Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Leksand starkast i bottenmötet

5 december 2019 21:30
HERR

IKO föll till slut med 4-1 i Leksand med sista målet i tom kasse med fyra och en halv minut kvar. Det var ett friläge och en snabb spelvändning på två minuter i slutet av andra perioden som avgjorde matchen. Markus Modigs gjorde sitt tredje mål mot Leksand den här säsongen men det blev lagets enda ikväll. Positivt att ta med sig på bussresan hem är hundraprocentigt box play för fjärde matchen i rad och power play-mål för femte matchen i rad.


Hemmalaget inledde med ett par tunga byten och tryckte ner IKO ordentligt. Men IKO kom igen och Johan Johnsson var riktigt pigg i sin debut i klubben, hade ett ribbskott tidigt och lite senare ytterligare ett bra läge. Dessutom snodde han puck offensivt i box play och skapade sig själv en bra möjlighet. Men det var Leksand som tog ledningen efter fyra minuter, målskytt Philip Samuelsson med ett hårt skott från tekningscirkeln som letade sig förbi Williamsson. IKO tog sig ur greppet och skapade minst lika mycket som hemmalaget. Man klarade av två box play i mitten av perioden utan problem. Med fem minuter kvar kom IKO i ett vasst anfall där Kelleher var nära att näta och strax efter en fin chans där Modigs var nära. I slutet hade Leksand ett par fina chanser där Tex Williamsson klev upp stort och samtidigt fick bra hjälp av backarna. Sista minuten bet sig IKO fast i Leksandszonen och Thelin hade en av periodens bästa chanser men Axel Brage i hemmakassen räddade. Skotten i första perioden 9-8.

IKO fick en bra start i andra perioden och fick med sig ett power play tidigt. Där blev det pp-mål för femte matchen i rad när Markus Modigs via en Leksandsback kvitterade, assist Hardt/Piispanen. IKO fortsatte skapa och hade lägen till ledningsmål och med fem minuter kvar jobbade Després hårt i sarghörnet och flippade ut pucken till Engström som var nära att överlista Brage. Men bara sekunder senare gjorde Leksand 2-1 efter en strålande passning som friställde Martin Karlsson som överlistade Tex. Två minuter senare kom även 3-1 i en snabb spelvändning där Linus Persson lurade ut Tex och fick in pucken vid bortre stolpen. Skotten i andra perioden klart till hemmalaget, 15-9.

IKO inledde jakten i tredje perioden på ett riktigt starkt sätt och skapade några fina lägen, bl a Bodie två gånger under första minuten. Men sedan fick man spela box play nästan fyra minuter i följd. Detta klarades av med fortsatt hundraprocentigt försvarsspel och många storstilade räddningar av Williamsson. IKO hade lite senare ett power play men lyckades inte få in någon puck bakom Brage. Tex Williamsson fick lämna matchen efter skada med sex minuter kvar och Fredrik Pettersson-Wentzel kom in men fick lämna redan efter en minut då IKO chansade med sex utespelare. IKO skapade lite tryck i spel sex mot fem under en minut men sedan punkterade Fredrik Forsberg matchen med mål i tom kasse. Skotten i tredje perioden helt lika, 12-12 och totalt 36-29. PW höll nollan under sina få minuter i matchen.

Övriga matcher i omgång 23; Frölunda-Djurgården 2-1, HV71-Luleå 0-4, Linköping-Skellefteå 5-3, Malmö-Färjestad 3-4, Rögle-Brynäs 4-2, Växjö-Örebro 2-0. På lördag tar IKO emot Örebro i Be-Ge Hockey Center innan det blir en dryg veckas landslagsuppehåll. Därefter en ny hemmamatch mot Rögle den 17 december. Såväl Leksand som Linköping och Växjö ryckte lite i botten där IKO nu är fyra poäng från kvalstrecket.

Leksands IF - IK Oskarshamn 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
04.16 1-0 Philip Samuelsson (Mattias Ritola, Spencer Abbott)
24.09 1-1 Markus Modigs (Nichlas Hardt, Arsi Piispanen), spel 5 mot 4
36.09 2-1 Martin Karlsson (Daniel Gunnarsson, Mattias Karlsson)
38.23 3-1 Linus Persson (Sebastian Wännström)
55.35 4-1 Fredrik Forsberg (Martin Karlsson, Jonas Ahnelöv), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 36-29 (9-8, 15-9, 12-12)
Utvisningar: Leksand 5x2, IKO 7x2
Domare: Anton Gofman, Mikael Andersson
Publik: 5340

Highlights från matchen:

Video från presskonferensen med tränarna Håkan Åhlund och Jens Nielsen efter matchen:

Bilder från matchen:
Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån.