Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Första returmötet mot Djurgården

25 oktober 2019 16:40
HERR

Nu börjar det bli dags för returmöten i SHL när alla lag mötts en gång. IKO vann första mötet mot Djurgården hemma för en dryg månad sedan med två mål av Tyler Kelleher och ett av Pontus Netterberg.


IKO fortsätter roadtripen till Stockholm och möter Djurgården lördag eftermiddag på Hovet. Efter en bra insats mot Malmö men noll poäng vill man så klart hitta en vinnarmelodi igen. Djurgården kommer från en övertidsförlust mot Frölunda, en repris på fjolårets SM-final, och har alltså två hemmamatcher i rad. Man har vunnit precis varannan match en längre tid och alltså varit lite ojämna. Michael Haga och Olle Alsing är poängbäst hos stockholmarna med 11 poäng vardera. Niklas Svedberg har avancerat rejält i målvaktsstatistiken och har nu dryga 93 i räddningsprocent med bara Christoffer Rifalk i Rögle före sig. Tex Williamsson som stått flest matcher i IKO har strax under 91 procent.

Första matchen mot Djurgården tidigt i serien vann alltså IKO med 3-2. Det var en jämn match där Tyler Kelleher öppnade målskyttet efter drygt halva matchen. Pontus Netterbergs 2-0 tidigt i tredje blev väldigt viktigt. Kellehers andra för kvällen med bara fem minuter kvar avgjorde matchen även om Djurgården fick in 3-1 strax efter och även gjorde 3-2 med utplockad målvakt. Det var Djurgårdens första förlust efter tre inledande segrar men sedan har det alltså blivit i stort sett varannan.

IKO saknar, precis som mot Malmö, Nichlas Hardt, Johan Alm, Markus Modigs, Oskar Nilsson och Gustav Franzén.

Även om det är historia nu så har IKO sköna minnen från Hovet. Det var där man blev HockeyAllsvenska mästare i finalen mot AIK och tog näst sista steget i avancemanget till SHL.

Övriga tidiga lördagsmatcher i omgång 14 är Brynäs-Leksand, Frölunda-Skellefteå, samt kvällsmatcherna Färjestad-HV71, Luleå-Malmö, Rögle-Örebro och Växjö-Linköping. IKO möter Brynäs hemma på torsdag och därefter HV71 borta nästa lördag precis innan landslagsuppehållet.

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen:
– Vi kan summera första fjärdedelen när vi nu mött alla lag som blandat, med en bra start men att det varit tyngre under senare delen. Delar i spelet är vi ju nöjda med såklart. Sen är det andra delar i spelet som vi känner att vi måste upp. Bland annat mot Malmö igår känner vi att vi har spelet stora stunder men har svårt med den sista delen med avsluten och sånt.
– Förra matchen mot Djurgården var väl egentligen en av våra bättre matcher. Jag tycker det blev lite onödigt spännande när dom fick två sena mål. Nu får vi vara beredd på anstormning på deras hemmaplan där dom absolut vill ta kommandot.
– Vi har tillgång till samma folk som mot Malmö så vi har åtta backar och tretton forwards vilket innebär att en man får sitta på läktaren.