Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
HV71
HV71

Tredje Smålandsderbyt hemma i SHL

29 januari 2020 14:31
HERR

IK Oskarshamn kommer från en stark bortaseger i Skellefteå i lördags och har passerat Leksand i tabellen. Nu är siktet inställt på första segern mot HV71 i lagens tredje möte i SHL och samtidigt totalt tredje Smålandsderbyt i ett förmodligen fullsatt Be-Ge Hockey Center. Matchens profil i hemmalaget är målvakten #66 Tex Williamsson (bilden).


HV71 spelade i tisdags mot Färjestad och vann med 8-4. Man vann även i lördags borta mot Rögle, vilket var första segern för i år. Innan dess bara en poäng på fyra matcher. Den historiska första matchen mellan IKO och HV71 i oktober slutade med HV-seger 3-2 efter förlängning. Nichlas Hardt gjorde första målet efter halva matchen spelad. I mitten av tredje perioden vände HV på steken och Isak Pantzare med en riktig projektil kvitterade med fem minuter kvar och räddade en poäng. Andra mötet vanns ganska enkelt av HV med 7-1 i Kinnarps Arena, där Arsi Piispanen snyggade till siffrorna i slutminuterna.

Backen Johannes Kinnvall toppar HV:s interna poängliga med 25 poäng (7 mål) följd av Linus Fröberg 5+17. Den sistnämnde för övrigt son till IKO:s GM Thomas Fröberg. Tyler Kelleher fortsätter leverera poäng, en assist senast mot Skellefteå, och står på 11+11. Johannes Salmonsson med mål i tom kasse senast står på 8+7, Simon Després 4+10 och Arsi Piispanen 2+12.

HV71 är strax före IKO i power play, 16,6 respektive 15 procent efter tre pp-mål för HV igår. I box play ligger HV på 83 procent mot 81 för IKO. På målvaktssidan har Jonas Gunnarsson stått 27 matcher med en räddningsprocent på 91,5 och Hugo Alnefelt har 91,2 på sina tolv matcher. Tex Willamsson har stått 19 matcher med 90,4 och Fredrik Pettersson-Wentzel har 88,6 på 20 matcher.

HV får hem Lias Andersson på lån från New York Rangers men det är i skrivande stund osäkert när han är redo för spel.

I HV71 finns många spelare med ett längre eller kortare förflutet i IKO. Alexander Bergström, Simon Önerud, Martin Thörnberg, Jesper Williamsson och Johan Johnsson så sent som för ett par veckor sedan och som gjorde sitt första mål igår, samt Emil Andrae med fyra allsvenska matcher i IKO för två år sedan.

Det är bara sex matcher på programmet torsdag kväll då Linköping och Rögle med en match mer spelad står över och därefter har alla lag spelat lika många matcher. Tre poäng mot HV skulle innebära att det bara är två poäng upp till Linköping över strecket. Övriga matcher; Djurgården-Frölunda, Färjestad-Leksand, Luleå-Växjö, Malmö-Skellefteå, Örebro-Brynäs. På lördag spelas sista omgången innan landslagsuppehållet - Rögle borta med två supporterbussar - och tio dagar senare, den 11 februari, startar IKO om borta mot Örebro i omgång 39. Då har alla lag mötts tre gånger av fyra och vi går in i en intensiv slutspurt med tre matcher i veckan fram till sista omgången den 12 mars. Från och med nu är det med ett litet undantag fulla omgångar på samma dag ända till omgång 52.

Videointervjuer inför matchen med #66 Tex Williamsson och huvudtränaren Håkan Åhlund: