Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Måndag Mån 13 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Söndag Sön 16 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Söndag Sön 23 Januari Jan
Idag 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Oskarshamn
IKO

Luleå nästa på roadtripen

15 november 2019 17:00
HERR

IKO fortsätter sin långa road/flyg-trip till Luleå för lördagsmatch i Coop Norrbotten Arena. Filiph Engsund (till vänster på bilden) kvitterade till 2-2 senast IKO mötte Luleå och leder interna skytteligan efter sitt sjätte SHL-mål igår mot Malmö.


IK Oskarshamn har faktiskt spelat i Coop Norrbotten Arena tidigare då man mötte Asplöven för många år sedan. Nu är det tabellfyran Luleå HF som står för motståndet. Ett Luleå som föll mot Växjö precis innan landslagsuppehållet och innan dess hade fem raka segrar. Igår vände man underläge borta mot Djurgården och vann med 3-1 efter tre mål i sista perioden.

Första mötet mellan IKO och Luleå i början av serien var riktigt jämnt. Johannes Salmonsson gav IKO ledningen i första perioden och Filiph Engsund kvitterade till 2-2 tidigt i andra. Luleå kunde sedan göra 4-2 i tom kasse med 42 sekunder kvar.

Luleå är ett stabilt topplag över tid och man har nått minst kvartsfinal de flesta gångerna ända sedan man gick upp i Elitserien/SHL 1984. Ett SM-guld från 1996 finns i prissamlingen och ifjol föll man i semifinal mot svenska mästarna Frölunda.

Mest känd för oskarshamnarna är så klart IKO-produkten Oscar Engsund som nyligen skrev på ett nytt treårskontrakt med norrbottningarna. Målvakten David Rautio har också spelat i IKO, liksom Fredrik Styrman som är långtidsskadad nu.

Robin Kovacs med 11 poäng (5 mål) är en poäng efter Tyler Kelleher. Tvåa i Luleås poängliga är backen Nils Lundkvist med 2+8 och i IKO Filiph Engsund med 6+2. Joel Lassinantti är trea i målvaktsligan med nästan 93 procent att jämföras med Tex Williamsson på drygt 90. David Rautio och Fredrik Pettersson-Wentzel är nästan exakt lika på 88 procent.

IKO saknar Oskar Nilsson, Johan Alm, Filip Sveningsson, Gustaf Franzén (skadade) och Robin Söderqvist (avstängd). Förutom nämnde Styrman har Luleå långtidsskador på Filip Hållander och Emil Larsson.

Luleås supportrar har fått flaggförbud, både borta och hemma, t o m 31 januari efter att ha använt illegal pyroteknik i bortamatchen mot Skellefteå. Det gäller alltså i denna matchen och även när Luleå kommer till Be-Ge Hockey Center den 9 januari. Likaså för Linköpingssupportrarna när IKO möter LHC borta den 19 december och hemma den 28:e efter den incident som inträffade vid matchen den 19 oktober.

Övriga tidiga lördagsmatcher är Linköping-Djurgården, Leksand-HV71, Växjö-Färjestad och på kvällen Brynäs-Skellefteå, Örebro-Malmö, Rögle-Frölunda. Nästa vecka har IKO två hemmamatcher, Skellefteå på torsdag och Färjestad på lördag. Fram till nu har IKO haft väldigt mycket bortamatcher, åtta av de elva senaste, vilket så klart jämnar ut sig så småningom. Till exempel i januari då sex av åtta matcher spelas hemma, därav tre lördagar.

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen:
– Om man ser till matchen mot Malmö hade vi svårt att komma till några samlade anfall. Vi skapade lite ströchanser som var ganska farliga. Vi har pratat mycket om starten och den var ändå bättre den här gången och 1-0 efter första var väl hanterbart. Sedan tycker jag Malmö får göra sitt andra och tredje alldeles för enkelt. Efter vår reducering tycker jag vi har vår bästa period i matchen där vi skapar några lägen och lite tryck för att kunna göra 3-2 också. Tyvärr har vi inte kraften att fortsätta forcera. Arbetsinsatsen och hela den biten är där i alla fall men det räckte inte.
– Att möta Luleå är en av de tuffaste bortamatcherna i serien. Det blir en otrolig utmaning att ta oss an den. Vi gjorde en jämn match senast vi möttes. Det är ett lag som är oerhört konsekventa så det gäller att vi har tålamod och allting. Första perioden blir återigen väldigt viktig.
– Vi har tillgång till samma spelare i truppen som mot Malmö. Tråkigt att Gustaf Franzén missar hela säsongen men skador är ju inget som vi råder över.