• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Oskarshamn
IKO

Uddamålsförlust i derbyt

26 september 2019 23:45
HERR

IKO föll med 3-2 i smålandsderbyt mot Växjö. Tyler Kelleher (bilden) gjorde båda målen och står nu på fem. Han gick därmed upp som ensam etta i skytteligan och på andraplats i poängligan med sju poäng.


Växjö kom ut hårt i jakten på sin första seger och tryckte på rejält. Efter knappt sex minuter fick man utdelning och Fredrik Pettersson-Wentzel kunde inte göra mycket när Erik Josefsson fick stå helt ensam vid en stolpen och vispa upp pucken. Hemmalaget fortsatte att skapa mest och hade 8-0 i skott innan halva perioden hade gått. Undan för undan kom IKO in i matchen och skapade några lägen sista fem minuterna. Skotten 14-5 speglar väl Växjös övertag i spelet.

Andra perioden blev betydligt bättre från IKO:s sida och man fick spela mycket power play men det gick inte så bra. Efter fem minuter åkte Oskar Nilsson på en otäck smäll och fick utgå samtidigt som Brendan Shinnimin fick matchstraff. Men inte heller där fick IKO igång sitt power play. Istället utökade Växjö ledningen i sitt nästa power play, målskytt Jakob Forsbacka-Karlsson. Men IKO hade inte gett upp och knappa minuten senare sköt Tyler Kelleher sitt fjärde mål för säsongen, assist Hardt. Dock såg inte domarna det utan valde att videogranska vid nästa avblåsning en minut senare. IKO fortsatte trycka på och Växjö fick ta time out efter ett par minuter. IKO hade ytterligare ett power play i slutminuterna utan att få utdelning, men det var nära ett par gånger. Skotten i andra perioden i bortafavör, 8-11.

Tredje perioden blev en kamp ända in till slutsignalen. Men det var Växjö som började bäst och efter fem minuter kom man i ett snabbt anfall och Emil Pettersson var sist på pucken och det var 3-1 på tavlan. IKO fortsatte kämpa men hemmalaget hade ett litet spelövertag bland annat i kraft av två power play medan IKO hade ett. Med tre minuter kvar gjorde Tyler Kelleher sitt andra mål för kvällen, sitt femte totalt. I box play bröt IKO högt och tvingade fram misstag hos en Växjöback. Kelleher snodde pucken och fintade bort Viktor Fasth i hemmakassen. IKO tog ut målvakten med en minut kvar och var riktigt nära kvittering ett par gånger men Växjö red ut stormen och tog sin första seger för säsongen, samtidigt som det var första gången IKO kammade noll i SHL. Skotten i tredje perioden 10-8 och totalt 32-24.

På lördag eftermiddag tar IKO emot Luleå i Be-Ge Hockey Center och på torsdag blir det ny hemmamatch, smålandsderby mot HV 71.

Övriga matcher ikväll: Djurgården-HV 71 2-1 str, Färjestad-Malmö 4-3 ot, Luleå-Linköping 4-1, Örebro-Rögle 2-3 str, Skellefteå-Frölunda 1-6. Leksand-Brynäs (5-1) spelades i tisdags. I en jämn tabell är IKO nu på fjärde plats, en poäng efter Djurgården och Rögle.

Växjö Lakers HC - IK Oskarshamn 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)
05.38 1-0 Erik Josefsson (Matthew Bodie, Brendan Shinnimin)
31.23 2-0 Jakob Forsbacka-Karlsson (Richard Gynge, Roman Horak), spel 5 mot 4
32.15 2-1 Tyler Kelleher (Nichlas Hardt)
45.37 3-1 Emil Pettersson (Pontus Holmberg, Tim Erixon)
57.00 3-2 Tyler Kelleher, spel 4 mot 5
Skott: 32-24 (14-5, 8-11, 10-8)
Utvisningar: Växjö 5x2, 1x5, 1x20, IKO 6x2
Domare: Morgan Johansson, Mikael Holm
Publik: 4771

Highlights från matchen på SHL:s hemsida >>

Video från presskonferensen efter matchen >>

Bilder från matchen:
Foto: Jonas Ljungdahl, Bildbyrån.