• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Ny bortamatch mot Malmö

13 november 2019 14:45
HERR

För IKO väntar ännu en bortamatch mot Malmö, som man ännu inte mött på hemmaplan. #24 Rok Ticar (bilden) kommer från en bra vecka med slovenska landslaget där han svarade för 4 poäng (3 mål) på tre matcher.


Avståndet till tabellnian Malmö är fem poäng som alltså vid seger kan krympas till två. Första mötet i Malmö för bara tre veckor sedan slutade med hemmaseger. Det var en jämn match där IKO reducerade till 2-1 genom Henrik Nilsson tidigt i tredje perioden men mitt i perioden kunde sedan Malmö göra matchavgörande 3-1. Första hemmamötet med Malmö blir inte förrän 23 januari.

Innan landslagsuppehållet föll Malmö hemma mot Leksand med 1-4 och dessförinnan hade man två raka segrar mot Brynäs och Frölunda. IKO avslutade innan uppehållet med en tung förlust mot HV71 men hade dessförinnan plockat sex poäng på fyra matcher med hemmasegrar mot Linköping och Brynäs samt en poäng mot Djurgården borta.

Frederik Storm och Fredrik Händemark är Malmös klart bästa poängplockare med 13 poäng (5 respektive 3 mål). IKO har Tyler Kelleher i topp med 12 poäng (5 mål) och därefter tre man på 7 poäng; Engsund, Netterberg och Piispanen. Malmö har riktigt bra power play-statistik, 26 procent, mot IKO:s 10. Däremot är IKO bättre i box play, 78 mot 74.

På IKO:s skadelista finns fortfarande Gustaf Franzén, Filip Sveningsson, Oskar Nilsson och Johan Alm. Nichlas Hardt gör come back mot sitt gamla lag.

Laget åker den här gången ut på en riktigt lång road trip från onsdag till söndag. Man bor två nätter i Malmö och två i Luleå och kommer tillbaka till Oskarshamn på söndag.

Övriga matcher i omgång 17 är Djurgården-Luleå, Färjestad-Brynäs, Frölunda-Örebro, HV71-Rögle, Linköping-Leksand och Skellefteå-Växjö. IKO fortsätter med ännu en bortamatch i den andra ändan av landet, nämligen Luleå. Nästa vecka blir det äntligen hemmamatch igen, till och med två stycken, Skellefteå på torsdag och Färjestad på lördag.

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen:
– Vi gjorde väl en och en halv riktigt bra period förra gången mot Malmö. Det stod och vägde länge och vi hade läge att kvittera också.
– Det ska bli kul att det drar igång igen. Vi har fått vila och samla energi och tränat bra sista veckan. Vi hade möjlighet att träna hårt i början på uppehållet och sedan några dagars ledighet för att koppla av mentalt.
– Nu har vi fått tillbaka lite folk. Hardt är tillbaka i spel och Modigs har fått träna ordentligt och gjorde några byten mot HV så det är ju som ett nyförvärv det också. Några har varit på landslagsuppdrag och några har kört rehab. Sveningsson kan nog vara tillbaka i full träning nästa vecka. Han följer planen och det känns positivt.
– Jag tycker grabbarna har presterat en klart godkänd hockey första tredjedelen av säsongen. Det är egentligen bara två matcher som är dåliga. Så vi ser goda möjligheter att fortsätta plocka poäng. Det gäller att vi är hela och fortsätter träna bra.