• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Leksand
LIF

Nykomlingsmöte i hemmapremiären

16 september 2019 17:35
HERR

IK Oskarshamns historiska hemmapremiär i SHL i ett fullsatt Be-Ge Hockey Center blir ett nykomlingsmöte mot Leksand tisdag kväll. Ett Leksand som slog Malmö i sin hemmapremiär. Matchens profil #58 Oskar Nilsson finns i en videointervju inför matchen.


Parallellt med IKO:s häftiga resa mot SHL i våras gjorde Leksand detsamma när man slog ut först AIK och sedan Mora. Innan dess hade man blivit fyra i grundserien där IKO var tvåa efter AIK. Leksand har, som de flesta lag, bytt många spelare och man har värvat flera tunga pjäser, till exempel Johan Fransson, Patrik Zackrisson och Sebastian Wännström samt Spencer Abbott från värsta rivalen Mora. En av målvakterna är Axel Brage som gjort en säsong i IKO för tio år sedan. Fredrik Forsberg är ett bekant namn men det är inte samme Fredrik som spelat i IKO utan han kommer närmast från Almtuna. Leksand är historiskt sett ett storlag i svensk ishockey men de senaste 20 åren har det bara blivit sju säsonger i SHL och sällan två i rad utan det har varit kval upp eller ner många gånger. Leksand slog som sagt Malmö i premiären efter att ha vänt 1-2 till 5-2 i sista perioden.

IKO har nu klarat av den historiska premiären i SHL efter 23 år i näst högsta serien. Man gjorde en bra match mot decenniets dominant Skellefteå på deras hemmarink, gjorde fyra mål och snodde en poäng med hem till Oskarshamn på lördagskvällen. Nyblivne lagkaptenen Johan Alm gjorde IKO:s första SHL-mål och det fanns mycket bra att ta med från premiären. Det var en jämn match och det hade inte varit orättvist med både två och tre poäng till IKO såsom matchen gestaltade sig. IKO hade värvat fyra spelare sista veckan innan premiären och Johan Alm tillsammans med Nichlas Hardt blev målskyttar. Även Johannes Salmonsson och Rok Ticar hade sina chanser.

Nu är det ny match, hemmapremiär mot klassiska Leksand som alltid drar mycket publik. Men det hade nog kvittat vilket lag som stått på andra sidan, den historiska hemmapremiären i Be-Ge Hockey Center vill nog ingen missa!

IKO saknar skadade Alexander Reichenberg och Isak Pantzare samt avstängde Simon Després, som är tillbaka till matchen mot Djurgården.

Säsongen rullar nu igång med tätt matchande när IKO redan på torsdag möter Rögle borta och sedan har Djurgården hemma på lördag. Fyra matcher på åtta dagar står på schemat i upptakten av första SHL-säsongen.

Videointervjuer med #58 Oskar Nilsson och tränaren Håkan Åhlund inför matchen: