Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Måndag Mån 13 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Söndag Sön 16 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO föll i Karlstad igen

11 januari 2020 17:45
HERR

Färjestad blev återigen för svårt för IKO i Karlstad och hemmalaget vann med klara 5-1, ett resultat som kom till redan under första halvan av matchen. Tyler Kelleher gjorde IKO:s enda mål och det positiva var att man klarade av tre av fyra box play mot seriens bästa power play-lag.


Gästande IKO kom ut starkt och hade ett spelmässigt övertag första minuterna. Man skapade ett par fina lägen och bland annat fick John Dahlström ett friläge. Men det var ändå hemmalaget som gjorde första målet efter knappt sju minuter. Målet kom efter blott nio sekunder i power play där Engström blivit utvisad för en mycket tveksam hakning. Åtta minuter senare kom 2-0 genom Victor Ejdsell och 3-0 strax efter genom Daniel Viksten, där IKO inte hängde med i markeringen. Vid 3-0 blev Sveningsson kvar i anfallszonen efter en puck eller klubba i ansiktet och IKO var en man kort. IKO spelade upp sig sista minuterna och skotten i perioden slutade 8-6.

Tremålsunderläge efter en period var såklart tungt för IKO och inte blev det bättre efter den målvaktstavla som ledde fram till 4-0 innan fyra minuter hade gått. PW var ute i sarghörnet i samband med att Färjestad höll på att byta precis när ett pp för IKO tagit slut. Men hans passning blev för lös och Jesper Olofsson, med ett IKO-förflutet, som precis hoppat in kunde prickskjuta i tom bur. Två minuter senare kom även 5-0 genom en kanon från distans, ribba och in, signerad Linus Arnesson. IKO hade dock inte gett upp utan lyfte stundtals upp spelet. I ett power play mitt i perioden blev det till slut utdelning när Tyler Kelleher högg på en retur, assist Piispanen/Heinerö. Det var Kellehers nionde mål. Färjestad var fortfarande det bättre laget och man skapade en hel del. Men i deras andra power play i matchen lyckades IKO stå emot och PW kom upp med några vassa räddningar. I slutet av perioden kom IKO mer och mer och hade ett stolpskott från Salmonsson i slutminuten. Perioden avslutades med 50 sekunder pp för IKO men ingen utdelning så långt. Skotten i andra perioden 11-7.

Ett fyramålsunderläge var förstås för stort att hämta in i tredje perioden men IKO gjorde en bra period och hade några snabba kontringar, bland annat en fin aktion av Thelin i slutet. IKO klarade av ytterligare två box play mot seriens bästa pp-lag. Man hade själva ett pp i slutet med några bra lägen. Skotten i tredje perioden 9-10 och totalt 29-23.

Övriga matcher i omgång 32 var med tidig matchstart HV71-Skellefteå 2-3 str, Linköping-Brynäs 2-3 ot, Rögle-Leksand 2-3 str och på kvällen Luleå-Djurgården 3-2 ot, Örebro-Frölunda 5-3 och Växjö-Malmö 0-1. Leksand gick nu förbi i tabellen och det är riktigt tätt runt kvalstrecket, en poäng mellan tre lag. IKO har sex hemmamatcher i januari och två av dessa nästa vecka, Frölunda på torsdag och Leksand på lördag, båda potentiella att fylla Be-Ge Hockey Center. I så fall blir det sjunde och åttonde gången på 17 hemmamatcher i SHL. Publiksnittet hemma för IKO är 3148 eller 96 procent av full arena, vilket är någon tiondels procent efter Örebro. IKO har för övrigt tre hemmamatcher i rad då man även möter Malmö den 23 januari.

Färjestad BK - IK Oskarshamn 5-1 (3-0, 2-1, 0-0)
06.39 1-0 Vojtech Mozik (Jesper Olofsson, Lukas Ekeståhl-Jonsson), spel 5 mot 4
14.30 2-0 Victor Ejdsell (Per Åslund, Pontus Widerström)
16.20 3-0 Daniel Viksten (Marcus Nilsson, Gustav Rydahl)
23.49 4-0 Jesper Olofsson
25.45 5-0 Linus Arnesson (Marcus Nilsson)
31.12 5-1 Tyler Kelleher (Arsi Piispanen, Nicklas Heinerö), spel 5 mot 4
Skott: 29-23 (8-6, 12-7, 9-10)
Utvisningar: Färjestad 5x2, IKO 5x2
Domare: Johan Magnusson, Marcus Linde
Publik: 8123

Highlights från matchen:

Video från presskonferensen med tränarna Peter Popovic och Håkan Åhlund efter matchen:

Bilder från matchen:
Foto: Fredrik Karlsson, Bildbyrån.