Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Leksand
LIF

Ännu en viktig streckmatch mot Leksand

17 januari 2020 16:00
HERR

Lördagkväll, gratismatch, fullsatt och samtidigt superviktig streckmatch mot Leksand. Vad kan man mer begära? Matchens profil i hemmalaget är #61 Emil Wahlberg, backen som gått från Åseda i division 3 till IK Oskarshamn i SHL på tolv år och som passande nog gjorde sitt första SHL-mål i torsdags mot svenska mästarna Frölunda. Han hade dessutom mest istid i IKO i den matchen.


Med nitton omgångar kvar är IK Oskarshamn nu över kvalstrecket mot alla experters tips och är uppe i prick en poäng per match. Senaste tiden har det blivit betydligt mer, nämligen tretton poäng på åtta matcher och dessutom tunga skalper mot topplagen Luleå och Frölunda. Nu väntar streckkonkurrenten Leksand, som är två poäng efter i tabellen, i en häftig lördagsmatch i ett långt i förväg utsålt Be-Ge Hockey Center. Leksand har på samma period tagit åtta poäng via bland annat två raka straffvinster mot Rögle och Linköping innan torsdagens 0-1-förlust mot Örebro.

Slovaken Marek Hrivik toppar Leksands interna poängliga med 20 poäng (7 mål) följd av backen Jonas Ahnelöv (7+7) och Mattias Ritola (4+9). Tyler Kelleher toppar i IKO och efter två mål mot Frölunda står han nu på 21 poäng (11 mål). Närmast följer Johannes Salmonsson (7+7), Simon Després (4+9) och Arsi Piispanen (2+11). Både Kelleher och Després har gjort sex poäng på de senaste sju matcherna.

Målvaktsstatistiken är nära nog identisk mellan Leksand och IKO. Williamsson och Juvonen är nästan lika och även mellan Brage och Pettersson-Wentzel är det jämnt. Axel Brage är för övrigt en ende spelare hos gästerna som har spelat i IKO. I power play är IKO 10:a med nästan 16 procent mot Leksand 14:e med 12. Leksand är sist även i box play med 71 procent medan IKO som bara släppt ett mål i de tre senaste matcherna mot ligans bästa pp-uppställningar är 8:a på närmare 81 procent.

En positiv bit i statistiken för IKO är att man aldrig förlorat under ordinarie tid när man haft ledningen efter två perioder. Fem gånger har det blivit seger och fyra har gått till förlängning. Dessutom är man hundraprocentiga i straffläggningar (två vinster).

IKO och Leksand har i inbördes möten var sin hemmaseger, för övrigt med samma siffror, 4-1. Markus Modigs har gjort tre av de fem målen mot Leksand, John Dahlström och Nicklas Heinerö de övriga två.

Alla övriga matcher i omgång 34 spelas på eftermiddagen; Djurgården-Malmö, Frölunda-Färjestad, Linköping-Växjö, Luleå-HV71, Örebro-Rögle, Skellefteå-Brynäs. IKO har härnäst sin tredje hemmamatch på raken, Malmö på torsdag och därefter bortamatch i Skellefteå på lördagen.

Videointervjuer med #61 Emil Wahlberg och huvudtränare Håkan Åhlund inför matchen: