• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Växjö
VLH

Växjö tog hem Smålandsderbyt med uddamålet

30 november 2019 18:00
HERR

IK Oskarshamn lyckades inte få revansch mot Växjö utan det blev en ny uddamålsförlust efter en jämn och tät match. Ett tidigt mål i tredje perioden precis när IKO blivit fulltaliga efter en utvisning blev avgörande och IKO lyckades inte kvittera trots tre minuter utan målvakt i slutet. Nicklas Heinerö (bilden) blev IKO:s ende målskytt i matchen som slutade 1-2.


Hemmalaget öppnade piggt inför en entusiastisk hemmapublik som gick en hård kamp med gästernas klack och en viss nummer 24 i bortalaget fick mycket fokus. IKO förde spelet inledningsvis men Växjö stack upp emellanåt. Första skottet på mål dröjde sju minuter in och Växjö fick vid ett tillfälle en varning för defensivt spel. Växjö hade en puck i mål men det blev bortdömt efter lång videogranskning p g a spelare i målgården. 0-1 kom ändå efter 16 minuter när Växjö vann tekning och Marcus Davidsson kom till snabbt avslut och Tex Williamsson hann inte reagera. Växjö hade då tagit över initiativet och IKO sköt bara tre skott i perioden. IKO hade två power play, varav det andra fortsatte in i andra perioden. Markus Modigs hade i första pp i stort sett öppet mål men fick inte iväg något direktskott och Viktor Andrén hann över och rädda. Skotten i första perioden 3-8.

IKO inledde som sagt andra perioden i power play och skapade ett par fina lägen, bland annat stod Arsi Piispanen med klubban i isen precis intill stolpen men backen lyckades ändå bryta. IKO fortsatte jobba på och skapade mer än i första perioden. Efter åtta minuter fick IKO spela box play och då var Växjö på gång men fick inte in pucken bakom Williamsson, som storspelade. Bara ett par minuter senare var det hemmalagets tur med en man mer för tredje gången. Den här gången hade man övat tillräckligt och efter ett par fina chanser satt till slut kvitteringen bakom Andrén. Nicklas Heinerö var sist på pucken i kalabaliken framför mål, assist Thelin och Després. Det blev ytterligare utvisningar för IKO men där fick inte Växjö till något uppställt pp och Dahlström och Engström med flera jobbade kopiöst i box play. Sista utvisningen gick åerigen över periodpausen. Skotten i andra perioden helt lika, 9-9.

Växjö skapade tryck i resten av pp-spelet som inledde tredje perioden och precis när IKO blev fulltaliga gjorde Roman Horák 1-2 med en styrning precis framför mål. Det var ju egentligen ett pp-mål men inte statistiskt och IKO har nu varit hundraprocentiga i box play tre matcher i rad. Nu fick IKO börja jaga och man skapade en hel del men Växjö tog sig ur greppet och hade också några fina lägen där Tex Williamsson fick sträcka ut med ett par akrobatiska benparader. IKO:s bästa var när Mathew Bodie fick fram en fin passning som Robin Söderqvist var nära att få klubban på. Klockan gick och till slut tog IKO time out och tog ut målvakten med tre minuter kvar. Där skapades fortsatt en del fina lägen men Växjö och Andrén stod emot. Skotten i tredje perioden 9-5 och totalt 21-22.

Övriga tidiga matcherna var Leksand-Rögle 3-2 och Skellefteå-Malmö 4-3 och på kvällen Färjestad-Frölunda 4-1, HV71-Brynäs 3-2, Linköping-Luleå 1-3 och Örebro-Djurgården 2-5. Nästa vecka blir ungefär som denna med en "halvlång" roadtrip till Leksand på torsdag och så Örebro hemma lördag eftermiddag. Därefter följer ett landslagsuppehåll till 17 december då IKO möter Rögle på hemmaplan. Genom att Leksand vann idag är man på samma poäng som IKO inför mötet på torsdag som blir väldigt viktigt.

Matchens lirare blev Erik Josefsson och Emil Wahlberg, samt hemmalagets slitvarg Tex Williamsson.

IK Oskarshamn - Växjö Lakers HC 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)
16.04 Marcus Davidsson (Roman Horák)
33.38 1-1 Nicklas Heinerö (Joakim Thelin, Simon Després), spel 5 mot 4
41.01 1-2 Roman Horák (Brendan Shinnimin, Miika Koivisto)
Skott: 21-22 (3-8, 9-9, 9-5)
Utvisningar: IKO 3x2, Växjö 4x2
Domare: Andreas Harnebring, Sören Persson
Publik: 3275

Highlights från matchen:

Video från presskonferensen med tränarna Sam Hallam och Fredrik Hallberg efter matchen:

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån.