Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Örebro
ÖRE

IKO tar emot tabellfyran Örebro

6 december 2019 17:45
HERR

Örebro har varit årets överraskning så här långt med toppkänning hela säsongen. Just nu parkerar närkingarna på fjärde plats i tabellen trots tre raka förluster på slutet. #10 Nicklas Heinerö (bilden), med ett mål i förra hemmamatchen mot Växjö, är matchens profil i hemmalaget.


Örebro har överraskat rejält den här säsongen och har varit i serieledning ett tag. På slutet har det gått lite tyngre då tre raka segrar följdes av tre raka förluster, senast 2-0-förlust mot Växjö. Förra mötet lagen emellan slutade med Örebro-seger med 3-2. IKO hade ledningen men Örebro vände och Johannes Salmonsson gjorde 3-2 precis mitt i matchen och sedan blev det inga fler mål.

IKO och ÖHK har mötts många gånger i Allsvenskan genom åren innan närkingarna tog steget upp i SHL 2013. Man gick upp i Allsvenskan så sent som 2009 och redan andra säsongen kvalade man till SHL för att till slut lyckas på tredje försöket. Första året i SHL blev det kval för att hänga kvar och efter det har det blivit kvartsfinal en gång och åttondelsfinal två gånger. Senast lagen möttes var i play off-serien 2013 då Örebro vann båda mötena för att sedan gå hela vägen, ett avancemang som man kan tacka IKO för som slog BIK Karlskoga i sista matchen.

Mathias Bromé (7+12), Sakari Salminen (7+11) och Shane Harper (8+8) är poängbäst i Örebro. Hos IKO är topptrion Tyler Kelleher (5+9), Pontus Netterberg (2+7) och Filiph Engsund (6+2). På målvaktssidan har Örebro det väl förspänt med både Dominik Furch och Jonas Arntzen över 92 procent. Den sistnämnde har parallelt gjort fyra matcher med Almtuna i Allsvenskan.

Örebro är bara lite före IKO i power play, 16 resp 14 procent. I box play är Örebro tvåa i ligan på 86 procent medan IKO nu är fin 5:a på 82 procent. De sista fyra matcherna har IKO:s box play varit hundraprocentigt och man har gjort pp-mål fem matcher i rad.

Lördagens övriga matcher är på eftermiddagen Frölunda-HV71, Skellefteå-Leksand och på kvällen Brynäs-Växjö, Luleå-Färjestad, Malmö-Linköping. Djurgården-Rögle (1-5) spelades 29 oktober. Nu väntar en dryg veckas landslagsuppehåll innan IKO tar emot Rögle den 17 december.

Videointervjuer med #10 Nicklas Heinerö och Håkan Åhlund inför matchen: