 mars. Matchens profil i hemmalaget är målvakten #53 Fredrik Pettersson-Wentzel.


Det är bara tre veckor sedan förra hemmamötet mot Malmö då skåningarna vann ganska enkelt med 5-1 efter en svag andraperiod från IKO. Efter det har Malmö förlorat mot Frölunda och Luleå, vunnit mot Brynäs och Skellefteå och nu efter uppehållet vände man till seger i sista perioden mot Leksand. IKO vann mot Skellefteå, föll mot HV71, Rögle och nu senast mot Örebro.

Malmö har nog sitt på det torra vad gäller slutspel och kan till och med blicka upp mot topp sex. För IKO är det nu åtta poäng upp till Linköping över strecket, ett lag som man alltså möter i sista omgången.

Fredrik Händemark som är Malmös bästa poängplockare (10+22) och Emil Sylvegård (7:a med 7+6) var båda målskyttar i Tre Kronor förra veckan. Händemark gjorde två mål mot Leksand senast. För IKO:s del är det oförändrat i poängligan med Tyler Kelleher på 23 poäng (11 mål) följd av Johannes Salmonsson (9+7) och Arsi Piispanen med en assist senast (2+13).

IKO är ett par procent bättre än Malmö i box play och i power play är det tvärt om med Malmö på 20 procent och IKO på 14. Malmös förstemålvakt Oscar Alsenfelt är tvåa i ligan med 92,6 procent på sina 29 matcher.

Malmö har, precis som IKO, varit inblandade i en trejd senaste veckan. IKO-bekante backen Marcus Björk har lämnat för Brynäs i utbyte mot forwarden Adam Brodecki, som spelade redan i tisdagsmatchen. Dessutom har Malmö kallat hem backen Malte Setkov från utlåning i Kristianstad och även han spelade mot Leksand. IKO har i sin tur lånat ut Pontus Näsén till Mora och Filip Sveningsson till Tingsryd, båda för resten av säsongen. Transferfönstret stänger på lördag kväll och det händer säkert mer på marknaden i flera lag innan dess.

Omgång 40 är den sista som inte spelas på en dag då Färjestad-Skellefteå spelas på fredagen. Övriga torsdagsmatcher är Brynäs-Luleå, Djurgården-Växjö, Frölunda-Örebro, HV71-Rögle och det spännande streckmötet Linköping-Leksand. IKO har ytterligare en hemmamatch den här veckan när Växjö kommer till Be-Ge Hockey Center på lördag eftermiddag. Det är nu tre lag som IKO ännu inte tagit någon poäng mot; Malmö, Växjö som man möter på lördag och Örebro där man också har en chans kvar.

Videointervjuer med #53 Fredrik Pettersson-Wentzel och huvudtränaren Per-Erik Johnsson inför matchen: