• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO föll i Sudden i SHL-debuten

14 september 2019 19:00
HERR

IK Oskarshamn gjorde SHL-debut med den äran och gjorde fyra mål på storlaget Skellefteå. Johan Alm blev den historiska första målskytten på sin gamla hemmaplan när han gjorde 1-0 för IKO. Det var en svängig match där IKO tappade ledningen och tog tillbaka den igen. Skellefteå kvitterade med 13 minuter kvar och tog matchen till förlängning där man sedan tog hand om bonuspoängen efter mål i power play. Målskyttar för IKO Johan Alm (bilden), Tyler Kelleher, Filiph Engsund och Nichlas Hardt.


IK Oskarshamn gjorde en bra första period i SHL och förre Skellefteåbacken Johan Alm blev den historiska första målskytten i slutet av perioden. Hemmalaget inledde bäst och hade ett power play som dock inte var så bra. Istället gav Filiph Engsund ett friläge till Johannes Salmonsson i box play. IKO kom in mer och mer i matchen och hade initiativet långa stunder. Robin Söderqvist fick ett jätteläge i slottet med fem minuter kvar men inget mål den gången. IKO fick ett power play i slutet men det var inte bra och dessutom åkte man på ett too many players efter en minut. Men i spel fyra mot fyra gick det bättre. Efter 18.29 kom klubbens första SHL-mål och det alltså av hemvändare Alm som fick på en riktig kanon förbi en skymd Gustaf Lindvall i hemmakassen. Assist Henrik Nilsson och Filiph Engsund. Skotten i första perioden 7-5

IKO inledde andra perioden lite avvaktande men efter fem minuter kom ändå 0-2 när Tyler Kelleher stod bra placerad i slottet och klippte till, assist Hardt och Piispanen. Men det blev starten på ett riktigt målkalas. Inom två minuter hade Skellefteå både kvitterat och tagit ledningen efter mål av Niclas Burström, Andreas Wingerli och till slut 3-2 Linus Lindström efter en snabb spelvändning i box play. Men IKO hade inte tänkt vika ner sig mot storlaget. Med fem minuter kvar i perioden höll sig Filiph Engsund framme med sitt första SHL-mål och det var kvitterat igen, assist Netterberg, Després. IKO tog över mer och mer och i nästa power play tog man på nytt ledningen efter en puck via Nichlas Hardts skridsko, assist Modigs och Kelleher. Skotten i andra perioden 13-11 och spelmässigt ganska jämnt totalt i matchen.

Nykomlingen fortsatte att stå upp bra mot storlaget Skellefteå även i tredje perioden. Men efter lite slarv fick ändå hemmalaget in kvitteringen genom Joakim Lindström. Mitt i perioden fick Després fram en drömpassning till Salmonsson men Lindvall räddade. Strax efter hade SAIK ett lika bra läge efter att Philip Broberg snurrat upp IKO-backarna men PW var tät längs isen. IKO klarade av ett box play i slutet av perioden och kunde bärga minst en poäng genom 4-4 efter ordinarie tid. Simon Després åkte på ett matchstraff med 40 sekunder kvar och förlängningen inleddes med en man vardera utvisad som övergick i spel 4 mot 3 för hemmalaget. Det drog Skellefteå nytta av på bästa sätt och poängkungen Joakim Lindström kunde sätta segermålet efter tre minuter när PW var effektivt skymd. Skotten i tredje perioden 13-6, i Sudden 3-1 och totalt 36-23.

IKO:s huvudtränare Håkan Åhlund:
– Jag tycker vi gör det bra och står upp bra mot Skellefteå på deras hemmaplan. Jag är nöjd med spelet och så klart lite surt att förlora i Sudden. Men det blir jobbigt med box play så länge i förlängningen. Det är inte acceptabelt att ta en sådan utvisning, skallning hör inte hemma inom hockeyn.

Här finns highlights från matchen >>

Video från presskonferens med tränarna Håkan Åhlund och Tommy Samuelsson:

Skellefteå AIK - IK Oskarshamn 5-4 (0-1, 3-3, 1-0, 1-0)
18.29 0-1 Johan Alm (Henrik Nilsson, Filiph Engsund)
25.11 0-2 Tyler Kelleher (Nichlas Hardt, Arsi Piispanen)
25.31 1-2 Niclas Burström (Jonathan Berggren)
26.06 2-2 Andreas Wingerli (Albin Eriksson)
27.44 3-2 Linus Lindström (Oscar Möller), spel 4 mot 5
35.22 3-3 Filiph Engsund (Pontus Netterberg, Simon Després)
38.43 3-4 Nichlas Hardt (Markus Modigs, Tyler Kelleher), spel 5 mot 4
47.23 4-4 Joakim Lindström (Robin Alvarez, Tom Pyatt)
62.56 5-4 Joakim Lindström (Oscar Möller, Jonathan Pudas), spel 4 mot 3
Skott: 36-23 (7-5, 13-11, 13-6, 3-1)
Utvisningar: Skellefteå 4x2 IKO 5x2, 1x5, 1x20
Domare: Mikael Andersson, Tobias Björk
Publik: 5137