Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Färjestad
FBK

Revansch i Engas återkomst

23 november 2019 22:10
HERR

Det var dukat för fest och vilken fest det blev. En stark öppning, ett bra försvarsspel och stabilt målvaktsspel lade grunden för 3 poäng till Bönderna från Småland!


Det var ett hungrigt och taggat IK som äntrade isen under lördagen. Laget var med från start och skulle få chansen att ta ledningen efter att Färjestads Linus Arnesson utvisats två minuter för holding. Målet skulle komma, men inte där och då. När 10.21 hade spelats var det dags. Markus Modigs sköt ett skott som touchade en skridsko och en ribba innan den hittade in bakom Holm i Färjestad-målet. Markus Modigs har därmed nätat två matcher i rad.

IK kom ut starkt i andra perioden men tappade efter ett par minuter momentum och FBK kunde ta sig in mer och mer i matchen. Kvitteringen kom när cirka 8 minuter var spelade i den andra perioden.

Efter kvitteringen vaknade IK till liv och kom upp i samma tempo man hade under första perioden. Belöningen skulle komma efter ett stenhårt skott av Simon Després i PP som sedan Johannes Salmonsson lyckades styra in. Efter ett kort avbrott där målet skulle granskas kunde huvuddomarna komma överens om att målet skulle godkännas. Andra perioden avslutades som den påbörjades – med ledning för IK.

Färjestad fick inleda tredje akten med att spela powerplay i cirka en minut och skapade tryck mot IK-kassen. Med en het Tex i målet skulle dock inte gästerna få utdelning på sina skottförsök. Sista perioden fortsatte med ett forcerande av FBK som i ett desperat försök att kvittera tog ut målvakten i slutminuterna. Simon Després kunde då sätta 3-1 och vad alla trodde, punktera matchen. Men! Med 22 sekunder kvar att spela kom reduceringen för FBK och det blev en svettig avslutning för IK. Slutresultat 3-2 IK Oskarshamn.

IK Oskarshamn - Färjestad BK 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)
Målskyttar IK Oskarshamn: Markus Modigs, Johannes Salmonsson, Simon Després Publik: 3185

Highlights från matchen:

Video från presskonferensen med tränarna Johan Pennerborn och Fredrik Hallberg efter matchen:

Bilder
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån.