• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Oskarshamn
IKO

Viktiga streckmatcher mot Linköping

18 december 2019 16:30
HERR

Dubbelmöte mot Linköping på båda sidor om julhelgen med sex viktiga poäng på spel. Först bortamatch på torsdagskvällen och sedan hemma nio dagar senare. #8 Simon Després (bilden) gjorde matchvinnande 3-2-målet i segermatchen hemma mot Linköping i oktober.


Vi närmar oss halva serien spelad och IKO ska möta Linköping två gånger på nio dagar. Så klart jätteviktiga poäng på spel i kampen kring strecket. Inför den här matchen skiljer det sex poäng så att sex poäng i dubbelmötet skulle vara oerhört värdefulla. Första mötet i Oskarshamn i oktober vann IKO med 3-2 efter mål av Pontus Netterberg, Nicklas Heinerö och slutligen Simon Després som kom direkt från utvisningsbåset och i friläge lyfte upp en backhand bakom Jonas "Monstret" Gustavsson i LHC-kassen. Sista 33 minuterna av matchen blev mållösa.

Linköping vann precis innan uppehållet borta mot Malmö efter 65 mållösa minuter slutligen på straffar. Dessförinnan blev det seger mot Skellefteå och förlust mot Luleå. LHC var spellediga i tisdags.

IKO tog en gruvlig revansch på Färjestad för några veckor sedan. Därefter blev det fyra s k hedersamma förluster efter bra insatser. Mot Rögle i tisdags var det likadant, uddamålsförlust efter bra spel och arbetsinsats.

Framför allt har power play blivit bättre och box play är bra även om Rögle gjorde två igår. I power play har IKO 13,48 procent och i box play 81,48. LHC:s siffror är 23,75 respektive 81,58. Målvakterna i Linköping har marginellt bättre statistik än IKO:s, 89,37 i räddningsprocent jämfört med 89,02.

Linköpings topptrio i poängligan är Broc Little (7+9), Andrew Gordon (6+9) och Jaakko Rissanen (5+9). IKO:s motsvarande är Tyler Kelleher (5+9), Pontus Netterberg (2+7) och Filiph Engsund (6+2).

Linköping är nog ett av de lag som har flest före detta IKO-spelare. IKO-produkten Olle Lycksell (3+9) som är 4:a i interna poängligan, Anton Mylläri (0+2), Jimmy Andersson (1+3) och Sam Lofquist som kom in sent och nu har gjort tio matcher och två mål. Dessutom Anton Björkman, som var med på IKO:s SHL-resa i våras, som nu är skadad.

Övriga matcher i omgång 26, dvs precis halvvägs på säsongen; Brynäs-Örebro, Frölunda-Luleå, Malmö-Djurgården, Rögle-Växjö, Skellefteå-HV71, Leksand-Färjestad. Efter ett kort juluppehåll åker IKO till Gävle för att möta Brynäs på Annandagen och två dagar senare är det dags för returmöte mot Linköping på hemmaplan.

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen:
– Det är viktiga poäng på spel, det vet vi om och det är viktigt att hänga på tåget. Efter matchen kan det vara tre eller nio poängs skillnad. Sedan möts vi igen om nio dagar så helt klart en viktig period nu runt jul.
– Vi har en nöt att knäcka och försöka göra lite mer mål. Vi har släppt in mindre än två mål i snitt nu på slutet och vi måste upp i produktion, det är det det handlar om. När vi släpper in så lite mål har vi alla fall chansen att plocka poäng i varje match. Jag tycker vi spelar bra så det handlar om vår produktion. Det kommer tillbaks till den dagliga verksamheten och ta med sig bra vanor. Det handlar om eget driv i de situationer som kommer upp på träning mycket oftare än på match och då ska det sitta i ryggmärgen.
– Vi kommer till start med samma trupp som mot Rögle. Tex kände sig inte riktigt kry och avstod träning idag. Men allt är förberett för att Daniel Rosengren (nyregistrerad tredjemålvakt) ska kunna hoppa in med kort varsel om det behövs. Filiph Engsund var på is idag så snart är alla på is som ska vara det och det är positivt.